YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 14:20

112`Yİ ARAMANIN PÜF NOKTALARI

A
A
A
112`Yİ ARAMANIN PÜF NOKTALARI

Adıyaman’da 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Rıdvan Kurtgöz, hasta ya da hasta yakınlarının 112’yi aramanın püf noktalarını anlattı.
112 Acil Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Rıdvan Kurtgöz, ekiplerin adrese en kısa sürede oluşması için arayan kişinin tane tane konuşması ve adresi ayrıntılı olarak verilmesi gerektiğini vurguladı.
Rıdvan Kurtgöz, hasta ve hasta yakınlarının 112’yi arayarak yardım istedikleri zaman öncelikle sakin olmaları gerektiğini ifade ederek, "Tam olarak yer tarifini yapın, tarif sırasında etrafınızda bulunan market, okul, cami, karakol gibi bilinen yerleri söyleyin. Hastalığın veya yaralanmanın tarifini yapılmalıdır. Hasta veya yaralı sayısını bildirilmesi, 112’yi arayarak adınızı, soyadınızı ve aramayı gerçekleştirdiğiniz telefon numarasını bildirin. Çağrınızı karşılayan 112 görevlisi size aksini
söylemedikçe telefonu kapatmayın. 112 görevlisinin sizi tekrar arayabileceğini aklınızda tutun ve telefonunuzu gereksiz yere meşgul etmeyin" dedi.
Kurtgöz ayrıca, yaralıya erken müdahale edilebilmesi için trafikte, yaralı ve acil hastaların taşınması ve acil bakımın yapılması için kullanılan ambulansların trafik nedeni ile olay yerine ulaşmakta zorluklar yaşadığını belirterek, "Ambulans trafikte seyir halinde iken; tepe lambaları yanıyorsa ve siren sesi duyuyorsanız, araç ya hastaya müdahale için gidiyordur. Ya da hastayı en yakın sağlık kuruluşuna sevk etmek üzere yoldadır. Ambulansın aynı anda tepe lambaları ve siren sesi açık ise, ambulansın
ilerlediği şerit boşaltılarak ambulans sürücüsüne yol vererek yardımcı olunmalıdır" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.