GENEL - 09 Ağustos 2019 Cuma 15:53

Başkan Yıldırım’dan Kurban Bayramı mesajı

A
A
A
Başkan Yıldırım’dan Kurban Bayramı mesajı

Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Adıyaman Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, yayımladığı mesajında, “Bayramlar birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günlerdir. Bayramlarımız, aynı zamanda kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Kurban Bayramı’nda fakirler gözetilir, ihtiyaçları giderilir. Bu anlamda kestiğimiz kurbanlar bizi Allah’a daha yakın kılmaya vesile olurlar. Kardeşliğimizi, tekbirlerle yeniden ihya ettiğimiz bayram günlerinde yetimler, öksüzler, garipler, güçsüzler, darda kalmışlar güler, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimiz daha da pekişir. Bu vatan için kurban verdiğimiz şehit ve gazilerimiz müşterek kaderimize bütün bir millet olarak sahip çıktığımızın en güzel kanıtıdır. Bu duygular içinde mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, milletimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Bu güzel bayramın gerek İslam dünyasına gerekse tüm dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Üniversite-Sanayi iş birliği projesi onaylandı Üniversite-Sanayi iş birliğinin geliştirilmesi ve iş dünyasıyla ortak projeler üretilmesi için özel çalışmalar yürüten Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), bu çerçevede elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekledi. Sektörünün öncü firmalarından olan Kaplanlar Soğutma Ar-Ge Merkezi ile BUÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhsin Kılıç tarafından geliştirilen ’Soğutucu akışkan olarak karbondioksit kullanılan kapalı sistem soğutma çevrimine sahip tak fişe çalıştır tip teşhir dolabı geliştirilmesi’ başlıklı proje, TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı çerçevesinde destek almaya hak kazandı. Çalışmaya dair bilgilendirme yapan BUÜ Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhsin Kılıç, "Projenin temel hedefi mevcut teknikte bulunmayan, CO2 (karbon dioksit) soğutucu akışkanı kullanan, dikey tip içten motorlu soğutuculu teşhir dolaplarının üretimini gerçekleştirmektir. Bu hedef doğrultusunda, sektöre enerji verimliliğini yüksek ve çevresel etkileri düşük sürdürülebilir yeni bir ürün sunulacaktır. Soğutucu akışkan olarak karbon dioksit, sentetik soğutuculara kıyasla, sızıntı ihtimali durumlarında çevreye zarar vermeyen ve küresel ısınma potansiyeli bulunmayan doğal bir gazdır. Başka bir üslupla, soğutma ve ısıtma sektöründe soğutucu akışkan olarak karbondioksit gazı kullanımı şu anda bilinen en güvenli ve en çevre dostu seçeneklerden biridir. Bu sebeple proje sonucunda, çevrenin korunması ve hem ulusal hem de uluslararası düzeyde karbon ayak izinin azaltılmasına katkı sağlanacaktır” diye konuştu. Makine Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Ömer Kaynaklı’nın araştırmacı ünvanıyla yer aldığı projede iki yüksek lisans öğrencisi de bursiyer olarak çalışacak.
Sakarya Başkan Soykan: “Birlikte çalışarak Akyazı’ya değer katacağız” Akyazı Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Sezgin Durmuş ve oda üyesi esnafları misafir eden Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Toplumun temel dinamiklerinden olan kıymetli esnaflarımızla bir arada olmaya, birlikte üretmeye, birlikte çalışmaya ve ilçemize değer katmaya devam edeceğiz” dedi. Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Sezgin Durmuş ve oda üyesi esnafları konuk etti. Esnafların toplumun temel dinamiklerinden olduğunu ifade eden Başkan Soykan, “Ahiliğin terbiyesini, ruhunu, adabını ve erkânını yaşatan esnaf ve sanatkârlarımızla bir arada olmaktan her zaman mutluluk duyururuz. Üreten ve ilçemize değer katan kıymetli esnaflarımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah güven ve desteğinize layık olacak hizmetleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Daha fazla çalışacağız, ilçemizi tüm paydaşlarımız ile yönetmeye devam edeceğiz. Üreten, istihdam sağlayan esnaflarımız Akyazı’nın gelişiminde de önemli rol oynuyor. Fikirleri ve destekleri bizim için her zaman çok değerli. Akyazı hepimizin, bir arada olmaya, birlikte üretmeye, birlikte çalışmaya ve ilçemize değer katmaya devam edeceğiz” dedi. Belediye Başkanı Bilal Soykan’ı tebrik eden Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Sezgin Durmuş, “İlçemize önemli hizmetler kazandıran Bilal Soykan başkanımızla birlikte daha güzel işler yapacağımız bir dönemi yaşayacağız inşallah. İlçemiz için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” diye konuştu.