YEREL HABERLER - 18 Ocak 2012 Çarşamba 16:01

ADANA ADIYAMANLILAR DERNEĞİ`NDEN VALİ SODAN`A ZİYARET

A
A
A
ADANA ADIYAMANLILAR DERNEĞİ`NDEN VALİ SODAN`A ZİYARET

Adana Adıyamanlılar Derneği yöneticileri Vali Ramazan Sodan’ı makamında ziyaret etti.
Adana Adıyamanlılar Dernek Başkanı Mehmet Karakuş ve dernek yöneticilerinin gerçekleştirdiği ziyarette Nemrut Dağı konusu gündeme geldi. Ziyaretlerinin sebeplerinin Adıyaman’daki gelişmeleri takip etmek hem de son günlerde gündemde bulunan Nemrut konusunda kamuyu oluşturmak bu olayın ayrıntı ve detaylarını öğrenmek istediklerini ifade eden Adana Adıyamanlılar Dernek Mehmet Karakuş, " Bu konuda biz adana da geniş katılımlı Nemrut konulu toplantı düzenliyoruz. Üniversite akademiğinden katılacağı Adıyaman
Belediye Başkanımızın bürokratlarımızın ve Sayın Valimizin de katılacağı bir toplantı düzenliyoruz. Nemrut Adıyaman için bir değerdir. Adıyaman’ın sembolüdür bu konuda bizde hem Nemrutu gündem de tuta bilmek, bu konuda neler yapabiliriz düşüncesindeyiz. Adıyaman’da turizmi geliştire bilmek için nasıl bir katkı sağlaya biliriz bunu tartışmak, bu anlamda vatanımıza milletimize faydalı olacak çalışmalar içerisinde bulunuyoruz" dedi.
İllerde bulunan Adıyamanlılar Dernekleriyle kıvanç duyduğunu ifade eden Vali Ramazan Sodan, "Adıyamanlı derneklerimiz gerçekten Adıyaman’a çok büyük hizmetler yapıyorlar. Her alanda Adıyamanlı derneklerimizin desteğini görüyoruz. Adıyaman’ı hiç unutmuyorlar. Sosyal, kültürel, eğitim yönünden destekleri devam etmektedir. Adana, Adıyamanlılar Dernek yönetimi de Adıyaman’a çok sıkı münasebetlerini devam ettiriyor. Adana’da Adıyamanlıları çok güzel temsil ediyorlar ve ilimize güzel katkılarda bulunuyorlar.
Bu yüzden kendilerine teşekkür ederim" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 77 ilde "SİBERGÖZ-37" operasyonu: Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 156 şüpheli yakalandı Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 77 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak ve Bayburt olmak üzere toplam 77 ilde düzenlenen ’SİBERGÖZ-37’ operasyonlarında şüphelilerin; CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu; çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."