YEREL HABERLER - 29 Ocak 2012 Pazar 17:36

AK PARTİ ADIYAMAN KADIN KOLLARI 3.OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

A
A
A
AK PARTİ ADIYAMAN KADIN KOLLARI 3.OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

AK Parti Adıyaman Kadın Kolları 3. olağan kongresi yapıldı.
Esnaf Sanatkarlar Birliği Odası konferans salonunda yapılan kongreye, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ve partililer katıldı. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan başkanlığı seçimi ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından seçime geçildi. Kongreye tek liste halinde giren Ayla Pektaş, 600 delegenin oyuyla başkanlığa seçildi.
AK Parti Kadın Kolları Başkan Adayı Ayla Pektaş, "Asker, sivil bürokrasinin hegemonyasındaki ürkek ve bize özgü demokrasinin aklanabilmesinin 90’lı yılların ortalarına kadar bizde çok zor göründüğünü belirterek şöyle konuştu: "En alttan en tepeye kadar neredeyse bütün toplum yeni sistem için çaba harcamak yerine, muntazam biçimde kurumlaşmış mevcut oligarşik sisteme entegre olma çabası içindeydi. Zira başbakanların fırça yedikleri bazen idam edildikleri bir ülkeydi burası. Tarihin, ’tarihi değiştiren
adam’ olarak yazacağına emin olduğum güçlü iradesi, cesareti ve engin dehasıyla Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bizlere lider ve Başbakan oldu."
Bugün Afrika’da açlık ve yoksullukla mücadelede Türkiye’nin dünyanın dikkatini o bölgeye çekmek suretiyle kilit ülke rolünde olduğunu anlatan Pektaş, şunları söyledi: "İnsani yardımla Birleşmiş Milletlerle yarışmaktadır. Bu toplumun kendi dinamiklerini harekete geçirmeyi başarabilen güçlü bir liderlikle bugün bu noktadayız. İşte bu yüzden iyi ki buradayım ve sizlerleyim diyorum."
Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da, en büyük etken olan Cumhuriyet döneminden bugüne kadar karizması ve liderliği tartışmasız olan sayın başbakanın vizyonu ve de yönetimi sayesinde bugünlere gelindiğini söyledi. Başbakanın ak kadrosunun meydana getirmiş olduğu ak siyasi hareketine millet olarak büyük bir destek verildiğini anlatan Büyükaslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu destek içerisinde hiçbir siyasi harekette görülmeyen bir hareketliği bunun içerisinde gördük. Bu da başımızın tacı olan evimizin
direği olan geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı yetiştiren fedakar annelerimiz kardeşlerimiz bacılarımız sizlersiniz. Bugüne kadar nasıl destek verdiysek bundan sonrada desteklerimiz devam edecek ve her zamanda sizlerin yanındayım."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir