YEREL HABERLER - 21 Kasım 2013 Perşembe 16:15

Ak Parti İl Ve İlçe Başkanın’dan 24 Kasım Mesajı

A
A
A
Ak Parti İl Ve İlçe Başkanın’dan 24 Kasım Mesajı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat ile Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, mesaj yayımladı.
AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat yayımladığı mesajında, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve ileriye giden bir Türkiye yaratmak için en büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerin gösterdiğini vurguladı.
Halil İbrahim Fırat, öğretmenliğin bedelinin hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın olduğunu belirttiği mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Mesleğinizin gereklerini ödünsüz ve fedakarca yerine getiren, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan siz değerli eğitimcilerimizi bu anlamlı günde bir kez daha yürekten kutluyor ve milletimiz adına şükran duygularımı iletiyorum. 21. yüzyılın dünyasında; Ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesi, her şeyden önce eğitimli gençler sayesinde mümkün olduğunu biliyoruz. Bu nedenle; çocuklarımızın ve gençlerimizin, milli ve manevi değerlere sahip, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak yetişmelerinde en büyük rol değerli öğretmenlerimizindir. Cumhuriyetimizin erdemini öğreten, milletçe çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için de kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerini vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için yüce bir görev yürütmektedirler. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletini hürriyet ve bağımsızlık içerisinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için şefkat ve özveri ile fedakârlıklarda bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum.”
AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez ise öğretmenlik mesleğinin her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleği olduğunu söyledi.
Dimez, açıklamasında, “Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Bunu sağlayacak en önemli unsur ise şüphesiz vefakar, cefakar, bazen anne, bazen baba olan öğretmenlerimizdir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar ise başka ulusların kölesi olmaya mahkûmdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir. Öğretmenler Günü, fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Onlara duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla öğretmenlerimizi hayırla yad etmeliyiz. Senede bir gün değil, her gün öğretmenlerimizin değerini, sorunlarını ve hizmetlerini hatırlamalı, onların emeklerini boşa çıkarmamak için gayret etmeliyiz. Biliriz ki, çalışkan, dürüst ve insani değerlere sahip insanlar olmamız, öğretmenlerimize verebileceğimiz en güzel armağandır” ifadelerine yer verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir