GÜNDEM - 23 Mart 2024 Cumartesi 11:18

Adıyaman’da depremzedelere 2 bin 200 gıda paketi dağıtıldı

A
A
A
Adıyaman’da depremzedelere 2 bin 200 gıda paketi dağıtıldı

Mart ayı başında Adıyaman’da temsilcilik açan Nezir Derneği, Ramazan ayında depremzedelere 2 bin 200 gıda paketi dağıttı.


Kuruluşunun üzerinden henüz aylar geçmesine rağmen Gazze’ye on binlerce yardım paketi gönderen, deprem bölgesinde her gün binlerce kişiye iftar ve Ramazan kumanyası dağıtan Nezir Derneği, Adıyaman’da da temsilcilik açtı. Adıyaman’da Ziya Kara’nın temsilcisi olduğu Nezir Derneği, gönüllülerinin desteğiyle hizmetlerini sürdürüyor.


Yeni olmalarına rağmen yardım konusunda dur durak bilmediklerini kaydeden Ziya Kara, “Dünyanın en yardımsever ülkesiyiz. Pek çok uluslararası araştırma bunu ortaya koyuyor. Sadece Türkiye özelinde değil, dünyanın her yerindeki müminlerin imkanları ölçüsünde yaptıkları insani yardımlarla 21. yüzyıl destanı yazılıyor. 2023 yılında kurulmuş olan Nezir Derneği çok kısa bir zaman dilimine büyük yardım faaliyetlerini sığdırmayı başardı. Bu başarının temelinde derneğin ilkeleri yatıyor. Gönüllülük esasına azami hassasiyet gösteren Nezir Derneği insani yardım hedefleri koyarken, hayalleri kurarken yardımsever kalplere güveniyor. Bu güvenle emin adımlar atıyor ve umutlandıran sonuçlar alıyor. Esasında hayra adanmış gönüller her yerdedir. Paylaşmanın huzurunu yaşayanlar çevrelerindeki insanların da yaşamasına vesile olurlar. İyilik çok çabuk yayılır. İnsani yardım kuruluşlarımızın vesile olduğu her tebessüm hepimiz için eşsiz bir mutluluk kaynağıdır” dedi.



Adıyaman’da depremzedelere 2 bin 200 gıda paketi dağıtıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’te 320 çiftçiye üzüm şalı, 250 çiftçiye 400 bin fide desteği Kilis’te düzenlenen törende, üzüm üreticilerine şal, sebze üreticilerine ise yüzde 50 hibeli 400 bin fide dağıtıldı. Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen "Fide ve Şal Dağıtım Töreni’nde, tarımsal üretimi artırmaya yönelik destekler üreticilerle buluşturuldu. Programda konuşan Kilis İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği için üreticilere verilen desteklerin önemine dikkat çekerek, üzüm şalları ve sebze fidelerinin üreticilere ulaştırıldığını belirtti. Küçük, ilerleyen süreçte mercimek ve nohut tohumlarının da destek kapsamında dağıtılacağını ifade etti. Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen ise yapılan dağıtımın sembolik yönüne dikkat çekerek, devlet ile milletin birlikte hareket ettiğinin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Kilis Valisi Ömer Kalaylı da konuşmasında, "Bağın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması" projesi kapsamında 320 çiftçiye üzüm şalı dağıtıldığını belirtti. Kalaylı, bu destekle iş gücünün azaltılması ve verimliliğin artırılmasının hedeflendiğini kaydetti. Sebze üretimine yönelik desteklere de değinen Kalaylı, "Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında yüzde 50 hibeli 400 bin adet sertifikalı domates, biber ve patlıcan fidesini 250 çiftçimize dağıtıyoruz" diye konuştu. Kalaylı, yapılan desteklerin üretimi artırmayı, tarımsal faaliyetleri güçlendirmeyi ve çiftçilerin gelir seviyesini yükseltmeyi amaçladığını ifade ederek, projede emeği geçen kurumlara teşekkür etti.