POLİTİKA - 04 Ağustos 2022 Perşembe 14:32

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Adıyaman’ın sorunlarını dile getirdi

A
A
A
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Adıyaman’ın sorunlarını dile getirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve beraberindeki heyet, gelmiş oldukları Adıyaman’da ilin sorun ve sıkıntılarını dile getirerek basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve beraberindeki heyet, gelmiş oldukları Adıyaman’da ilin sorun ve sıkıntılarını dile getirerek basın açıklaması yaptı.


Türkiye’de yaşanan ekonomi krizler, işsizlik, tarımsal sorunlar gibi konuları ele alan ve aynı zamanda Adıyaman’ın da sorunlarını tek tek açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve beraberindeki heyet partililerle bir araya geldiği Adıyaman’da basın açıklaması düzenledi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Milletvekillerinden Yaşar Tüzün, Cavit Arı, Burhanettin Bulut eşlik etti.


CHP Adıyaman İl Başkanlık binasında partililerle bir araya gelen heyet, partililerle sohbet ederek onlarla fikir alışverişinde bulundu.


Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, meclis üyeleri ve partililerin hazır bulunduğu toplantıda konuşan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Adıyaman’da ve Türkiye’de partimiz Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde adım adım iktidara yaklaşıyor. Bizlerde Türkiye’nin dört bir yanında milletvekillerimiz, örgütlerimizle birlikte çalışıyoruz. Ciddi bir hayat pahalılığı var, yoksulluk var. Ekonomik politikaları iflas etmiş bir AK Parti iktidarıyla karşı karlıyayız. Gittiğimiz her yerde halkımızın partimize, yönetici ve milletvekillerine çok büyük bir teveccühü var. Buda Cumhuriyet Halk Partisinin kısa süre içerisinde sizlerle birlikte iktidara geleceğinin işareti. Meclis tatile girdiğinden bu yana bizlerde Adıyaman’da teşkilatlarımızla birlikte bir yumruk olarak birlik ve beraberlik içerisinde Adıyaman merkezde, ilçelerde, köylerde ve beldelerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.


Daha sonra konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Adıyaman, tarihiyle, kültürü ve tarımıyla gerçekten çok güzide bir ilimiz. Maalesef yıllardır iktidar her türlü sözü ve vaadi verdiği ve en güçlü desteği aldığı Adıyaman’da hemşehrilerimizin sorunlarını çözmekte yeterli değil. Adıyaman denilince akıllara Adıyaman tütünü gelir ama ne yazık ki tütün üreticileri perişan. Çıkarttıkları bir yasayla birlikte 3-6 yıl arasında hapis cezası getirilmesi gerçekten tütün üreticilerine verilen bir ceza. Bu insanlar dünyayla yarışacak bir ürün üretiyorlar ama sizler uyuşturucu tacirlerine göz yumuyorsunuz, uyuşturucu tacirlerini bırakıp gözünüzü tütün üreticilerine dikmişsiniz. Bu durumu kabul etmek mümkün değil. Burada kazanan kimler oluyor derseniz büyük holdingler ve Amerikan şirketleri. Tütün üreticilerimiz maalesef sahipsiz” şeklinde konuştu.


Sulama projelerinden de bahseden CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Adıyaman’daki sulama projeleri maalesef ki bitirilemedi. Yanı başında barajı olan Adıyaman halen susuz tarım yapıyor. Suyun bitişiğinde olan Adıyaman, yıllardır su beklentisi içerisinde. 152 bin hektar tapulaştırma bekliyor. Çiftçilerimiz tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borçlarından dolayı da oldukça zor durumda. Sizler üreticiyi desteklemeyecekseniz, tarımı desteklemeyecekseniz de şimdiki Tarım Bakanının söylediği gibi Venezuela’da mı tarım yapacaksınız, Afrika’da mı tarım yapacaksınız. Kendi üreticisine sahip çıkmayan bir iktidar, maalesef halkın iktidarı olamaz. Olsa olsa kartellerin ve belli lobilerin iktidarı olur” ifadelerini kullandı.


Adıyaman’daki yatırımları da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Adıyaman’ımızda 2022 yatırım programlarında eğitim için 59 proje ön görülmüş 27’sinin ödeneği yok. Sağlıkta 21 proje ön görülmüş 10 tanesinin ödeneği yok. Tarımda 48 proje ön görülüyor 9 projenin ödeneği yok, 7 projenin de ödeneğine 1 lira koymuşlar. Turizmde Nemrut Dağı restorasyonu için hala projeye başlanamadı, proje bedeli 20 milyon TL olarak belirlendi ama ayrılan ödenek 2 bin TL, böyle komik ve gülünç bir durum olamaz. Adıyaman’ımızın kronikleşmiş sorunları maalesef devam ediyor” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Otomobile çarpan motosiklette bulunan iki genç hayatını kaybetti: Araçtaki yolcu kaza anını şans eseri kayda aldı Denizli’de hatalı sollama yaptığı esnada önüne çıkan otomobile arkadan çarpan motosiklet sürücüsü ile yolcu konumundaki arkadaşı yaşamını yitirdi. Motosikletin çarptığı otomobildeki yolcu, şans eseri cep telefonuyla kaza anını kayda aldı. Kaza, Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesi Acıpayam Bulvarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Zekeriya Akhan (21) yönetimindeki 34 VG 8057 motosiklet, bulvar üzerinde ilerlerken aynı yöne seyir halinde olan midibüsü geçmek istedi. İddiaya göre hatalı sollama yapan genç sürücünün kullandığı motosiklet, önüne çıkan Veli Çakmak yönetimindeki 20 ANA 451 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü ve yanında yolcu konumunda bulunan arkadaşı Rahman Çabuk yola savruldu. Metrelerce sürüklenen motosiklet ise park halindeki bir kamyonete çarparak durabildi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu iki genç ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Durumları ağır olan Zekeriya Akhan ve Rahman Çabuk, hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamlarını yitirdiği öğrenildi. Otomobil sürücüsü Veli Çakmak ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Motosikletin çarptığı otomobilde ise yolcu konumunda bulunan bir kişi cep telefonu ile video kaydı aldığı sırada kazayı da çekti. Görüntülerde seyir halinde olan otomobile arkadan çarpıldığı ve aracın savrulduğu görülüyor. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İstanbul Sarıyer’de uygulamadan kaçan otomobil sürücüsü, park halindeki araçlara çarptı: 2 yaralı Sarıyer’de uygulama yapan polislerin ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçan şüpheli sürücü, ara sokakta park halindeki araçlara çarparak durabildi. Kazada, otomobilde bulunan 2 kadın yaralanırken otomobilde bir adet silah ve bıçak bulundu. Şüpheli sürücü, kelepçelenerek ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olay, saat 01.30 sıralarında Sarıyer Bahçeköy Merkez Mahallesi İnönü Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Bahçeköy Yolu’nda uygulama yapan polis ekiplerinin ‘Dur’ ihtarına uymayan 34 GVP 053 plakalı otomobil sürücüsü, ’Dur’ ihtarına uymayarak uygulamadan kaçtı. Polis ekipleri kaçan şüphelinin peşine düşerken şüpheli sürücü, ara sokaklara girerek izini kaybettirmek istedi. İnönü Caddesi’ne aşırı hızlı girdiği iddia edilen şüpheli bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybedince park halindeki araçlara çarptı. Çarpmanın etkisiyle park halindeki bir araç bina girişindeki doğalgaz kutusuna çarparken, yaşanan kazada 5 araç hasar gördü. Uygulamadan kaçan otomobilde bir adet silah ve bıçak bulundu Polis uygulamasından kaçan ve ara sokakta araçlara çarparak duran otomobilde bulunan 2 kadın hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İsmi öğrenilemeyen araç sürücüsü ise aracı kullanmadığını iddia ederken, polis ekipleri çelişkili ifade veren sürücüyü kelepçeleyerek ifadesi alınmak gözaltına aldı. Öte yandan araçta yapılan incelemelerde, bir adet silah ve bıçak bulundu. Yaralılar ise ilk müdahalenin ardından tedbir amacıyla hastaneye götürüldü. Yaşanan kazada, park halindeki 4 otomobil, şüphelinin kullandığı otomobil ve doğalgaz kutusu hasar gördü. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.