GÜNDEM - 28 Aralık 2023 Perşembe 14:02

Depremzedelere 25 ton limon dağıtıldı

A
A
A
Depremzedelere 25 ton limon dağıtıldı

Adıyaman’ın Samsat Belediye Başkanlığı tarafından depremzedelere 25 tın limon dağıtımı yapıldı.


6 Şubat depreminde ağır hasar alan iller arasında bulunan Adıyaman’da, depremzede vatandaşların barındığı Vartana Prefabrik Evlere kamyonla limon getirten Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, bu limonları depremzedelere dağıttı.


Belediye çalışanları tarafından poşetlenen limonlar Belediye Başkanı Halil Fırat ve beraberindeki çalışanlar tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Limonları Çukurova Bölgesinden getirerek ücretsiz bir şekilde dağıttıklarını dile getiren Başkan Halil Fırat, “Çukurova Bölgesindeki narinceleri toplayıp getirdik burada depremzede kardeşlerimize dağıtıyoruz. Marketlerde 15-20 TL olan ürünü biz burada depremzedelerimize bedava dağıtıyoruz” diye konuştu.



Depremzedelere 25 ton limon dağıtıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.