ASAYİŞ - 09 Ocak 2024 Salı 10:40

Jandarma ekipleri, çalışmalarına aralıksız devam ediyor

A
A
A
Jandarma ekipleri, çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları 1 haftalık çalışmalar neticesinde birçok olayı aydınlatarak çeşitli suçlardan aranan bir çok şahıs hakkında ise işlem yaptı.


Edinilen bilgilere göre, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince son 1 hafta içerisinde yapılan yol kontrol noktalarında ve devriye faaliyetlerinde çeşitli suçlardan aranması bulunan 201 şahıs yakalanarak haklarında işlem yapıldı.


Jandarma ekipleri aynı zamanda Besni ilçesinde meydana gelen 5 farklı motosiklet hırsızlığı, bağ ile bahçe ve tarladan hırsızlık olayı aydınlatıldı.


Uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına aralıksız devam eden İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 635 gram bonzai, 2 gram kubar esrar, 7 gram metamfetamin, 6 adet sentetik ecza hapı, 1 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirildi.


Uyuşturucu maddeleri muhafaza altına alınırken bu çalışmalarla ilgili ise 23 şahıs hakkında işlem yapıldı.


Sosyal medya üzerinden suç içerikli paylaşımlar yapan şahıslara yönelik çalışmalar da yürüyen jandarma ekipleri, suç içerikli paylaşım yaptığı tespit edilen 19 şahıs hakkında işlem yaptı. Jandarma ekipleri aynı zamanda yasadışı bahis ve müstehcen içerikli faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 142 sosyal medya URL adresinin kapatılması için BTK’ya bilgi verdi.


Jandarma ekipleri, Gölbaşı ilçesinde bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık olaylarına karışan 3 şahsı ise tespit ederek bu şahıslar hakkında adli işlem başlattı.


Olaylarla ilgili soruşturma sürüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar: "Özel; kusura bakmayın ama bu konuda bildiğiniz hiçbir şey yok" Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "‘Bildiğimiz bir şey var kardeşim’ diyorsunuz ya Özgür Özel; kusura bakmayın ama bu konuda bildiğiniz hiçbir şey yok. Çünkü bugün yine madencilik hukukunu, ruhsat süreçlerini, izin mekanizmalarını ve devletin denetim sorumluluğunu birbirine karıştırarak açık bir karalamaya imza attınız" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "‘Bildiğimiz bir şey var kardeşim’ diyorsunuz ya Özgür Özel; kusura bakmayın ama bu konuda bildiğiniz hiçbir şey yok. Çünkü bugün yine madencilik hukukunu, ruhsat süreçlerini, izin mekanizmalarını ve devletin denetim sorumluluğunu birbirine karıştırarak açık bir karalamaya imza attınız. Dün maden ruhsat sayılarını resmi kaynaklarla açıkça bildirmemize rağmen göz göre göre verileri çarpıtmaya devam ediyorsunuz. Bugün yürürlükte olan ruhsat sayılarını bile isteye abartarak ’kara düzen’ diye pazarlamaya çalıştığınız tablo, sizin uhdenizdeki belediyelerinizin aynadaki yansımasıdır. Asıl ‘kara düzen’ sizin yanınızda, yörenizde, etrafınızda şekillenmektedir. Berat Albayrak dönemi üzerinden kurmaya çalıştığınız ucuz siyasi kurgu ise ayrı bir hazımsızlığın ürünüdür" ifadelerini kullandı. "Türkiye’nin dışa bağımlılığı azaltma iradesinden rahatsızlık duyuyorsunuz" Türkiye’nin enerji ve madencilik alanında yerlileşme, kaynaklarını ekonomiye kazandırma ve dışa bağımlılığı azaltma iradesinden rahatsızlık duyulduğunu ifade eden Bayraktar, "Devletimizin yatırımcıya sağladığı imkanları suistimal eden, işçimizin emeğini ve hakkını hiçe sayan, madencilerimizi mağdur eden hiçbir anlayışa müsamaha göstermeyeceğimizi tekraren ifade ediyoruz. Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak; madencilerimizin hakkını, alın terini ve çalışma güvenliğini korumak için bütün denetim ve yaptırım mekanizmalarını kararlılıkla işletmeye devam ediyoruz. Biz ülkemizin kaynaklarını da işçimizin hakkını da kimsenin hoyratlığına, ihmalkarlığına veya siyasi istismarına bugüne kadar bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız" dedi.
Aydın Kuşadası MHP’de Taşdemir dönemi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kuşadası İlçe Teşkilatı’nda beklenen atama gerçekleşti. Geçtiğimiz ay ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Murat İnan’ın ardından, genel merkez tarafından yetki belgesi Burakhan Taşdemir’e tevdi edildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın’ın imzasıyla yayınlanan yetki belgesinde, tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca Kuşadası İlçe Kurucu Yönetim Kurulu’nun Burakhan Taşdemir başkanlığında oluşturulmasının uygun görüldüğü belirtildi. Yeni Yönetim kurulu belirlendi Burakhan Taşdemir başkanlığındaki yeni yönetim listesinde şu isimler yer alıyor: Erol Vatansever, Fatih Karakan, Mehmet Şenol, Hasan Kunduz, Göksel Mor, Selahattin Sarıdağ, Hidayet Yanar, Setenay Olcay Kara, Fahriye Acun Öğren, Lale Fakçı, Ebru Yılmaz, Tuğçe Karaman, Nurten Ölmez, Ali Özdemir, İsmet Mağden, Adem Apaydın, Rüştü Göktaş, Sinan Çelik, Ömer Saraç, Suat Saraç, Emre Mersin, Akın Akdaş, Kemal Demirkaya, Mesut Uluğ, Mustafa Güleşgenol, Ali Çakar, Hakan Yazıcı, Bayram Karadavut, İtris Onay, Ferudun Tiya, Murat Ertan, İsmet Turan, Murat Bayrak, Osman Kibaroğlu, Batuhan Akın, Coşkun Öndül, Alper İstanköylü, Gülseren Tokdemir, Mustafa Doğan, Sebahattin Akyüz, Arda Yalçın. Kuşadası siyasetinde hareketli bir dönemin kapılarını aralayan bu atama ile birlikte, yeni yönetimin önümüzdeki günlerde resmi görev dağılımını yaparak saha çalışmalarına başlaması bekleniyor