GÜNDEM - 05 Mart 2024 Salı 13:18

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi kısa sürede hizmete girecek

A
A
A
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi kısa sürede hizmete girecek

Adıyaman’da yapımı son aşamaya gelen Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları Hastanesi’ni inceleyen Milletvekili Doç. Dr. İshak Şan, hastanenin kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.


AK Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. İshak Şan beraberindeki heyetle birlikte Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan hastaları ziyaret ederek, bitme aşamasına gelen Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki çalışmaları inceledi.


Milletvekili İshak Şan’ı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyaretinde Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Yorulmaz ve yöneticiler karşıladı.


Milletvekili Şan, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik’i odasında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Milletvekili Şan daha sonra yatan hasta servisinde bulunan hastaları ziyaret ederek, onlarla sohbet itti.


Milletvekili İshak Şan ve beraberindekiler, bitimine kısa bir süre kalan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde incelemede bulunarak, acil servis, yatan hasta bölümleri ve ameliyathanelerde incelemede bulunarak çalışmaları yerinde inceledi.


İnceleme ve temaslarının ardından değerlendirmede bulunan Milletvekili İshak Şan, "Bugün Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek, çalışanlar hakkında bilgi aldık. Hastanemizde tedavi gören hastalarımızı servislerde ziyaret ederek sağlık durumlarını hakkında bilgi alarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Kampüs alanımızda hizmet verecek olan o devasa sağlık yatırımlarından otel konforunda yapılan hastanelerimiz evet sizlerin de gördüğünüz gibi devasa bir sağlık kompleksi haline gelmiş bir alandır. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaat alanındayız. Firma yetkililerimizden hastanemizle ilgili detaylı bilgileri alarak, çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunduk. İnşallah kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak olan hastanemiz hayırlı olmasını diliyorum. 6 Şubat depremi sonrası inşallah hep birlikte tekrardan ayağı kalkacağız ve kentimizi yeniden inşa edeceğiz. Türkiye’nin sağlık sistemine duyulan güven o kadar arttı ki birçok insan Türkiye’de sağlık hizmeti almak istiyor. Sağlıkta, eski Türkiye manzaralarını, yaşı 35-40’ın üzerinde olanlar iyi bilir. Doktorunu bulmanın ayrı, ilacını temin etmenin ayrı dert olduğu o çarpık sistemi iyi hatırlıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada gördüğünüz gibi sağlıkta ivme kazanarak çağ atlayan bir ülke konumuna geldik" dedi.



Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi kısa sürede hizmete girecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Hizmetimiz 24 saat devam ediyor" Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda yürütülen kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyerek, özellikle dar sokaklar ve kaldırımlarda etkin temizlik sağlayan modern nilfisk araçları hakkında bilgiler verdi. Vatandaşların kış mevsimini güvenli ve huzurlu bir şekilde geçirmesi adına tüm hazırlıkların önceden yapıldığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Kar, rahmettir ve berekettir. Hemşehrilerimizin bu süreci sorunsuz şekilde geçirebilmeleri için ekiplerimiz 24 saat esasına göre görev başındadır" dedi. Kar yağışının başlamasıyla birlikte özellikle merkez ve kırsal mahallelerde ana arterlerin açık tutulması için yoğun mesai harcayan ekiplerin, ilk kar sınavını başarıyla verdiğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, "Başta ilgisi ve alakasından dolayı Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Meteorolojik uyarıları dikkate alarak tüm önlemlerimizi önceden aldık. Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz; ana caddelerden sokaklara, kaldırımlardan yaya yollarına kadar her noktada çalışmalarını sürdürüyor. Modern ekipmanlarımız, nilfisk araçlarımız, greyderlerimiz ve kar küreme ekiplerimizle birlikte özellikle yaya güvenliğini ön planda tutuyoruz. Don riskine karşı da tuzlama çalışmalarımız aralıksız devam ediyor" ifadelerine yer verdi. Yoğun kar yağışlarına karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Önceliğimiz her zaman vatandaş memnuniyetidir. Hemşehrilerimizin kışı daha sağlıklı, daha güvenli ve konforlu geçirmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" diye konuştu. Öte yandan, sabahın erken saatlerinden itibaren yapılan çalışmalardan memnuniyet duyan vatandaşlar da, "Güne başladığımızda yollarımız ve kaldırımlarımız temizlenmişti. Ulaşımda hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bu özverili çalışmaları için Kocasinan Belediye Başkanımıza ve tüm belediye ekiplerine teşekkür ediyoruz" diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.
Bursa Nilüfer’de afet bilinci için güç birliği Nilüfer Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak afet bilincini artırıyor. Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi, Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Pancar Deposu’nda düzenlenen eğitimlerde, deprem ve yangın anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Afetlerde dirençli bir kent oluşturma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi, personelini ve vatandaşları tehlikelere karşı bilinçlendiriyor. Nilüfer Belediyesi, BAKUT, ANDA ve MAG-AME Arama Kurtarma dernekleriyle iş birliği yaparak kapsamlı bir eğitim programı gerçekleştirdi. İş birliği kapsamında Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu, Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi ve Pancar Deposu’nda bir dizi etkinlik düzenledi. Eğitimlerde teorik bilgilendirmelerin yanı sıra, tahliye planları gözden geçirildi ve afet anında paniğin önüne geçilmesi için yapılması gerekenler anlatıldı. Eğitimler kapsamında, tatbikatlar da gerçekleştirildi. Senaryo gereğin alarmın çalmasıyla birlikte binaların tahliyesi sağlandı. "Çök-Kapan-Tutun" uygulamasını başarıyla gerçekleştiren personel, güvenli bir şekilde toplanma alanlarına ulaştı. Tatbikatlarda, yangın tüplerinin doğru kullanımı ve başlangıç aşamasındaki yangınlara müdahale teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.