GÜNDEM - 15 Şubat 2024 Perşembe 11:50

Kurada adı çıkan Elhüseyni ailesi ile ilgili muhtardan açıklama

A
A
A
Kurada adı çıkan Elhüseyni ailesi ile ilgili muhtardan açıklama

Adıyaman’ın Kahta ilçesi Göçeri köyünde yapılan deprem konutlarının kurasıyla ilgili bazı medya organlarında çıkan haberle ilgili Göçeri Muhtarı Mehmet Erdem açıklamada bulundu.


AFAD Başkanlığı tarafından 8 Şubat tarihinde çekilen kuralarda, Adıyaman’ın Kahta ilçesi Göçeri köyünde 13 hak sahibinin belirlenmesiyle ilgili çeşitli medya kuruluşlarında haberler yer aldı. 8 Şubat’ta deprem konutu kurasında hak sahibi olan Muhammed Saki, Muhammed Mübarek ve Muhammed Fettah Elhüseyni isimli üç kardeşe kurada konut çıkmasının ardından çıkan haberlere Göçeri Köy Muhtarı Mehmet Erdem açıklık getirdi.


Muhtar Mehmet Erdem, “Göçeri köyüne bağlı Buhara (Belin) mezrasındaki evler yıkıldı veya ağır hasar aldı. Elhüseyni Ailesi’nin mezramızda bulunan 3 katlı bir binada depremde ağır hasar aldı. Evleri yıkılan ve ağır hasar alan 13 hak sahibi kuraya dahil edildi. Mezramızda toplam 17 konut inşa ediliyor. Bu kurada 13 hak sahibinin tamamına konut çıktı. Bunlardan 6’sı Elhüseyni Ailesi mensubudur. Bu aileye ayrıcalık tanınmadı. Hak sahibiydi, kurada ismi çıktı. Herhangi bir ayrıcalık yada farklı bir uygulama yok. Yapılan haberler kasıtlı ve yıpratma amaçlıdır” dedi.



Kurada adı çıkan Elhüseyni ailesi ile ilgili muhtardan açıklama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.