KÜLTÜR SANAT - 24 Nisan 2025 Perşembe 13:55

Öğretmenler korosu Kahtalı Mıçe’yi anma gecesi düzenledi

A
A
A
Öğretmenler korosu Kahtalı Mıçe’yi anma gecesi düzenledi

Adıyaman’ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Türk Halk Müziğinin efsanevi isimlerinden Kahtalı Mıçe anısına düzenlenen kültürel etkinlik, duygu dolu anlara sahne oldu.


Etkinlik, Kahtalı Mıçe’nin hayatını ve sanat yolculuğunu konu alan kısa bir belgesel gösterimiyle başladı. Sanatçının yaşamından kesitler sunulan bu gösterim, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Böylece Kahtalı Mıçe’nin yalnızca müziğiyle değil, yaşam öyküsüyle de hafızalarda iz bırakan mirası bir kez daha saygıyla anıldı.


Kahtalı Mıçe Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, müzisyen Mahir Aslan’ın şefliğini yaptığı öğretmenlerden oluşan koro ve eşlik eden müzisyenler, izleyicilere adeta bir müzik ziyafeti sundu.


Programa, Kahta Kaymakamı Muhammed Usame Soysal, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Cumhuriyet Başsavcısı Alper Ersan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Salonu tamamen dolduran katılımcılar, halk müziğinin güçlü ezgileriyle hem hüzünlendi hem de unutulmaz bir gece yaşadı.


Etkinliğin en dikkat çeken anlarından biri, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ın kendi kaleme aldığı şiiri seslendirmesi oldu. Duygularını içten bir şekilde dile getirdiği bu anlamlı şiir, salondaki dinleyicilerden büyük alkış aldı. Başkan Hallaç’ın etkileyici yorumuyla okuduğu şiir, geceye damgasını vurdu.


Başkan Hallaç, "Bu anlamlı geceye katkı sunan tüm eğitimcilerimize, sanatçılarımıza ve yoğun ilgi gösteren kıymetli hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Kahtalı Mıçe gibi halkımızın gönlünde taht kurmuş değerlerimizi yaşatmak, genç nesillere tanıtmak ve kültürel mirasımıza sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir. Bu tür etkinliklerle hem geçmişimizi yad ediyor hem de geleceğimize ışık tutuyoruz" ifadelerini kullandı.



Öğretmenler korosu Kahtalı Mıçe’yi anma gecesi düzenledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da 30 metrelik falezlerden düşerek ölen müzisyenin son türküsü yürekleri yaktı Antalya’da arkadaşları ile birlikte falezlerde vakit geçirdikten sonra yakın noktadaki patikaya gelen ve ardından dengesini kaybederek 30 metre yükseklikten denize düşerek hayatını kaybeden 38 yaşındaki müzisyenin cenazesi yakınları tarafından alındı. Özel bir okulda da müzik öğretmenliği yaptığı öğrenilen kadının, en son 3 gün önce 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü anısına çalıştığı özel okulda seslendirdiği türkü ise yürekleri yaktı. Olay, dün akşam saat 19.30 sıralarında Gençlik Mahallesi Tevfik Işık Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki falezlerde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, müzisyenlik yapan Gizem İşken (38) arkadaşları ile birlikte vakit geçirmek için cadde üzerinde bulunan ve vatandaşların manzara izlemek için tercih ettiği falezlere geldi. Burada yanlarında getirdikleri kamp sandalyelerini falezlerin uç noktasına yakın bir alana yerleştiren İşken ve arkadaşları sohbet etmeye başladı. Bir süre sonra arkadaşlarının yanından kalkan ve yakın noktadaki patika alana giden İşken, dengesini kaybederek yaklaşık 30 metre yükseklikten denize düştü. Kadının çığlık sesini duyan arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler sevk edildi. Gizem İşken’in gözlerinin önünde kayalıklardan düştüğünü gören yakınları sinir krizi geçirirken, polis ekipleri olay sonrası bölgeye vatandaşların girişini yasakladı. Hayatını kaybetti İtfaiye ekiplerinin havanın karanlık olması ve karadan ulaşım sağlayamaması üzerine bölgeye Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı bot ve balık adamlar sevk edildi. Verilen konuma gelen deniz polisi, kadını su yüzeyinde hareketsiz şekilde buldu. Bota alınan müzisyen Kaleiçi Yatlimanı’na getirildi. Burada hazır bekleyen 112 Acil Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Gizem İşken’in hayatını kaybettiği belirlendi. Olay Yeri İnceleme ekibinin yaptığı çalışmanın ardından Gizem İşken’in cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Ölmeden önce Yemen Türküsü’nü seslendirmiş Adli tıpta otopsi işlemleri tamamlanan İşken’in cenazesi, yakınları tarafından bugün öğle saatlerinde teslim alındı. Adana’da defnedileceği öğrenilen İşken’in özel bir okulda müzik öğretmenliği yaptığı, aynı zamanda da müzisyen olarak çalıştığı öğrenildi. İşken’in 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü anısına çalıştığı özel okulda 3 gün önce seslendirdiği Yemen Türküsü’nün görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Gizem İşken’in öğrencisiyle birlikte türküyü seslendirdiği anlar yer aldı.
İstanbul ’Ekrem İmamoğlu Suç Örgütü’ davasında izleyici sınırı talebi ’Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ davasının ilk duruşmasının beşinci oturumunda, salonda gerginlik yaşanmasının ardından İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na duruşma salonunda, sanık yakınları dışında izleyicilerin alınmaması konusunda müzekkere yazdı. ’Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ davasının ilk duruşmasının beşinci oturumunda, duruşma başlamadan önce duruşma salonunda gerginlik yaşanması üzerine İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına güvenlik tedbirlerinin arttırılması amacıyla talepte bulundu. Mahkemeden izleyici sınırlama talebi Mahkeme tarafından Başsavcılığa yazılan müzekkerede, yargılamanın sağlıklı bir biçimde yürütülmesi, sanıkların savunmalarının tamamlanabilmesi ve yargılama faaliyetlerinin usule uygun biçimde devam ettirebilmesi için sanıkların savunma hakları da gözetilerek, duruşma düzenine uygun yapılabilmesi amacıyla yargılamanın gelecek oturumunda sanıklar ile avukatları, müştekiler ve müşteki vekilleri, yargılamayı takip etmek isteyen basın mensupları, tutuklu sanıkların 1’inci ve 2’nci dereceden yakınları ile devam edilebilmesi, bunlar dışında kişilerin salona alınmaması konusunda gerekli tedbirlerin alınması talep edildi. Suç teşkil edebilecek eylemlere yönelik başsavcılıktan talimat alınacak mahkemenin talebine yanıt veren Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na yazı yazdı. Yazıda, "Yargılama seyri, duruşma salonu düzeni ve katılımcılara ilişkin oluşturulan mahkeme ara kararının icra edilerek, bildirilen sınırlamaya uygun tedbirlerin mevzuat çerçevesinde alınması, Silivri Kaymakamlığı’nın da yazısı da dikkate alınarak, yerleşke çevresi ve salona özgülenen bina girişinde, duruşmanın ses ve davranışlarla akamete uğramaması için tüm özenin gösterilmesi, suç teşkil edebilecek eylemlere yönelik olarak Cumhuriyet Başsavcılığından talimat alınması rica olunur" ifadelerine yer verildi.