GÜNDEM - 08 Mayıs 2025 Perşembe 14:36

Samsatlı kadınlar eğlenerek öğreniyor

A
A
A
Samsatlı kadınlar eğlenerek öğreniyor

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde kadınlar boş zamanlarında el becerilerini geliştirerek geçiriyorlar.


Samsat İlçesinde kurulmuş olan Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde açılan kurslara devam eden Samsatlı kadınlar, temiz bir ortamda, çocuklarını aynı çatı altındaki kreşe teslim ederek ve aynı zamanda ekonomik gelir elde ediyor.


Kurs hocası Sadiye Koruyucu nezaretinde, sanat eserlerinin yüzeylerinin kabartma veya oyma teknikleriyle üç boyutlu olarak şekillendirildiği tablo yapımı olan ve rölyef olarak adlandırılan kurslara devam eden kadınlara psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerinin ve toplumsal entegrasyonlarının sağlanması amacı ile birçok farklı alanda eğitimler de veriliyor.


ADEM Koordinatörü Elif Şevval Akıncı, kursa katılım sağlayanların desene uygun hazırlık yaparak, teknikleri kullanarak uygulayan ve renklendirerek üç boyutlu dekoratif uygulama yapabilen kişilerin yetiştirildiği bir eğitim programı olan rölyef kursunda kadınların severek katılım sağladığı ve başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi.


Samsat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Tepe ise yaptığı açıklamada, ADEM’de koruyucu önleyici eğitimler kapsamında uzman personeller tarafından düzenli eğitimler verildiğini, katılım sağlayan kursiyerlere aylık belirli bir miktar teşvik ödemesi ve yapılan ürünlerin maliyetinin karşılandığını ifade etti.


Tepe, "Samsatlı kadınlar boş zamanlarında kurslarımıza başvuruyorlar. Merkezimizde ortam güvenli ve temiz. Çocukları için kreşimiz mevcut. İlçe Kaymakamımızın direktifleri ile her türlü desteği sağlamaktayız. Kadınlar burada hem eğleniyor, hem öğreniyor, hem de boş zamanlarını verimli bir şekilde geçirmiş oluyorlar" diye konuştu.



Samsatlı kadınlar eğlenerek öğreniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.