GENEL - 07 Eylül 2019 Cumartesi 18:30

‘Sokakta Satranç Var’ turnuvası düzenlendi

A
A
A
‘Sokakta Satranç Var’ turnuvası düzenlendi

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından ‘Sokakta Satranç Var’ turnuvası düzenlendi.

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından ‘Sokakta Satranç Var’ turnuvası düzenlendi.


Adıyaman Kalesi önünde gerçekleştirilen Sokakta Satranç Var’ turnuvasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Her yaştan bulunan vatandaşların büyük bir ilgiyle karşıladığı turnuvaya Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ile birçok kişi katıldı. Oldukça güzel geçen etkinlikte emeği geçenlere vatandaşlar tarafından teşekkür edildi. Zeka oyunlarının daha çok oynanması amacıyla düzenlenen etkinliğin ileriki zamanlarda da yapılması planlandığı belirtildi.


Yapılan turnuvayla alakalı açıklamalarda bulunan Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Satranç sporumuz zeka oyunlarının üst seviyede oynandığı bir spor. 7’den 70’e, herkesin yapabildiği bir spor, bu anlamda bizlerde şehrimizin açık havasında Adıyaman tarihi kalesinin girişinde organize ettiğimiz bu satranç turnuvasında anneler, babalar, veliler, arkadaşlar, çocuklar her yaşta herkesi burada ‘Sokakta Satranç Var’ adı altındaki projemize davet ederek bugün satranç etkinliği yaptık. Çocuklarımızın zeka oyunlarında gelişimine katkıda bulunmak, ilerleyen dönemlerde gerek okul hayatlarında gerekse de sosyal çevrelerinde çocuklarımızın yapacağı her türlü hal ve hareketlerinde hayatlarıyla ilgili hamlelerini çok iyi derecede ve önemli yerlerde, yerinde ve zamanında yapmasını sağlamak. Çocuklarımızın bu anlamda sosyalleşmesi ve iletişim alanındaki gelişimine katkıda bulunmak için bugün ‘Sokakta Satranç Var’ etkinliği düzenledik” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından satranç oynayan herkese katılım belgesi takim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.