GÜNDEM - 26 Mayıs 2024 Pazar 14:20

Vali Varol, yerinde dönüşüm alanlarını inceledi

A
A
A
Vali Varol, yerinde dönüşüm alanlarını inceledi

Adıyaman Valisi Osman Varol, yerinde dönüşüm alanlarını inceleyerek bilgiler aldı.


Vali Osman Varol, deprem bölgesi hızla hayata geçirilen Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında vatandaşlara sağlanan750 bin lira kredi ve 750 bin lira hibe desteği ile Adıyaman merkez Yunus Emre Mahallesinde vatandaşlara tarafından başlatılan inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.


Adıyaman’ın dört bir yanında başlatılan Yerinde Dönüşüm Modeli ile vatandaşlarımızı doğup büyüdüğü mahallesinde ve çevresinden koparmadan barınma sorununu bir bir çözdüklerini dile getiren Vali Osman Varol, “Şehrimizi geleceğe hazırlamak adına büyük bir gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.



Vali Varol, yerinde dönüşüm alanlarını inceledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de sahil bölgelerindeki yollar yenileniyor Mersin Büyükşehir Belediyesince, Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi Mahallesi’nde fiziki koşulları zaman içerisinde yetersizleşen yollarda yenileme çalışması yapıldığı bildirildi. Kent genelinde yol ve asfalt çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan cadde, bulvar, sokak ve ana yolların yapım ve yenileme çalışmalarını da hızlıca tamamlamaya devam ediyor. Gerek altyapı çalışmaları gerekse de doğal şartlar sebebiyle bozulan, eskiyen ve kullanım ömrünü tamamlayan yollarda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren ekipler, Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi Mahallesi’nde de yenileme yaptı. Yenileme çalışmaları kapsamında 550 metre uzunluğundaki, ortalama genişliği 4 buçuk metre olan sahil bandında faaliyette bulunan ekipler, sahil yürüyüş yolunu yeniledi. Çalışmalar kapsamında 650 metre de bordür taşı döşeyen ekipler, zamanla eskiyen ve kullanım ömrünü tamamlayan yolu çok kısa bir süre içerisinde tamamlayarak yeni görünümüne kavuşturdu. Özellikle turistik bir bölge olması sebebiyle, hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlayan ilçede gerçekleştirilen çalışma, vatandaşlardan ve esnaftan da tam not aldı. “Kızkalesi, mavi bayraklı plajlarımızdan biri” Kızkalesi Muhtarı Murat Kale, Büyükşehir Belediyesinin Kızkalesi’nde gerçekleştirmiş olduğu çalışmaların oldukça zaruri olduğunu kaydederek, “Taşlar tamamen kırılmıştı. Bu sorunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ilettik. Yürüyüş yollarımızın taşları yenilendi ve Kızkalesi’ne yakışır bir yol oldu” dedi. Sahillerin ayna görevi gördüğünü de sözlerine ekleyen Kale, insanların aileleriyle birlikte sahilde zaman geçirirken bazı kriterlere de dikkat ettiğini belirterek, “Buraya gelen insanlar güneşlenmeye ve denize geliyor. Dolayısıyla sahildeki düzen, temizlik, intizam ve ailelerin rahat etmesi; buradaki işletmecilere, otellere ve misafirlere pozitif anlamda katma değer sağlıyor. Burası, Büyükşehir Belediyesinin mavi bayraklı plajlarından biri. Bu deniz ve sahil başka bir yerde yok. Bu anlamda Büyükşehirin katkısı çok büyük. Kızkalesi, Mersin’in dünyaya açılan kapılarından biri” diye konuştu.
Diyarbakır Evlat nöbetindeki ailelerin bayramı buruk geçiyor Çocukları terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırılan ailelerin evlat nöbeti Kurban Bayramı’nda da sürüyor. Sabahın erken saatlerinde HDP il binası önüne gelen aileler bayramı buruk geçiriyor. 3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi başlatan ailelerin evlat mücadelesi HDP il binası önünde kararlılıkla devam ediyor. Ramazan Bayramı’nda da evlat nöbetini sürdüren aileler, çocuklarının fotoğrafına bakarak hasret gideriyor. Nöbetini sürdüren Süleyman Aydın, 15 yaşında kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri sürdüğü oğlu Özkan Aydın’a seslenerek, ’teslim ol’ çağrısında bulundu. “Tarihin en uzun mücadelesini veriyoruz” Evlat hasretinden bayram sevinci yaşayamadıklarını söyleyen Aydın, “Gördüğünüz gibi Kurban Bayramı’nda da evlat mücadelemiz yılmadan devam ediyor. 5 yıldır biz HDP önünde evlat mücadelesi veriyoruz. Tarihin en uzun mücadelesini veriyoruz. Biz sadece evlatlarımızı istiyoruz. Eğer konu evlatlarımız olmamış olsaydı hiçbir güç bizi buraya getiremezdi. Biz burada terör mağduruyuz. Biz evlatlarımızı sonuna kadar isteyeceğiz. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan, evlatlarımız için büyük mücadele veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkesin Kurban Bayramını kutluyoruz” dedi. Oğlu Mahmut için her sabah HDP önündeki evlat çadırının yolunu tutan Bedriye Uslu da, 28 bayramdır çocuğundan ayrı olduğunu ifade etti. Evladını almadan bir yere gitmeyeceğini belirten Uslu, “Oğlum Mahmut için her sabah çadırın yolunu tutuyorum. Ben hiçbir zaman Allah’tan umudumu kesmedim, kesmeyeceğim. İnşallah bir gün oğlumu buradan alıp eve götüreceğim. 28 bayramdır oğlumdan ayrıyım. Bu bir anne için çok zor. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. İnşallah Allah’ın izniyle, devletimizin gücüyle bir gün evladımızı alıp eve gideceğiz” diye konuştu. Evlat mücadelesindeki Zekiye Bozdağ ise kardeşi Süleyman Çetinkaya’yı en son 2019 yılının Kurban Bayramı’nda gördüğünü söyledi. Bozdağ, şunları söyledi: “Kardeşim 2019 yılında HDP Gençlik Kolları Başkanlığı aracılığıyla kandırılarak dağa kaçırıldı. 5 yıldır ben de kardeşim için evlat nöbeti çadırına gelip gidiyorum. Kardeşimi en son 2019 yılının Kurban Bayramı’nda gördüm. O zamandan bu yana kardeşimden haber almıyorum. Kardeşim, eğer beni görüp duyuyorsan gel devletimize teslim ol.”
Diyarbakır Evlat nöbetindeki ailelerin bayramı buruk geçiyor Çocukları terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırılan ailelerin evlat nöbeti Kurban Bayramı’nda da sürüyor. Sabahın erken saatlerinde HDP il binası önüne gelen aileler bayramı buruk geçiriyor. 3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi başlatan ailelerin evlat mücadelesi HDP il binası önünde kararlılıkla devam ediyor. Ramazan Bayramı’nda da evlat nöbetini sürdüren aileler, çocuklarının fotoğrafına bakarak hasret gideriyor. Nöbetini sürdüren Süleyman Aydın, 15 yaşında kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri sürdüğü oğlu Özkan Aydın’a seslenerek, ‘teslim ol’ çağrısında bulundu. “Tarihin en uzun mücadelesini veriyoruz” Evlat hasretinden bayram sevinci yaşayamadıklarını söyleyen Aydın, “Gördüğünüz gibi Kurban Bayramında da evlat mücadelemiz yılmadan devam ediyor. 5 yıldır biz HDP önünde evlat mücadelesi veriyoruz. Tarihin en uzun mücadelesini veriyoruz. Biz sadece evlatlarımızı istiyoruz. Eğer konu evlatlarımız olmamış olsaydı hiçbir güç bizi buraya getiremezdi. Biz burada terör mağduruyuz. Biz evlatlarımızı sonuna kadar isteyeceğiz. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan, evlatlarımız için büyük mücadele veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkesin Kurban Bayramını kutluyoruz” dedi. Oğlu Mahmut için her sabah HDP önündeki evlat çadırının yolunu tutan Bedriye Uslu da, 28 bayramdır çocuğundan ayrı olduğunu ifade etti. Evladını almadan bir yere gitmeyeceğini belirten Uslu, “Oğlum Mahmut için her sabah çadırın yolunu tutuyorum. Ben hiçbir zaman Allah’tan umudumu kesmedim, kesmeyeceğim. İnşallah bir gün oğlumu buradan alıp eve götüreceğim. 28 bayramdır oğlumdan ayrıyım. Bu bir anne için çok zor. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. İnşallah Allah’ın izniyle, devletimizin gücüyle bir gün evladımızı alıp eve gideceğiz” diye konuştu. Evlat mücadelesindeki Zekiye Bozdağ ise, kardeşi Süleyman Çetinkaya’yı en son 2019 yılının Kurban Bayramında gördüğünü söyledi. Bozdağ, şunları kaydetti: “Kardeşim 2019 yılında HDP Gençlik Kolları Başkanlığı aracılığıyla kandırılarak dağa kaçırıldı. 5 yıldır ben de kardeşim için evlat nöbeti çadırına gelip gidiyorum. Kardeşimi en son 2019 yılının Kurban Bayramında gördüm. O zamandan bu yana kardeşimden haber almıyorum. Kardeşim, eğer beni görüp duyuyorsan gel devletimize teslim ol.” (MHİ-
İzmir Hacer’i vahşice katleden 15 yaşındaki eski sevgili tutuklandı İzmir’in Karabağlar ilçesinde, 15 yaşındaki eski sevgilisini 120’ye yakın bıçak darbesiyle katleden 15 yaşındaki eski sevgili tutuklandı. Olay, geçtiğimiz akşam saatlerinde ilçeye bağlı Arap Hasan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, anne ve babası ayrı olan 15 yaşındaki Hacer Çağla Çetinalp, eski erkek arkadaşı U.E.Y. (15) ile birlikte babası İ.U.Ç.’nin (54) evine ziyarete gitmişti. Bir süre sonra çocukları evde bırakarak dışarıya çıkan baba İ.U.Ç., eve döndüğünde kızını kanlar içerisinde yerde yatar vaziyette bulmuştu. 120’ye yakın bıçak darbesiyle öldürülmüş İhbar üzerine adrese çok sayıda polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edilmiş, ekiplerce yapılan kontrollerde Çetinalp’in vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı 120’ye yakın bıçak darbesiyle öldürüldüğünün tespit edildiği ortaya çıkmıştı. Feci şekilde cinayete kurban giden 15 yaşındaki Hacer Çağla Çetinalp’in cenazesi, savcı tarafından yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılmıştı. Kısa sürede yakalandı Olay yerinden kaçan cinayet şüphelisi U.E.Y., Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanmıştı. Şüphelinin ilk ifadesinde, eski sevgilisi olan Hacer’i kendisini aldattığı için defalarca bıçakladığını ve kaçarken suç aleti bıçağı ve Çetinalp’in cep telefonunu da yanına aldığını söylediği öğrenilmişti. Ayrıca U.E.Y.’nin, Çetinalp’in cep telefonunu kaçış güzergahındaki bir çöp konteynerine attığı da belirlenmişti. Cinayet şüphelisi U.E.Y. tutuklandı Öte yandan, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında U.E.Y. ve talihsiz kızın babası İ.U.Ç., ekiplerce gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden 15 yaşındaki U.E.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, baba İ.U.Ç. ise savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.