YEREL HABERLER - 07 Ocak 2017 Cumartesi 15:37

Afyonkarahisar’da yeni yayınlanan KHK’lar ile 77 kamu görevlisi ihraç edildi

A
A
A
Afyonkarahisar’da yeni yayınlanan KHK’lar ile 77 kamu görevlisi ihraç edildi

Bakanlar Kurulu tarafından dün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile Afyonkarahisar’da Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı kurumlarda çalışan personel hariç olmak üzere 77 kamu görevlisi ihraç edildi. En fazla ihracın olduğu kurum ise 27 kişi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) oldu.
Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında dün gece yayınlanan 679, 680 ve 681 no’lu 3 yeni KHK ile Afyonkarahisar’da 77 kamu görevlisi ihraç edildi. Edinilen bilgilerde, ihraç edilen personellerin kamu kurumlarına göre dağılımının ise şu şekilde olduğu öğrenildi:
Kocatepe Üniversitesi’nden 27 kişi, Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlardan 20 kişi, Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumlardan 14 kişi, emniyet müdürlüklerinden 12 kişi, Gıda, Tarım ve Müdürlüğünden 2 kişi, Milli Eğitim ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 1’er kişi.
Kentte en çok ihraç Kocatepe Üniversitesi’nde olurken, kurumdan 2 profesör, 2 doçent, 13 yardımcı doçent, 2 araştırma görevlisi ve 7 idari personel olmak üzere toplamda 27 kişi ihraç edildi. İhraç edilen akademik personellerin ise 17’sinin Tıp Fakültesi’nden olduğu diğer 3’nün ise farklı fakültelerden oldukları öğrenildi.
Öte yandan, kentte Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı kurumlardan da ihraçlar olduğu ancak sayısının belli olmadığı öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.