YEREL HABERLER - 10 Ocak 2017 Salı 17:59

Bem Bir-Sen 23 yaşında

A
A
A
Bem Bir-Sen 23 yaşında

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem Bir-Sen) Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Gürsan, sendikanın 23. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Bem Bir-Sen’in üye sayısının 70 bine ulaştığını belirten Gürsan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sendikamız, 23 yıllık geçmişiyle toplumsal barış, birlik ve beraberlik gerektiren bütün konularda sivil toplum kuruluşu olmanın gerektirdiği bütün şartları taşıyan, uzlaştırıcı, milli iradeye uygun adımlar atarken, gündemin peşinden giden değil, kendi gündemini oluşturan ve her zaman hakkı savunan bir düşünce yapısıyla hareket etmektedir. Şiddet ve şiddet içerikli eylemleri reddeden, evrensel düşünen ve bu kurallar çerçevesinde sendikacılık yapan, bireysel taleplerin toplumsal talebe dönüştüğü, sosyal sorumluluğunun bilincinde, kurumsal yapısını tamamlamış ‘yerli ve milli’ bir sivil toplum kuruluşu olan Bem Bir-Sen, bugün 70 bine ulaşan üye sayısıyla memur sendikacılığının ilklerini gerçekleştiren sendikası olmuştur. Onları trafik kazalarında, yangında, hatta ağaçta kalmış bir kediyi kurtarırken görürsünüz. Görevi esnasında stres, fiziksel ciddi riskler ve ölümcül yaralanmalar ile yüz yüze olsalar da olayın büyüklüğü ya da küçük oluşu onlar için önemli değildir. 300 yıllık bir teşkilatın neferleri olan tulumbacılardan, bugünün tabiriyle itfaiye çalışanlarımızdan bahsediyorum. Sadece yanan bir nesneyi değil, kimi zaman gönüllerdeki yangını almaya çalışan itfaiye teşkilatından. Buradan hükümetimize seslenmek istiyorum. Zor ve bir o kadar riski yüksek bir mesleği yerine getiren itfaiyecilerimiz mesai kavramı bulunmadan çalışmaktadırlar. Tüm itfaiye teşkilatı sizlerden 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 40’ncı maddesinde itfaiyecilere yönelik yıpranma payı hakkının itfaiye erlerinin sadece yangına müdahale ettikleri saatlerde uygulanabileceğine yönelik genelgenin tüm mesai saatlerini kapsayacak şekilde düzenlenmesini beklemektedir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 1 - Pendikspor: 2 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Antalyaspor, Pendikspor’u konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 2. dakikada Sam Larsson’un pasıyla hareketlenen Van De Streek, çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunu kaleci Erdem kurtardı. 3. dakikada Pendikspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta çizgiye inen Gökcan’ın ortasında Erencan’ın volesinde top az farkla auta gitti. 8 dakikada çalımlarla sol kanattan ceza sahasına giren Erencan’ın şutu kaleciden geri döndü, ceza sahası dışından Mame Thiam’ın topun gelişine şutu üstten az farkla auta gitti. 13. dakikada Antalyaspor’un kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçen Adam Buksa, meşin yuvarlağı ve kaleciyi ayrı köşelere yolladı. 1-0 15. dakikada sağ kanattan Halil Akbunar’ın ceza sahasına ortasında, Erencan’ın kafa vuruşu kaleciden sekti, Mame Thiam’ın kafa vuruşunda top ağlarla buluşturdu. 1-1 24. dakikada Pendikspor’un kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Erdem Özgenç’in şutunu, kaleci Helton Leite kornere çeldi. 45+5. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda defansın uzaklaştırdığı topu önünde bulan Halil Akbunar, çalımla ceza sahasına girdi. Akbunar’ın sol çaprazından uzak köşeye plasesinde meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-2 Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Candaş Elbil, Mert Bulut Antalyaspor: Helton Leite, Erdoğan Yeşilyurt, Veysel Sarı, Ömer Toprak, Güray Vural, Ufuk Akyol, Kaluzinski, Emre Uzun, Van de Streek, Sam Larsson, Adam Buksa Yedekler: Mehmet, Doğukan Özkan, Gerxhaliu, Dario Saric, Milosevic, Mert Yılmaz, Naldo, Assombalonga Teknik Direktör: Sergen Yalçın Pendikspor: Erdem Canpolat, Erdem Özgenç, Alparslan Öztürk, Welinton, Emre Taşdemir, Gökcan Kaya, N’diaye, Diaby, Halil Akbunar, Mame Thiam, Erencan Yardımcı Yedekler: Burak, Endri Çekiçi, Murat Akça, Rassoul, Umut Nayir, Midtsjo, Berkay, Efe Sayhan, Eze Teknik Direktör: İbrahim Üzülmez Goller: Adam Buksa (dk.13 pen.) (Antalyaspor), Mame Thiam (dk.15), Halil Akbunar (45+5) (Pendikspor) Sarı kartlar: Emre Uzun, Adam Buksa (Antalyaspor)