GENEL - 02 Şubat 2017 Perşembe 14:38

Afyonkarahisar’da ’büyükşehir’ olma beklentisi

A
A
A
Afyonkarahisar’da ’büyükşehir’ olma beklentisi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Afyonkarahisar’ın nüfusunun artmasının ardından gündeme gelen ’Büyükşehir’ olabilme ihtimali kentte heyecanla karşılandı.
TÜİK tarafından açıklanan 2016 nüfus istatistiklerine göre Afyonkarahisar’ın toplam nüfusunun 714 bin 523 kişi olduğu belirtilmişti. Kentin nüfusunun bir önceki yıla göre artış göstermesi ve yükselişe geçmesi kentte ’büyükşehir’ olma beklentisini de beraberinde getirdi. Afyonkarahisar’da yaşayan vatandaşlar nüfusunun artmasının büyükşehir olunabilmesi için güzel bir adım olduğu yorumunda bulunurken, büyükşehir olunması fikrini de desteklediklerini dile getirdiler.
Konu ile ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, kentin büyükşehir olmasının hayırlı olacağını ifade etti. Ancak büyükşehir olmadan önce kentin var olan bir takım sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurgulayan Köksal, “Afyon nenen göç veriyor, işsizlik neden artıyor? Afyon’daki temel sorunlar, ekonomik sıkıntılar, esnaflarımız zor durumda ve sürekli kepenk kapatıyorlar. Ülkedeki ekonomik sıkıntılar Afyon’uda vurmuş durumda. Bence bu sorunların Afyon’da çözülmesi lazım, elbette Afyonumuz en güzeline ve en iyisine layık. Ama en güzel ve en iyiye layık olurken de Afyon’daki temel sorunların çözülmesi gerekiyor. Afyonkarahisar’ın hak ettiği konuma ulaşması gerekiyor. Biz bu noktadan bakıyoruz. Öncelikli olarak Afyon’umuzun kalkınması, ‘Ege’nin incisi olacak’ demişlerdi ama olamadık. Gerçekten Ege’nin incisi ve birincisi olmak istiyoruz. Bu alanda çalışalım ve hep beraber mücadele edelim. Buna sadece siyasi açıdan bakmayalım, tüm siyasetçiler ve yurttaşlarımız, hemşehrilerimizle beraber Afyon’umuzu en iyi noktaya getirmek için bence mücadele edelim ve hak ettiği yere gelsin” diye konuştu.

“Büyükşehir olmanın büyük avantajları da var”
Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir ise büyükşehir olmanın kente sağlayacağı faydaların da büyük olacağını kaydederek, bu fikri sonuna kadar desteklediklerini aktardı. Büyükşehir olmanın büyük avantajları da olduğunu belirten Başkan Birliktir, “Büyükşehir olmayı canı gönülden istiyoruz. Büyükşehir olmak demek özellikle belediye hizmetlerinin daha fazla artması anlamına geliyor. Bununla ilgili bildiğim kadarı ile bir çalışma yapılıyordu. Büyükşehir olmadaki nüfus kıstasının 750 binden, 700 bine düşürülmesi gündemdeydi ve umarım bu da olur. Ayrıca büyükşehir olduğumuzda milletvekili sayımızda artacak. Bir temsilcimizin daha Türkiye Büyük Millet Meclisine gitmesi herkesin faydasına olur. Bir temsilci demek sorunların daha hızlı çözülmesi demektir. Umarım ilimiz adına en iyisi olur” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’nden Başkan Büyükkılıç’a ziyaret Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) yeni yönetimi, Kurucu Genel Başkan Ali Hızar’ın talebi doğrultusunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Avrupa’da yaşayan yaklaşık 400 bin Kayserili’nin sesi olma misyonunu üstlenen AKİB yönetimi, Başkan Büyükkılıç’ın Kayseri’ye ve Kayserililere sunduğu hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getirdi. Heyet, Başkan Büyükkılıç’ın Avrupa’daki Kayserili gurbetçiler tarafından büyük bir sevgi ve takdirle karşılandığını belirterek, başarılarının daim olmasını temenni etti. Ziyarette ayrıca, Kayseri Saat Kulesi’nin Avrupa’da yaşayan Türklere yönelik bir hizmet ofisi olarak büyük ilgi gördüğü vurgulandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yurt dışında yaşayan hemşehrilere gösterdiği yoğun ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden heyet, çok sayıda vatandaşın bu hizmetlerden faydalandığını ifade ederek Saat Kulesi’nin önemine dikkat çekti. Ziyarete; Avrupa Kayserili İşverenler Birliği İkinci Başkanı Yeşim Akpınar, Genel Başkan Yardımcısı Av. İsmet Özkara, Genel Sekreter Halil İbrahim Korkmaz, Türkiye Hukuk Komisyonu Sorumlusu Başkanı Av. Mustafa Talha Er ve AKİB Kayseri Temsilcisi Ömer Faruk Kırmızıtaş katıldı. Heyet, nazik ev sahipliği dolayısıyla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.
Sinop Türkeli’de Zimari Göleti temizlenecek Sinop’un Türkeli ilçesinde hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyan Zimari Göleti’nin dip temizliği için harekete geçiliyor. Ayaz Köyü sınırlarında bulunan Zimari Göleti’nde incelemelerde bulunan Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, vatandaşların uzun süredir dile getirdiği taleplerin karşılık bulacağını söyledi. İncelemelerin ardından köy halkıyla bir araya gelen Kandemir, göletin mevcut durumuna ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti. Köy sakinleri, göletin dip temizliğinin yapılmasıyla birlikte suyun hem içme suyu hem de tarımsal sulamada kullanılmasını talep ederken, bu taleplerin olumlu karşılandığı belirtildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Su İşleri Samsun Bölge Müdürlüğü ile temas kurulduğu, teknik açıdan dip temizliğinin mümkün olduğu bilgisinin alındığı aktarıldı. Planlamalar kapsamında, gölet suyunun Ayaz köyü başta olmak üzere çevredeki 9 köye içme suyu olarak verilmesi hedefleniyor. Ayrıca gölet alanında bulunan ağaçların kesilerek, Zimari Göleti’nin uzun vadede sağlıklı ve sürdürülebilir bir içme suyu kaynağına dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Sürecin kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumlar tarafından yakından takip edileceği bildirildi. İncelemelere Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan ve Asım Can ile Ayaz Köyü Muhtarı Ali Bahadır da katıldı.