GENEL - 18 Mart 2017 Cumartesi 16:25

Bakan Eroğlu, bugün temeli atılan 15 Mart Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak:

A
A
A
Bakan Eroğlu, bugün temeli atılan 15 Mart Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak:

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile atılan “15 Mart Çanakkale Köprüsü" ile ilgili olarak, “Çanakkale geçilmez destanı yazıldı ama biz Çanakkale’yi kendimiz geçeceğiz, düşmana geçirtmeyiz. O bakımdan bugün Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım dünyanın en büyük köprüsünün temelini atıyor” dedi.


Bakan Eroğlu, 16 Nisan da gerçekleştirilecek “anayasa değişiklik” referanduma çalışmaları kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Afyonkarahisar’a geldi. Bakan Eroğlu, programı kapsamında Afyonkarahisar Valiliği tarafından termal bir otelde gerçekleştirilen “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinliğine katıldı. Programa Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Jandarma Alay Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler ile yakınları katıldı.


Gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Bakan Eroğlu, şehit aileleri, anaların, babaların, yavruların ve eşlerin mahzun olmaması gerektiğini, nitekim 80 milyonluk Türkiye’nin onların yanında olduğu vurgusunda bulundu. Şehitlerin peygamberimiz H.Z. Muhammed’in (S.A.V.) yanında cennet bahçelerinde olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, “Dolayısıyla onlar diridir. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz bizim başımızın tacıdır. 80 milyon vatandaşımız sizlerin kardeşi, annesi, babası ve evladıdır. Bundan dolayı mahzun olmayın. Sizlere gönlümüz bütünüyle açıktır. Ne yapabilirsek yapacağız. Bizde şehitlerimizin bütün hatırasına barajlara isim veriyoruz çünkü bu şehitlerimizin ismi ilelebet yaşaması lazım. Yine şehitler ormanı kuruyoruz. Onlar için ne yapılsa azdır diye düşünüyorum” dedi.



“15 Mart Çanakkale Köprüsünü inşallah kahramanlarımızın adına inşa edeceğiz”


Konuşmasında 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, “Çanakkale geçilmez destanı yazıldı ama biz Çanakkale’yi kendimiz geçeceğiz, düşmana geçirtmeyiz. O bakımdan bugün Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım dünyanın en büyük köprüsünün temelini atıyor. 15 Mart Çanakkale Köprüsünü inşallah kahramanlarımızın adına inşa edeceğiz. Neticede bu güzelliklerin gerçekleşmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Sizler için ne yapsak azdır. Allah sizlerden razı olsun” şeklinde konuştu.


Program daha sonra verilen ikramlar ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)