GENEL - 10 Ekim 2017 Salı 16:27

‘Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer" projesi tanıtım toplantısı yapıldı

A
A
A
‘Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer" projesi tanıtım toplantısı yapıldı

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ile İscehisar OSB tarafından yürütülen ‘Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer Projesi’nin proje başlangıç ve proje mutabakat toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ile İscehisar OSB tarafından yürütülen ‘Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer Projesi’nin proje başlangıç ve proje mutabakat toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.


ATSO toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı, İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, İscehisar belediye Başkanı Mustafa Çibik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur, İscehisar Mermer İhtisas OSB müdürü Muhammed Bacaksız, yönetim kurulu üyeleri ile mermer sektöründe faaliyette bulunan iş adamları katıldı. Mermer sektörünün Afyonkarahisar’ın ana itici gücü olduğu belirten Vali Mustafa Tutulmaz,toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:


"Mermer önemli, bugüne kadar geldiği nokta da önemlidir. Ancak bu yeterli değildir. Bunu daha iyi bir aşamaya getirmek adına bu proje inşallah bir başlangıç olacaktır. Mermerimizin katma değerini arttırabilmek, markalaşabilmek, pazarları bulabilmek, pazarlara ulaşabilmek, pazarı yönlendirebilmek yada pazarın ihtiyacına göre mal üretebilmek çok önemlidir. Çünkü ürettiğimiz ürünü satmamız gerekir. Bunu satmadan üretmemizin bir anlamı yok. Zaten uzun vadede de bu devamlı olmaz. Satabilmemiz için de öncelikle bizim pazarın ihtiyaçlarını iyi analiz etmemiz lazım, meseleye o yönüyle bakmamız lazım. Pazarları bizim yönlendirmemiz lazım. Zaman zaman da biz yeni buluşlarla da pazarı yönlendirebiliriz. Sadece ihtiyaca da bakmamamız lazım. Hem buluşlarla, hem de pazarın ihtiyacını birlikte ele almamız lazım. Ama en önemlisi bunu yapacak insanların eğitilmesi ve daha nitelikli hale getirilmesidir. Bu da bu projenin en önemli ayaklarından birisidir. Bizim üretim kadar bunların bir marka değeri halinde pazarlanması çok daha önemlidir. Bugün aynı hizmeti sunan ama markası bilinen bir ürünü daha yüksek bir ücret karşılığında almaya vatandaşlar daha hazırdır. Onu daha güvenilir bulduğu için mevcut markalarımızı daha iyi hale getirmemiz lazım. Yanlarına yeni ve daha kaliteli markalar getirmemiz lazım." (GC-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Deprem bölgesinde kalıcı konutların teslimi devam ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından asrın felaketinin izleri silinmeye devam ediyor. Depremlerde köy evleri yıkılan Gaziantepli Enis Sezer ve ailesi de çelik karkastan yapılan yeni yuvalarına kavuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde; bin 240 şantiyede 110 binden fazla ekiple çalışmalarını sürdürüyor. Afetin birinci senesinde 76 bin konut hak sahiplerine teslim edilirken, 396 bin 220 kalıcı konutun inşası da devam ediyor. “Ellerinden gelenin daha iyisini yaptılar” Asrın felaketi olarak hafızalara kazınan depreme, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde ailesi ile birlikte yakalanan Enis Sezer, Mesthüyük köyünde çelik karkastan yapılan yeni köy evine kavuştu. Devletin, depremin ilk anından itibaren her zaman yanlarında olduklarını ve kendilerini hiç yalnız bırakmadığını ifade eden Sezer, “Nasıl yapılacak diye merak ediyorduk? Evleri yetiştirmek için yağmur, çamur, yaz, kış demeden sürekli çalışmalarına devam ettiler. Ellerinden gelenin daha iyisini yaptılar. Bu kadar güzel olacağını hiç beklemiyorduk” diye konuştu. “Vatandaşımız için en güzelini yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, her zaman depremzedelerin yanlarında olduklarını belirterek, "Enis kardeşimin de tüm depremzede vatandaşlarımızın da hiç endişesi olmasın. Dün olduğu gibi bugün de yarın da onların yanındayız. Onlar için en iyisini en güzelini yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kayseri Kayseri’de Siyeri-i Nebi coşkusu Kayseri’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması, 21 okulda gerçekleşti. Eğitim ve maneviyatın önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen yarışma, öğrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i anlama ve anlatma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin; öğrencilerin bu tür etkinliklerle manevi değerlere daha fazla önem vermelerinin sağlandığını belirtti. Şahin; "Siyer-i Nebi yarışması, gençlerimizin peygamberimizi daha yakından tanımalarını ve hayatını anlamalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Bu tür etkinliklerle gençlerimizin manevi yönden gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu gibi etkinlikler gençler arasında manevi değerlere olan ilginin artmasına ve peygamberimizin hayatının daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlıyor. Biz de bu amaçla çalışmalarımızı genişleterek yapmaya özen gösteriyoruz. Bu sene de 21 okulda sınavı icra ettik. Gençlerin bu derecede ilgisi ile biz de heyecanlanıyoruz. Biz bu coşkuyu ile çalışmalarımızı da hızlandıracağız. Gençlerimizle faaliyetlerimiz aralıksız sürecek" dedi. Yarışmaya katılan öğrencilerin, Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını ele alan kitaptan girdiği sınavda büyük bir heyecanla sınavı yaptıkları görüldü. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verileceği açıklandı.