GENEL - 14 Ağustos 2018 Salı 13:26

Şuhut Belediyesi’nden Amerika’ya yazılım cevabı

A
A
A
Şuhut Belediyesi’nden Amerika’ya yazılım cevabı

Afyonkarahisar Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un talimatıyla, belediye bünyesinde kullanılan ve her yıl dolar bazında lisans yenileme bedeli bulunan yabancı menşeli yazılımlar terk edilerek, yerli ve milli işletim sistemi olan Pardus’a geçiliyor.

Afyonkarahisar Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un talimatıyla, belediye bünyesinde kullanılan ve her yıl dolar bazında lisans yenileme bedeli bulunan yabancı menşeli yazılımlar terk edilerek, yerli ve milli işletim sistemi olan Pardus’a geçiliyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz açıklamalarına destekler devam ediyor. Bu noktada Şuhut Belediyesi kullandığı yabancı yazılım programını terk etti. Söz konusu programın kullanılması için dolar bazlı ödemeler yapılırken, belediye artık yerli yazılım programı Pardus’u kullanacak. Konuyla alakalı açıklama yapan Başkan Bozkurt, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu ağır ekonomik saldırılar karşısında Şuhut Belediyesi olarak 2018 yılı başında altyapı çalışmalarını başlattığımız, Pardus İşletim sistemine geçiş programının hızlandırılması için Bilgi İşlem Servisimize talimatımızı verdik. Belediye tarihinde ilk defa büyük bir risk almak suretiyle gerçekleştirdiğimiz teknolojik dönüşüm sayesinde, belediyemizin ağ altyapısı, donanım, sunucu ve diğer tüm ekip ve ekipmanlarımızı yenilemiştik. Şu anda teknolojiyi birçok il belediyesi düzeyinde takip eder hale gelen bir belediyeyiz" dedi.



"Bu savaşı kazanacağız"


Başkan Bozkurt bu teknolojik dönüşümün neticesi olarak yabancı menşeli yazılım ve işletim sistemlerini bu ekonomik savaş içerisinde kullanmanın uygun olmayacağı kanaatine vardığını söyledi. Amerika’ya tepki için Şuhut Belediyesi bünyesindeki tüm bilgisayar ve sunucular üzerinde bulunan yabancı menşeli ve dolar bazlı satışı bulunan yazılım ve işletim sistemlerini terk ettiklerini aktaran Başkan Bozkurt, "Buradan imkanı olan tüm belediyelerimize, kurumlarımıza, milletimize bir çağrı da bulunmak istiyorum. Her alanda yerli ürünlere yönelerek ülkemize karşı başlatılan bu ekonomik savaşa tepkimizi gösterelim. Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu savaşı kazanacağız" diye konuştu.


Başkan Bozkurt, bu sayede yabancı şirketlere gidecek olan binlerce doların Şuhut Belediyesi kasasında kalarak, ilçeye hizmete dönüştürüleceğini de sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3 Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Eyüpspor, evinde karşılaştığı Göztepe’ye 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 18. dakikada Lundqvist’in ara pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Kubilay Kanatsızkuş’un uzak direğe vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1 23. dakikada Murat Uçar’ın Fıratcan Üzüm’e yaptığı müdahale sonrası oyunu durdurarak faul kararı veren hakem Oğuzhan Aksu, Murat Uçar’a da direkt kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti. 50. dakikada kaleci Birkan’dan sıyrılarak ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunu yapan Kubilay Kanatsızkuş’un şutunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarıya çıktı. 67. dakikada Lundqwist’in sol taraftan kullandığı serbest vuruşta altıpasın önünde iyi yükselen Ümit Akdağ kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi. 0-2 73. dakikada sağ taraftan Taha Altıkardeş’in ortasında penaltı noktasında yükselen Messaoudi’nin kafa vuruşunda kaleci Birkan topu çeldi. Pozisyonun devamında şutunu çeken Messaoudi topu ağlarla buluşturdu. 0-3 Hakemler: Oğuzhan Aksu, Ramazan Ufuk Avdaş, Mehmet Dura Eyüpspor: Berke Özer (Birkan Tetik dk. 30), Murat Uçar, Robin Yalçın, Claro, Caner Erkin (Ömer Bayram dk. 58), Taşkın İlter, Ampem, Fredy, Recep Niyaz (Seşlar dk. 77), Regattin (Melih Kabasakal dk. 46), Bruno (Thuram dk. 46) Yedekler: Kubilay Anteplioğlu, Fethi Özer, Tugay Kacar, Bekir Yılmaz, Berkay Kumlu Teknik Direktör: Arda Turan Göztepe: Arda Özçimen, Mamah, Nielsen (Taha Altıkardeş dk. 71), Atınç Nukan, Ümit Akdağ, Fıratcan Üzüm, Doğan Erdoğan (Ahmed İldiz dk. 71), Dennis, Lundqvist (Yalçın Kayan dk. 71), Romulo (Messaoudi dk. 62), Kubilay Kanatsızkuş (Tarkan Serbest dk. 80) Yedekler: Lis, Heliton, Celil Yüksel, İzzet Furkan Malak, Ogün Bayrak Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Goller: Kubilay Kanatsızkuş (dk. 18), Ümit Akdağ (dk. 67), Messaoudi (dk. 73) (Göztepe) Kırmızı kart: Murat Uçar (dk. 23) (Eyüpspor) Sarı kartlar: Robin Yalçın, Caner Erkin, Taşkın İlter (Eyüpspor), Nielsen (Göztepe)