ÇEVRE - 07 Nisan 2019 Pazar 13:05

Ceyhun Yeltekin Arısoy’un ismi dikilen fidanlarla yaşatılacak

A
A
A
Ceyhun Yeltekin Arısoy’un ismi dikilen fidanlarla yaşatılacak

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin Kurucu Başkanı Ceyhun Yeltekin Arısoy’un adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin Kurucu Başkanı Ceyhun Yeltekin Arısoy’un adına hatıra ormanı oluşturuldu.


Kütahya karayolunun 12’nci kilometresinde 2015 yılında vefat eden ÇYDD Afyonkarahisar Şubesi Kurucu Başkanı Ceyhun Yeltekin Arısoy için Dernek Başkanı Serap Öztürk, yönetim kurulu üyeleri ve derneğin burs verdiği öğrenciler tarafından hatıra ormanı oluşturuldu. Etkinliğe merhum Ceyhun Yeltekin Arısoy’un eşi Murat Arısoy ve çocukları Fırat ile Arda’nın yanı sıra ÇYDD Afyonkarahisar Şube Başkanı Serap Öztürk, dernek üyeleri ve derneğin burs verdiği öğrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.



"İsmi ebediyen yaşayacak"


Hatıra ormanının kuruluşu hakkında bilgi veren ÇYDD Şube Başkanı Serap Öztürk, Ceyhun Yeltekin Arısoy isminin ebediyen bu ormanda yaşayacağını belirterek, “Eğitim seferberliğinde çok büyük desteği olan derneğimizin Afyonkarahisar şubesinin kurucusu olan rahmetli Ceyhun Yeltekin Arısoy adına yapılacak olan hatıra ormanı sahasında fidanlarımızı toprakla buluşturduk. Bu sayede daha yeşil bir Türkiye’nin inşa edilmesinde hep birlikte katkı sağlamak için bu faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. Rahmetli Ceyhun Yeltekin Arısoy’un adı hatıra ormanında ebediyen yaşayacaktır. Kendisi derneğimizde yöneticilik yaptığı dönemde Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyet’in kazanımlarını koruma yolunda, bilimsel düşünme ve sorgulama yetilerini geliştiren, insan haklarına saygılı, çağdaş bir yaşam ve eğitim için pek çok gencimize sahip çıkmıştır. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.


Ceyhun Yeltekin Arısoy’un eşi Murat Arısoy ise, bu faaliyetten çok duygulandığını söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.