GENEL - 03 Temmuz 2019 Çarşamba 16:36

TOKİ konutu için hak sahipleri kura ile belirlendi

A
A
A
TOKİ konutu için hak sahipleri kura ile belirlendi

Afyonkarahisar’da TOKİ tarafından yapılacak olan 750 konut için kura çekimi gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar’da TOKİ tarafından yapılacak olan 750 konut için kura çekimi gerçekleştirildi. Konut sahibi olmak için başvuran 7 bin kişinin arasından 750 hak sahibi noter huzurunda belirlendi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Küçükçobanlı Mahallesi’nde yapılması planlanan 750 konut için hak sahibi belirleme kurası çekildi. Proje kapsamında 2+1 için 500, 3+1 250 konut için ise toplam 7 bine yakın başvuru yapıldı. Başvuruların projede yapılacak konut sayısından çok olması dolayısıyla noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. Kocatepe Spor Kompleksi’nde bulunan Tınaztepe Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimine başvuru yapan çok sayıda vatandaş katıldı. Kura çekiminin yapıldığı salon dolunca vatandaşlar yere oturmak zorunda kaldı. Afyonkarahisar 3. Noteri Selçuk Topay, gözetiminde gerçekleştirilen kuranın ilk çekilişini Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Zeybek, 3+1 konutlar için başvuru yapan şehit yakınının ismini açıkladı.



Afyonkarahisar’da yeni TOKİ projeleri yapılacak


TOKİ uzmanı Levent Cenkci yaptığı açıklamada, hak sahibi kişilere hayırlı olmasını dilerken, TOKİ’nin ileriki dönemde Afyonkarahisar’da yeni çalışmalar yapacağını söyledi. Cenkci şöyle devam etti;


“500 adet yapılması planlanan 2+1 konutlar için 3 bin 449 kişi başvurdu. 250 adet yapılması planlanan 3+1 konutlar için ise 3 bin 524 kişi başvuru yaptı. Yapılacak olan konutların yüzde 5’i engelliler için, yüzde 10’u şehit aileleri için, yüzde 15’i ise emekliler için sınıflandırıldı. Hak sahibi belirleme işlemlerinin ardından kurada adı çıkan kişiler ile sözleşmeler imzalanacak. Maliyetler yapılıp proje ihaleye çıkacak. İhalenin ardından 3 yıl içinde konutları bitirip teslim etmeyi planlıyoruz. Çıkmayan vatandaşlarımız moralini bozmasın. Afyonkarahisar’da yeni TOKİ projeleri yapılacaktır. Çünkü Afyonkarahisar’da TOKİ projelerine çok büyük ilgi var.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Yangında ölen kadın, kocasının ve kızının yanına gömüldü Bartın’da 10 gün önce meydana gelen ev yangınında engelli Tevfik Çetinbağ’ın ardından hayatını kaybeden Seher Çetinbağ, aynı yangında ölen kocasının ayak ucuna, 6 yıl önce kazada ölen kızının yanına defnedildi. Bartın’ın Kayadibikavlak köyü Örencik Mahallesi’nde 23 Nisan 2024 tarihinda tüpten sızan gaz nedeniyle çıkan yangında bedensel engelli Tevfik Çetinbağ ölürken, kocasını kurtarmak için alevlerin arasına dalan ve Ağır yaralanan Seher Çetinbağ, 9 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Sevk edildiği İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitiren Seher Çetinbağ’ın cenazesinin İstanbul’dan Bartın’ın Kayadibikavlak köy Örencik Mahallesi’ndeki evine getirildi. Çetinbağ’ın cenaezsi Örencik Mahallesi Çamii’nde kılınan öğle namazının ardından dualarla Örencik Mahalle Mezarlığı’ndaki aile kabristanına getirildi. Seher Çetinbağ’ın cenazesi aynı yangında 9 gün önce yaşamını kaybeden engelli kocası Tevfik Çatinbağ’ın ayak ucuna, 6 yıl önce okul bahçesinde servis aracının çarpması sonucu ölen 9 yaşındaki kızı Emine Çetinbağ’ın mezarının yanına defnedildi. Acı tesadüf Yangında hayatını kaybeden bedensel engelli Tevfik Çetinbağ ve eşi Seher Çetinbağ’ın 6 yıl önce evlat acısı yaşadıkları ortaya çıktı. 6 Nisan 2018 yılında Bartın Sipahiler Şehit Gürdal Çakır İlkokulu bahçesinde meydana gelen kazada, özel eğitim alan 9 yaşındaki Emine Çetinbağ’a servis aracı çarpmış, kazada hayatını kaybeden küçük kızın tabutu son kez evlerine götürülmüştü. Bedensel engelli baba tekerlekli sandalye ile evin dışına çıkarılan acılı baba Tevfik Çetinbağ, son kez evlerinin önüne getirilen kızının tabutu başında gözyaşı dökmüş, anne Seher Çetinbağ ise, "Benim kınalı kuzum, babaannene selam söyle" diyerek ettiği feryat yürekleri dağlamıştı. Küçük kızın tabutunun getirildiği ev, olaydan 6 yıl sonra çıkan yangında tamamen kül olurken, küçük kızın evde yaşayan anne ve babası Tevfik ile Seher Çetinbağ yangında hayatını kaybetmişti. (SD-SD-
Sakarya Araçlarında rahatsızlanan yolcuları işte böyle hastaneye yetiştirdiler Sakarya’nın Karasu ilçesinde iki farklı minibüs şoförü, araçlarında yaralanan ve rahatsızlanan iki yolcuyu, güzergahlarının dışına hastaneye yetiştirdi. Şoförlerin, takdir toplayan duyarlı hareketi ise araç içi kamerasına saniye saniye yansıdı. Karasu şehir içi Minibüs Durağı’nda görevli iki şoför, yakın zamanda araçlarında düşerek yaralanan bir çocuk ile fenalaşan bir kadını, güzergahlarının dışına çıkarak Karasu Devlet Hastanesi acil servisine yetiştirdi. Şoförlerin bu duyarlılığı ise yolcuların takdirini topladı. “Hiç düşünmeden aracın istikametini hastaneye çevirdim” Hastane hattında görev yapan dolmuş şoförü Gürcan Fırıncıoğlu, yaşanan olayı, “O gün hastane hattında çalışıyorduk. Arabamızda bir çocuğun rahatsızlandığını fark ettim. Hiç düşünmeden aracın istikametini acil servise çevirdim ve yolcular varken hasta çocuğu hastaneye yetiştirdim. Hastayı, sağlık görevlilerine teslim ettik ve istikametimize devam ettik. Tekrar böyle bir olay yaşansa eminim ki bütün şoförlerin de aynı hassasiyeti göstereceğini düşünüyorum” diyerek anlattı. “Bayılmak üzere olan yolcuyu hastaneye yetiştirdim” Hastane hattında çalışan diğer dolmuş şoförü Seydi Dalkılıç ise, “Olay günü yolcumuz hastane kavşağında ineceğini belirtmişti. İki üç durak kala yolcu fenalaştığını söyledi. Ben de insani görev olarak bayılmak üzere olan yolcuyu hastaneye yetiştirdim. Bir bayan yolcudan rica ettim, hasta bayanı tuttular ve acile yetiştirdik. Hatta bir yolcu da gönüllü refakatçi kaldı. Biz yine yolumuza devam ettik” şeklinde konuştu. “Hassasiyet göstererek yolcuları hastaneye yetiştiren şoförlerimizi tebrik ediyorum” Karasu şehir içi Minibüs Durağı Başkanı Koray Zenginer’de, “Hassasiyet göstererek rahatsızlanan yolcuları acil servise yetiştiren şoförlerimizi tebrik ediyorum. Tüm şoförlerimizin aynı hassasiyetle çalıştığını ve insan sağlığına önem verdiğini bir kez daha ispat etmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.
Ordu Öğrencilerin projeleri görücüye çıktı Ordu’nun Ünye ilçesi Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 4006 Bilim Fuarı’nda 85 öğrencinin araştırarak hazırladığı 19 proje görücüye çıktı. Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesinde 85 öğrenci ve 18 danışman öğretmenin nezaretinde hazırlanan projelerin sergilendiği alanda, 19 proje öğrenciler ve öğretmenler tarafından yoğun ilgi gördü. “Her şeyden önce bu sergiler öğrencilerimizin araştırma ruhuna ciddi bir katkı sağlıyor” Bilim sergisinde konuşan Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Kenan Cebeci, “4006 Bilim Fuarı için 19 tane projeyle beraber okulda gayet güzel bir sergi ortaya çıkardık. Önceki yıllarda da benzer çalışmalarımız vardı ama bu yıl bir öncekine göre daha görünümlü şekilde ortaya çıktı. Bundan dolayı oldukça mutluyuz. İnşallah bu çalışmalarımız başarılı öğrencilerimizle beraber devamı gelecektir. Her şeyden önce bu bilimsel sergiler burada öğrencilerimizin araştırma ruhuna ciddi bir katkı sağlıyor. Öğrencilerimiz sunumlarıyla yapacakları bilimsel sergileri için ciddi bir araştırma yaptılar. Zaten amacımızda çocuklarımızın sorgulayarak ve araştırarak ortaya bilimsel bir çalışmanın ortaya çıkarılmasıydı. Bilim fuarımızda 85 öğrencilerimiz ile 18 öğretmenlerimiz görev aldı” dedi. Yapılan konuşmaların ardından bilim sergisinin açılışı Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Yıldız, okul müdürleri ve öğretmenler tarafından yapılırken, sergiyi ise çok sayıda ilçede bulunan öğrenciler ziyaret etti.