SAĞLIK - 16 Ağustos 2019 Cuma 14:58

Bypass ameliyatı olan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş taburcu oldu

A
A
A
Bypass ameliyatı olan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş taburcu oldu

Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 9 Ağustos tarihinde bypass ameliyatı olan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof.

Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 9 Ağustos tarihinde bypass ameliyatı olan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş taburcu oldu.


Geçtiğimiz hafta rutin sağlık kontrolleri esnasında ortaya çıkan bir semptomdan dolayı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bypass ameliyatı olmuştu. Hastanede tedavi süreci tamamlanan AKÜ Rektörü Karakaş, taburcu oldu. Taburcu olmadan önce Rektör Karakaş ve AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya ameliyatı gerçekleştirilen Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Becit ve ekibi de katıldı.


HOCAMIZIN BÜNYESİ SAĞLAM VE ZİNDEYMİŞ


AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş yaptığı açıklamada, AKÜ Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı taburcu ettiklerini belirterek; “Mehmet Karakaş hocamızı inşallah bugün sağ salim taburcu ediyoruz. Daha önce bir göğüs ağrısı nedeniyle hastanemizi başvurdu. Bayram öncesi kontrol amacıyla hocamızın tenkitlerini acil olarak yaptırdık. EKG’sinde geçirilmiş emay bulgusu nedeniyle hızlı bir şekilde anjiyo röflesi ve anjiyosunda kalbi besleyen 4 damarında tıkanıklığa saptandı. Onun üzerine acil ameliyat kararı alındı. Cuma günü ayın 9’unda ameliyata alındı. Uzun süren bir ameliyat sonrası hocamızın 4 ana damarı değiştirildi. Allah’a hamt ameliyat sonrası her hangi bir komlikasyon gelişmedi. Hocamızın da bünyesi gayet sağlam ve zindeymiş. Gayet hızlı bir şekilde toparladı yoğun bakım sürecinden sonra da servise aldık. Ek bir problem gelişmeden inşallah bugün itibariyle kendisini taburcu ediyoruz” dedi.


REKTÖR HOCAMIZ İKİNCİ HOCALIĞINI YAPTI


Nekahet dönemi sonrası kendisiyle tekrar el ele çalışmaya devam edeceklerini belirten Rektör Okumuş, Rektör Karakaş’a böyle büyük bir ameliyatı AFSÜ’de olduğu için teşekkür etti. Okumuş konuşmasını şöyle sürdürdü;


“Hocamızı Afyon için ilimizin eğitim faaliyetlerini hep birlikte sürdürmek için kendisini görevinin başına bekliyoruz. Hocalık hep sınıfta öğrencilere ders anlatarak olmaz, ders farklı şekilde de verilir. Ben böyle riskli böyle büyük bir ameliyat için hiç tereddüt göstermeden hastanemizi tercih ettiği ve burada ameliyat olmak istediğini belirttiği için kendisine teşekkür ediyorum. Burada üniversitemizde bu tür ameliyatların yapılamayacağını, burada hastaların öleceğini veya hasta olacağına dair geldiğimizde bir takım söylentiler vardı bence onlara karşı en güzel dersi verdi. Rektör olarak böyle büyük bir ameliyatı hastanemizde bizlere ve ekibimize güvenerek ameliyat olduğu için ben aslında güzel bir ders verdiğini düşünüyorum. İkinci hocalığını da yaptı diyorum ve o yüzden kendisine teşekkür ediyorum.”


Rektör Karakaş ise, kardiyoloji ekibine ve kalp damar ekibine ameliyat sürecinde göstermiş oldukları titiz çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Karakaş konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Özellikle Necip hocamın varlığı bizi gerçekten memnun etti, ekibiyle birlikte gerçekten başarılı bir ameliyat oldu. Ameliyat kararı verildiğinde büyük bir ameliyat risk var, nerede yapılacağına dair. Ekibi gördüğümüz zaten tesisi biliyorduk. Yıllardır beri emeğimizde var. Dolayısıyla teşhisisin işleyişini ekibi de görünce tereddütsüz karar verdik ve sonraki süreçte doğru bir karar verdiğimizi görmüş olduk. Afyonumuz böyle bir tesise sahip olduğu için mutluyum gurur duyacağımız bir tesis. Bu tür ameliyatın burada gerçekleştirilmiş olması bizim gurur ve duymamızı sağlarken, güven duygumuzu da yükseltti.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Amacımız hızla sonuç üretmektir" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, belediye bünyesinde hizmet veren Çözüm Merkezi’ni ziyaret ederek vatandaşların taleplerini bizzat dinledi. Başkan Kul, "Vatandaşımızın talebi bizim için emirdir, amacımız sadece dinlemek değil, hızla sonuç üretmektir" dedi. Terme Belediyesi, vatandaşla belediye arasındaki iletişimi güçlendirmek ve sorunlara anında müdahale etmek amacıyla kurumsal yapısında önemli bir dönüşüme imza attı. Belediye Başkanı Şenol Kul, Çözüm Merkezi koltuğuna oturarak hem vatandaşlarla samimi bir sohbet gerçekleştirdi hem de gelen taleplerin takip süreçlerini denetledi. Vatandaşla samimi sohbet hızlı çözüm Samimi bir atmosferde geçen görüşmelerde vatandaşların isteklerini not alan Başkan Kul, belediyenin yürüttüğü projeler hakkında da halkı bilgilendirdi.Birimin artık sadece bir "ses kayıt merkezi" olmadığını belirten Kul, "Önceden Çağrı Merkezi adıyla hizmet veren birimimizi artık ’Çözüm Merkezi’ olarak yeniden yapılandırdık. Vatandaşlarımızın tüm taleplerinin en kısa sürede çözüme kavuşturulması amacıyla bu birimi teknolojik ve personel açısından güçlendirdik" açıklamasında bulundu. 7/24 kesintisiz hizmet ve WhatsApp hattı Çözüm Merkezi’nin işleyişi hakkında detaylı bilgi veren Başkan Şenol Kul, "Çözüm Merkezimiz, 444 82 55 numarasıyla haftanın 7 günü, 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Vatandaşlarımız sadece telefonla değil, aynı numara üzerinden WhatsApp hattımız aracılığıyla da bizlere kolaylıkla ulaşabiliyor. Her müdürlüğümüzde Çözüm Merkezimizin bir muhatabı var. Gelen talep anında ilgili birime düşüyor ve personelimiz süreci birebir takip ediyor. Eğer bir sorun hemen çözülebiliyorsa sonuçlandırıyor, farklı bir süreç gerekiyorsa da vatandaşa anlık olarak geri bildirim sağlıyoruz" diye konuştu. "Amacımız şikayeti azaltmak, memnuniyeti çoğaltmak" Terme’de yaşayan her bireyin huzur ve mutluluğuna büyük önem verdiklerini belirten Başkan Kul, "Çözüm Merkezi bizim vitrinimizdir. Vatandaşlarımızın Terme’de daha mutlu ve huzurlu yaşamaları için büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Burada verdiğimiz hizmetin kalitesini en üst seviyeye taşımak temel gayemiz. Vatandaşlarımızın şikâyetlerini en aza indirmek ve memnuniyetlerini mümkün olduğunca çoğaltmak için bütün ekip arkadaşlarımızla sahadayız. Biz artık sadece çağrıları karşılamıyoruz, biz sorunları çözüyoruz" şeklinde konuştu.
Trabzon Ziraat Türkiye Kupası: Trabzonspor: 0 - Alanyaspor: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Trabzonspor, sahasında Corendon Alanyaspor ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Maçtan Dakikalar (İlk yarı) 17. dakikada Efecan Karaca’nın sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde Güven Yalçın’ın kafa vuruşunda top kaleci Onuralp Çevikkan’ın solundan ağlarla buluştu. 0-1 42. dakikada Sikan’ın ceza sahası içinde indirdiği topa gelişine vuran Auguston’nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Viktor’da kaldı. 44. dakikada sağ taraftan ceza sahası içine giren Ogundu’nun vuruşunda kaleci Onaralp Çevikkan topu çeldi. Hakemler: Mehmet Türkmen, Serkan Çimen, Suat Güz Trabzonspor: Onuralp Çevikkan, Pina, Serdar Saatçi, Batagov, Arif Boşluk, Ozan Tufan, Bouchouari, Cihan Çanak, Olaigbe, Augusto, Sikan Yedekler: Ahmet Doğan Yıldırım, Ernest Muçi, Stefan Savic, Onuralp Çakıroğlu, Turan Deniz Tuncer, Oleksandr Zubkov, Yakuphan Sarıalioğlu, Taha Emre İnce Teknik Direktör: Fatih Tekke Alanyaspor: Victor, Nuno Lima, Fidan Aliti, Fatih Aksoy, Hadergjonaj, Baran Moğultay, İbrahim Kaya, Makouta, Efecan Karaca, Ogundu, Güven Yalçın Yedekler: Mert Furkan Bayram, Batuhan Yavuz, Pereira Duarte, Hagi, Mehmet Öz, Hwang Ui-jo, Nicolas Janvier, Yusuf Can Karademir, Ümit Akdağ, Semih Doğanay Teknik Direktör: Joao Pereira Gol: Güven Yalçın (dk. 17) (Alanyaspor) Sarı kart: Nuno Lima (Alanyaspor)
Antalya Tescillenip dünya pazarında yerini alan Antalya portakalları tanıtıldı Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (BATEM) tarafından geliştirilen ve tescillenerek dünya pazarındaki yerini alan portakal çeşitleri Vali Hulusi Şahin’in katıldığı etkinlik ile tanıtıldı. BATEM’in Muratpaşa ilçesindeki merkez yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte Antalya’nın iklimiyle narenciye üretimi için uygun bir il olduğuna dikkat çeken Vali Şahin, "BATEM ile beraber portakal başta olmak üzere narenciye bölgenin ana tarımsal üretimi, ana gelir ve geçim kaynağı haline geldi. Antalya’nın sembolü portakal oldu, şehrimizi portakalla tanıtıyoruz. Özellikle Finike portakalı tadıyla aromasıyla çok özel. Bunlar, emekle bilimle araştırmayla alın teriyle oluyor." diye konuştu. Şahin, mühendislerin, teknikerlerin omuzlarında büyüyen sektör sayesinde Türkiye’nin, dünyanın en önemli narenciye üreticisi ülkelerinden biri olduğunu ve bu alanda ihracat yaptığını vurguladı. Antalya’nın özel bir şehir olduğuna dikkati çeken Vali Şahin, "Finike portakalının da Avrupa Birliği tescil süreci devam ediyor, inşallah onu da alacağız, bunu başaracağız. Antalya’da ne üretirseniz en iyisi ortaya çıkıyor. Ürünlerimiz o kadar değerli ki ciddi ihracat kalemine de ulaşıyor. Antalya, hem miktar hem kalite itibarıyla dünyanın en önemli üretim merkezlerinden biri. Türkiye’yi besliyor, üstüne ciddi ihracat da yapıyor. Bu büyük başarı hikayesidir. Antalya tarımı büyük emeklerle buraya geldi. Antalya turizm şehri ama aynı zamanda tarım şehri. Tarım, gelir adaletini sağlıyor, yani geliri tabana yayıyor. Her eve bir tarladan, bahçeden gelir giriyor. Bu da bölge insanın ekonomisini büyük oranda güçlendiriyor. Tarım stratejik bir ürün, milli güvenlik meselesidir. Paranızla dahi alamazsınız, pandemide bunu gördük. O yüzden tarımı korumak, kollamak geliştirmek çok önemli" dedi. Etkinlikte, enstitünün geliştirerek tescillendirdiği "Finike Yerli", "Alanya dilimli", "BATEM Şekeri", "BATEM Fatihi", "BATEM Baharı", "Navelina", "Valencia Late", "Moro", "Yafa" ve "Washington Navel" olmak üzere 10 portakal çeşidi tanıtıldı. Programda, portakallardan yapılan tatlılar ve atıştırmalık, davetlilere ikram edildi. Etkinlik, portakal koleksiyon bahçesi gezisiyle sona erdi. Etkinliğe Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara Kepez Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İl Tarım Orman Müdürü Fırat Erkal, BATEM Müdürü Abdullah Ünlü, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, kurum müdürleri, STK ve kooperatif temsilcileri katıldı.