GENEL - 12 Ocak 2020 Pazar 21:32

Vücudunda yanık oluşan öğrencinin babası konuştu

A
A
A
Vücudunda yanık oluşan öğrencinin babası konuştu

Afyonkarahisar’da geçtiğimiz Cuma günü okul bahçesinde kartopu oynarken üzerlerine sıçrayan sudan dolayı 8 öğrencinin vücudunda yanıklar oluşması olayıyla ilgili araştırmalar devam ederken, öğrencilerden Erdoğan Emir Coşkun’un babası Fahrettin Coşkun, konuştu.

Afyonkarahisar’da geçtiğimiz Cuma günü okul bahçesinde kartopu oynarken üzerlerine sıçrayan sudan dolayı 8 öğrencinin vücudunda yanıklar oluşması olayıyla ilgili araştırmalar devam ederken, öğrencilerden Erdoğan Emir Coşkun’un babası Fahrettin Coşkun, konuştu. Yetkililerden yanıkların neden oluştuğuna dair açıklama beklediklerini kaydeden Coşkun, “Daha ağır sonuçlar olabilirdi” dedi.


Afyonkarahisar’da geçtiğimiz Cuma günü okul bahçesinde kartopu oynayan çocukların vücutlarında yanıklar oluşmasıyla birlikte öğrenci velilerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Doktor raporlarını bekleyen aileler çocuklarına zarar veren maddenin ne olduğunu merak ediyor. Kartopu oynarken ayaklarında yara oluşan 2. sınıf öğrencisi Erdoğan Emir Coşkun’un babası Fahrettin Coşkun, yetkilerden açıklama beklediğini söyledi. Coşkun, “Erdoğan Emir arkadaşlarıyla birlikte kar oynadıktan sonra ders sonuna doğru öğretmenlerinin ‘Çorapları ıslak olan var mı?’ şeklinde uyarmasıyla çorabını çıkarıp ayağına baktığında yara olduğunu görmüş ve annesine haber vermişler. Bunun neden olduğunu biz merak ediyoruz. Resmi bir kurumdan açıklama bekliyoruz. Ben şehir dışında olduğum için hastaneye bir gün sonra götürdük ve hastanede de çok tatmin edici bir şey söylenmedi. Yanık olduğu söylendi antibiyotik kremle beraber rapor vermeye gerek duymadan bizi gönderdiler. Bizim başımıza gelen çok büyük bir durum değil bir gün sonrasında biraz daha kızarıp şişmeye başladı gibi geliyor bana. Ayağının üstüne basmaya çalıştığında biraz canım yanıyor baba diye tepkiler veriyor. Bugün tekrar götürmeyi düşünüyoruz” dedi.



“Halimize şükrediyoruz”


Durumu ağır olan çocukların olduğunu ifade eden Coşkun, yaşanan durumun kendilerini çok üzdüğünü ifade etti. Coşkun, “Onları görünce de halimize şükrediyoruz. Çok üzüldük. Daha ağır sonuçlarda olabilirdi. Allah korusun herhangi bir çocuğun gözüne gelebilirdi, kar yiyebilirdi. 50’nin üzerinde çocuk olduğu söyleniyor ama resmi kayıtlarda 7 veya 8 çocuk olduğunu duyduk biz. 50’den fazla çocuğun bu sebepten dolayı yaralandığını öğrendik. Biz resmi kurumlara zaten müracaat ettik. Geçerli bir şey söylenmiyor ama bunun cevabını mutlaka istiyoruz. Merak ediyoruz ne kullanıldı neden bu hale geldi. Madem öyle bir durum yok bir hata yok ne olduğunu merak ediyoruz yani bir resmi kurumun bize uygun bir dille açıklama yapmasını istiyoruz” dedi.



“Okuldan dayım aldı beni”


Ayaklarında yanıklar oluşan 2. sınıf öğrencisi Erdoğan Emir Coşkun, arkadaşlarıyla birlikte kartopu oynadığını ifade ederek şöyle devam etti:


“Müdür geldi ayağı ıslak olanlar ayakkabılarını ve çoraplarını çıkarsınlar dedi. Çıkardım ben de. Sonra öğretmen tuvalete götürdü, ayaklarınızı yıkayın dedi. Yıkadım sonra kuruladım sınıfa geldim. Öğretmen annemi aradı sonra dayım gelip beni aldı.”


Öte yandan çocuğun üzerinden çıkan pantolon ve ayakkabıların üzerindeki beyaz lekeler dikkat çekti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kafa kafaya çarpışan araçlar savruldu: 5 yaralı Bartın’da karşı istikametlerde seyir halinde bulunan 2 araç, hız uyarı tabelası önünde çarpıştı. Kazada 2 kişi, su kanalına devrilen araçta sıkışırken, biri çalılık alana, araçların parçaları ise yola savruldu. Kazada 1’i ağır 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre Gürgenpınarı’ndan Bartın istikametine seyreden ve sürücüsünün ismi belirlenemeyen 74 ABF 264 plakalı araç ile karşı yönden gelen yabancı ülke plaka kodu bulunan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen araç ile çarpıştı. Boğaziçi Caddesi üzerindeki hız limitlerini gösteren tabela önünde meydana gelen feci kazanın sebebinin ise aşırı hız olduğu belirtildi. Kazada çarpışmanın etkisiyle araçlardan biri yol kenarındaki su kanalına devrildi. Araç içerisinde bulunan 3 kişiden biri çalılık alana savrulurken, 2’si ise araçta sıkıştı. Diğer araç ise su kanalına ramak kala durmayı başarırken içerisindeki 2 kişi de yaralandı. Hava yastıkları açılan araçta bulunanların hafif şekilde yaralandığı öğrenilirken, araç içerisindeki kan izleri ise dikkat çekti. Her iki araçtan kopan parçalar yola ve yol kenarına savruldu. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan 2 yaralı, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin yürüttüğü başarılı çalışma ile kurtarılarak, ambulansa bindirildi. Yabancı plakalı araçta bulunan ve yaralanan 2 kişinin ise gurbetçi olduğu kaydedildi. Olay yerine gelen polis ekipleri yolda başka bir kazanın yaşanmaması için güvenlik tedbiri aldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar, Bartın’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan 5 kişiden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazanın ardından trafiğin kontrollü bir şekilde sağlandığı yol, yürütülen temizlik çalışması ve aracın su kanalından kurtarılması çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.