GENEL - 24 Mart 2020 Salı 14:08

Afyonkarahisar’da Korona virüs denetimi

A
A
A
Afyonkarahisar’da Korona virüs denetimi

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüs tedbirleri kapsamında, şehir merkezinde bulunan fırınlara, bakkallara marketlere pastanelere elle temas eden gıda ürünlerinin satışı yapılan işletmelere virüsten korunmaya yönelik sıkı denetimler yaptı.

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüs tedbirleri kapsamında, şehir merkezinde bulunan fırınlara, bakkallara marketlere pastanelere elle temas eden gıda ürünlerinin satışı yapılan işletmelere virüsten korunmaya yönelik sıkı denetimler yaptı.


Zabıta ekipleri bu kapsamda, fırınlarda pasteneler ve bakkallarda halk sağlığını tehlikeye sokacak olumsuzluklardan ve koronavirüs salgınına karşı bone, eldiven ve maske kullanmaları yönünde uyarılarda bulundu. Ekipler, fırın ve bakkallarda ekmek satışının ambalajlarda satılmasının zorunlu hale geldiğini duyururken, denetimlerde salgından korunma tedbirlerine uymayan işletmelere cezai işlemlerin uygulanacağını açıkladı.


Korona virüs ile mücadele kapsamında belediye olarak tüm imkânlarını seferber ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, çalışmalarının hassasiyet ve kararlılıkla süreceğini söyledi. Zeybek; “Zabıta ekiplerimizle özel bir ekip kurarak korana virüsüne karşı her türlü tedbirlerimizi alıyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İsmail Kartal’dan Beşiktaş maçında tek değişiklik Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ligde son oynadıkları Sivasspor müsabakasının 11’ine göre Beşiktaş karşısında tek değişiklik yaptı. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş ile karşılaşıyor. Teknik Direktör İsmail Kartal, Sivasspor maçı 11’inden tek değişikliğe giderek, forvette Edin Dzeko yerine Michy Batshuayi’ye görev verdi. 4 eksik Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Jayden Oosterwolde’un yanı sıra, Serdar Aziz, Leonardo Bonucci ve Miha Zajc teknik heyet kararıyla kadroda bulunmuyor. Batshuayi, ligde ikinci kez 11’de Fenerbahçe’nin Belçikalı forveti Micyhy Batshuayi, derbi mücadelesine 11’de başladı. 30 yaşındaki forvet bu sezon ilk kez Kayserispor deplasmanında 11’de başlarken, ligde ikinci kez takımı adına 11’de sahaya çıktı. Bu sezon 24 lig maçında 10 gole imza atan Batshuayi, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de 10 maça ilk 11’de başladı. Başarılı forvetin Türkiye Kupası ve Avrupa Konferans Ligi’nde 6’şar golü var. İsmail Kartal, Beşiktaş derbisine; Dominik Livakovic, Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can Kahveci, Sebastian Szymanki, Dusan Tadic ve Michy Batshuayi 11’i ile çıktı. Sarı-lacivertlilerde; İrfan Can Eğribayat, Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, Mert Hakan Yandaş, Rade Krunic, Efekan Karayazı, Edin Dzeko, Joshua King, Cengiz Ünder ve Serdar Dursun ise yedek bekledi. Kadıköy kapalı gişe Bu sezon tribünleri doldurarak takımlarının arkasında itici güç olan sarı-lacivertli taraftarlar, Beşiktaş ile oynanan derbide de tribünleri doldurdu. Fenerbahçeli taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla futbolcularını maça hazırladı.
Sivas Bülent Uygun’dan Rey Manaj transferine ilişkin açıklama Sivasspor’da Teknik Direktör Bülent Uygun Konyaspor maçının ardından Rey Manaj’ın Galatasaray’a transferi ile çıkan haberlere ilişkin, “Takımımızda sözleşmesi bitmeyen hiçbir futbolcuyu kralı gelse görüşemez transfer ile ilgili. Öyle bir dünya yok" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Sivasspor, Konyaspor’u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından Teknik Direktör Bülent Uygun, düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan Uygun, “3 puan aldığımız için mutluyuz. Rakibimizin iyi bir takım olduğunu biliyorduk. Kendi evimizde kazandık. Belki galibiyeti onlar bizden daha çok hak ettiler. Rey Manaj da golünü atarak bize 3 puan aldırdı ve Avrupa yolunda isteğimizi ortaya koydu” diye konuştu. “Rey Manaj roketle yarışır gibi topa vuruyor” Rey Manaj’ın performansı hakkında konuşan Uygun, “Rey Manaj roketle yarışır gibi topa vuruyor. Allah vergisi bir yetenek ve çok iyi topa vuruyor. Çok özel ve çok önemli bir futbolu ancak maalesef Manaj sahada çok faule maruz kalıyor” ifadelerini kullandı. “Futbolculara teşekkür ediyorum” Kaleci Ali Şaşal Vural’ın takımdan ayrılacağı yönündeki haberlere ilişkin de konuşan Uygun, “Kümede kalma işini gerçekleştirdikten sonra Ali Şaşal yönetimle bugün itibarıyla görüştü. Nikolic oynadı bugün. Ondan da çok memnunum. İki kalecimize de teşekkür ediyorum. Takımdaki tüm futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. “50’ye yakın futbolcu söyledim” Bir gazetecinin, “Önümüzdeki sezon için transfer çalışmaları başladı mı?” sorusuna Uygun, “Transfer komitemiz çalışmalara başladı. 18 futbolcumuzun sözleşmesi bitiyor. Yönetime 50’ye yakın futbolcu beğendiğimi söyledim. Yönetim ekonomik olarak bize en yararlı olan futbolcuları almaya çalışacak ama benim taraftarım bu değil. Ben 20 bin 30 bin taraftar istiyorum. Sivaslıları tribüne bekliyorum. Gelen 2-3 bin kişiye de teşekkür ediyorum. Yeni sezonda da taraftar grupları birleşecek ve daha coşkulu olacak” yanıtını verdi. “Öyle bir dünya yok” Uygun son olarak, Rey Manaj’ın Galatasaray’a transferi ile çıkan haberlere ilişkin, “İç transferde ben herkesle görüşmeye çalışıyorum takımda. Takımımızda sözleşmesi bitmeyen hiçbir futbolcuyu kralı gelse görüşemez transfer ile ilgili. Öyle bir dünya yok. Bakarız sonrasında” yanıtını verdi.