ÇEVRE - 19 Temmuz 2021 Pazartesi 11:03

Hüdai Kaplıcalarındaki oteller alternatif tıp bitkilerini üretiyor

A
A
A
Hüdai Kaplıcalarındaki oteller alternatif tıp bitkilerini üretiyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 3 bin 500 yatak kapasitesine sahip Hüdai Kaplıcalarında bulunan otellerde, sosyal sorumluluk projesi kapsamında alternatif tıp bitkileri yetiştiriciliğine başlandı.

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde 3 bin 500 yatak kapasitesine sahip Hüdai Kaplıcalarında bulunan otellerde, sosyal sorumluluk projesi kapsamında alternatif tıp bitkileri yetiştiriciliğine başlandı.


Sandıklı Hüdai Kaplıcaları Sağlık Turizmi Derneği (SANHÜSADER) Başkanı Ahmet Yılmaz Yavuz, otellerin yakınında lavanta, kekik ve lavanta balı üretiminin yapılması için çalışmaların yapıldığını belirtti. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, otel çalışanlarının katkıları ile lavanta ve kekik bahçesi yakınına konuşlandıran arılardan elde edilen ballar misafirlere kahvaltıda ikram edilirken, lavanta ve kekiklerden elde edilen yağlar ve terapi ürünleri ise misafirlerin beğenisine sunuluyor.


Çevre köylerden temin edilen eski tarım aletlerinin de otelin yakınındaki bahçelere yerleştirdiğini belirten Yavuz, “Başlattığımız sosyal sorumluluk projesi kapsamında kullanılmış aletlerden görsel bir alan oluşturduğumuz gibi atık bidonlardan, tren, barbekü, oturma alanları oluşturuyoruz. Pandemi nedeniyle açık alanların önemi bir kez daha anlaşılmış oldu. Bu yüzden bizde böyle bir proje ile hem Sandıklı’nın verimli topraklarında neler yetiştirilebileceğini misafirlerimize gösteriyor, hem de doğa ve toprak ile iç içe misafirlerimize bir güzellik sunuyoruz. Yaklaşık 3 yıl önce oluşturduğumuz kekik ve lavanta bahçemizden hasat ettiğimiz ürünlerden terapi yağları, kolonya gibi ürünler oluştururken, lavanta çiçeklerinden arılar tarafından toplanan organik ballarımızı da misafirlerimizin beğenisine sunuyoruz” dedi.



“İsrafın önüne geçmeyi hedefliyoruz”


Misafir ve personelleri doğa ile buluşturmayı amaçladıklarını belirten Yavuz şöyle konuştu:


“Misafirlerimizin yanında gelen çocuklarımıza tarımı sevdirmeyi de amaçlıyoruz. Geri dönüşümü sağlayabilecek sosyal sorumluluk projelerini üretmek istiyoruz. Oluşturduğumuz bu alanlardan misafirlerimiz oldukça memnun, lavanta ve kekik bahçelerinde eşsiz güzel kokular eşliğinde gezen misafirlerimiz mutlu oluyor ve bu da bizi de mutlu ediyor. Otel çevresinde küçük bir çiftlik oluşturduk. Eski bir konteyneri tavuk kümesi yaptık. Buradaki amacımız personelimize ve otel müşterilerimize geri dönüşümü alıştırmak. İsrafın kötü bir alışkanlık olduğunu göstermek istiyoruz. Şuanda büyük bir kuraklık yaşıyoruz, Kovid-19 var ve doğamızı sevelim diyoruz. Tarıma önem verelim, suyumuzu iyi kullanalım. Yiyecek ekmek ve içeceğimizi çok iyi kullanalım diyoruz. Bir dilim ekmek dahi olsa çöpe atmamayı personel ve otel müşterilerimize aşılamaya çalışıyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.