YEREL HABERLER - 13 Şubat 2014 Perşembe 12:26

Çiçekçiler 'sevgililer Günü'ne Hazır

A
A
A
Çiçekçiler 'sevgililer Günü'ne Hazır

Afyonkarahisar’daki çiçekçilerde ’14 Şubat Sevgililer’ münasebetiyle alışveriş telaşı başlarken, en fazla rağbet gören çiçeklerin kırmızı gül, orkide ve karanfil olduğu belirtildi.
Kentte hizmet veren Piramit Çiçekçiliğin sahibi Necati Taşpınar, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne 1 hafta öncesinden hazırlanmaya başladıklarını söyledi. Aşıkların, "Sevgililer Günü’nde ne alacağım?" diye endişeye düşmemesi gerektiğini çünkü her bütçeye uygun çiçeklerin mevcut olduğunu ifade eden Taşpınar, “Çiçek çeşitleri çok fazla olduğu için her bütçeye uygun çiçeklerimiz var ve fiyatlar 5 TL’den başlıyor. Her fiyata göre çiçeklerimiz var. Saksı çiçekleri 15 TL ve paket yapıyoruz onları, tek güller 5 TL’den başlıyor. Orkideler 10 TL, saksı orkideler ise 30 TL’den başlıyor. Çiftler, Sevililer Günü'nde en çok kırmızı gül, orkide, karanfil, aranjmanlar ve buketleri tercih ediyor. Biz değişiklik olsun diye kalpli yastıklardan ve kalp şeklindeki uçan balonları da satıyoruz. Siparişleri bugünden alıyoruz, yurt içi ve yurt dışı siparişlerini alıp bugünden göndermeye başlıyoruz” dedi.
Kadınların her yıl olduğu gibi bu yılda değişmez tercihlerinin kırmızı gül olduğunu dile getiren Taşpınar, çiçeklerin hepsinin kendisine göre bir anlamının olduğunu belirterek, “Mesela kırmızı gül aşkı, orkideler gururu, kırmızı ise karanfil sevgiyi temsil ediyor” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ümraniye’de otobüs şoförüne silahlı saldırı: 6 el ateş etti Ümraniye’de bir İETT şoförü tartıştığı yolcu tarafından silahlı saldırıya uğradı. Başka bir otobüsle son durağa kadar şoförü takip eden şahıs, otobüsten inerek şoföre 6 el ateş etti. Silahlı saldırıda otobüs şoförü kasığından, kalçasından ve dizlerinden yaralandı. Olay, dün Ümraniye Adem Yavuz Mahallesi’nde saat 18.30 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, Kadıköy - Ümraniye hattında sefer yapan 14B numaralı ve 34 HO 2742 plakalı İETT otobüsü şoförü Emircan Gülce ile Doğan Can isimli bir yolcu arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartıştığı İETT şoförüne sinirlenen Doğan Can isimli yolcu, aynı yöne giden bir başka otobüse binerek son durağa kadar İETT şoförü Emircan Gülce’yi takip etti. Son durakta otobüsün durmasını fırsat bilen saldırgan otobüsten inerek daha önce tartıştığı Emircan Gülce’ye 6 el ateş etti, ardından olay yerinden kaçtı. Kurşunların hedefi olan otobüs şoförü kasığından, kalçasından ve dizlerinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanan otobüs şoförünü Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi kaldırırken, polis ekipleri olayla ilgili detaylı inceleme başlattı. Mustafa Gül isimli bir vatandaş, "Bu arkadaşlar Kadıköy’de tartışmışlar önce, şahıs öndeki araçla buraya gelmiş. Evine gidip silah almış ve şoförün üzerine ateş ederek şoför arkadaşı yaralamış. 3 mermi alarak yaralanmış. Üç mermiden, bir tanesini dizinden, bir tanesi kalçadan ve bir tanesi de kasığına gelmiş. Buradaki vatandaşlar tarafından müdahale edilmiş" dedi.