GENEL - 10 Mart 2012 Cumartesi 14:57

AFYONKARAHİSAR`DA KADINLARDAN KÜRTÇE EYLEM

A
A
A
AFYONKARAHİSAR`DA KADINLARDAN KÜRTÇE EYLEM

Afyonkarahisar’da kendilerine "Afyon Kadın Platformu" ismini veren bir grup, kentte ilk kez Kürtçe pankartların taşındığı eylemle kadına şiddete tepki gösterdi.
Afyon Kadınlar Platformu üyesi yaklaşık 200 kişi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle PTT önünde basın açıklaması yaptı. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamasında Kürtçe pankartlar taşınıp, Kürtçe sloganlar atıldı. Türkiye’de her gün en az 5 kadının erkek şiddetiyle öldürüldüğü belirtilen basın açıklamasında, "Şiddet gören kadınların yüzde 80’i devletten koruma istediği halde şiddet görmeye devam ediyor. Biz kadınlar cinsel meta değiliz, olmayacağız. Kadına yönelik cinsel istismarın
arttığı bu günlerde ilimizde de durum içler acısı. Afyonkarahisar’da her gün en az bir kadın cinsel istismar sebebiyle savcılığa başvuruyor. Kapitalizmin insanları sürüklediği cinsel açlık ve şiddet yüzünden her gün sayısız kadın sessiz sedasız dayak yiyor, horlanıyor, aşağılanıyor. Peki ne istiyoruz biz kadınlar; iş, özgürlük istiyoruz. Sevdiğimiz erkekler katilimiz olmasın istiyoruz. Çocuklarımız düşman değil, kardeş olsun istiyoruz. Krizlerde, savaşlarda ucuz emek, yedek iş gücü yerine üretime doğrudan
katılmak istiyoruz. Sağlık ve sosyal güvenlik haklarımızdan parasız ve eşit birer yurttaş olarak yararlanmak istiyoruz" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.