YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 13:58

BOLVADİN HUZUREVİ`NDE SONDAJ ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

A
A
A
BOLVADİN HUZUREVİ`NDE SONDAJ ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Afyonkarahisar`ın Bolvadin ilçesi Kaymakamı Osman Nuri Canatan, AK Parti Bolvadin İlçe Başkanı Musa Pektaş ve AK Parti Bolvadin İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Battal Akın, sondaj çalışması tamamlanan Bolvadin Huzurevi ile çalışmaların devam ettiği Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası`nda incelemelerde bulundu.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren AK Parti İlçe Başkanı Musa Pektaş, Bolvadin Huzurevi`nde kalan yaşlıların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağı bahçede ekim için gerekli olan su sıkıntısını çözüme kavuşturduklarını söyledi. 160 metrede, saniyede 15 litre suya ulaşıldığını ifade eden Pektaş, "Buradan çıkan su tahlile gönderildi. Sonucunu bekliyoruz. Huzurevindeki sondaj çalışması tamamlandıktan sonra sondaj ekibini Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası`ndaki alana kanalize ettik. Buradaki çalışmada şu ana kadar 60 metreye ulaşıldı" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da kura çekimlerine Haziran’da devam edilecek AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’da yapımı tamamlanan kalıcı konutlarda anahtar teslim sürecinin devam ettiğini, kuralara Haziran ayında devam edileceğini ifade etti. 6 Şubat 2023 depremlerinde etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’da, devam edilen imar ve ihya çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 2024 yılının sonuna kadar en az 6 bin konutun hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını söyledi. Malatya’da toplamda 72 bin 513 hak sahibi bulunduğunu kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet konutları için ihalesi tamamlanan ve inşası devam eden konut sayısının 30 bin 620, ihale aşamasındaki konut sayısının ise 27 bin 40 olduğunu aktararak, toplamda ihale edilmiş ve inşa edilecek konut sayısının da 57 bin 660 olduğunu, 12 bin köy konutunda da ihale sürecinin tamamlandığını kaydetti. Malatya, merkez çarşı projesi ile ilgilide bilgiler paylaşan Milletvekili Ölmeztoprak, 6 bin bağımsız bölümde inşaat ihalesinin tamamlandığını inşaat faaliyetlerinin ise sürdüğünü söyledi. Yıl sonuna kadar 6 binden fazla konutun teslim edilmesinin planlandığını belirten Milletvekili Ölmeztoprak, 7 bin 100 konutta ise inşa çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, yapımı tamamlanan kalıcı konutlarda anahtar teslim sürecinin devam ettiğini, kuralara Haziran ayında devam edileceğini söyledi.