YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 16:31

SYDV`DEN DUL KADINLARA 250 LİRA MAAŞ

A
A
A
SYDV`DEN DUL KADINLARA 250 LİRA MAAŞ

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından eşi vefat etmiş ve sosyal güvencesi olmayan 140 kadına aylık 250 lira maaş bağlandığı bildirildi.
SYDV Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, 3294 sayılı yasa gereği; eşi vefat etmiş ve muhtaç durumda bulunan soysal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık gelir almayan kadınlara 250 lira ödeme yaptıklarını belirtti. SYDV`nin bu çalışmasını duyurmak için bir basın toplantısı düzenleyen Vali Balkanlıoğlu, vatandaşların bunu bilmesi gerektiğini ifade etti.Yardımdan yararlanmak isteyenlerin aynı hanede birlikte yaşadığı çocuklarının sosyal güvenlik kapsamında olması durumunda ilgili yardımdan faydalanamayacağını anlatan Vali Balkanlıoğlu, SYDV olarak yardıma muhtaç, kimsesiz ve sosyal güvencesi olmayan ailelere eğitim yardımı başta olmak üzere her türlü yardımı yaptıklarını kaydetti.
Eşi vefat etmiş olanlara 250 liralık maaş bağlandığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, il genelinde 80 yaş üzerindekilerin sayısına ilişkin de bir çalışma başlattıklarını dile getirerek, "Yardıma muhtaçların tespit edilmesi konusunda sistemli bir çalışma yürütüyoruz. Geçmişte bazı istenmeyen olaylar yaşanmış. Adam kendine diye aldığı kömürü kızına, oğluna vermiş. Bazıları aldığı yemekleri dahi başkalarına satmış. Artık bunlar geride kaldı. Şimdi dijital ortamda şahıslar sorgulanıyor, evinde gidip inceleme yapılıyor" diye konuştu.
SYDV olarak bunun yanında ailelerin çocuklarına eğitim yardımlarını da sürdürdüklerini belirten Balkanlıoğlu, geçen yıla göre yapılan yardımların yüzde 20 arttığını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Cizre’de öğretmenlerin karma resim sergisine ilgi Şırnak’ın Cizre ilçesinde farklı okullarda görev yapan öğretmenlerin hazırlamış olduğu çalışmalar, Karma Resim Sergisinde ilgi gördü. İlçede bir alışveriş merkezinde düzenlenen resim sergisinin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan ike ve resim öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış Kurdelesini hayırlı olsun dilekleri ile kesen Aydın ve İke, resim stantlarını tek tek gezip sergilenen resimlerle ilgili öğretmenlerden bilgi aldı. Cizre Görsel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve Görsel Sanatlar öğretmeni Ayşenur Aytekin Kocaman, Cizre’de görev yapan 11 resim öğretmeni ile beraber birbirinden güzel resimler hazırladıklarını söyledi. Amaçlarının hem Anneler Günü’nde farkındalık oluşturmak, hem de daha önce hiç yapılmamış olan sanatsal bir etkinlik kazandırmak olduğunu belirten Kocaman, "Bu anlamda farklı okullarda görev yapan öğretmenlerimiz birbirinden güzel çalışmalar yaptı. Mozaik çalışmaları, baskı çalışmaları, portreler, kara kalem gibi güzel tablolar var. Bu anlamda serginin oluşmasında ve açılmasında emekleri olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Farklı okullarda görev yapan resim öğretmenleri ile birlikte güzel bir karma resim sergisi gerçekleştirdiklerini ifade eden Cizre Merkez Anadolu Lisesi Resim Öğretmeni İzzet Özdemir, ilçenin bu tür sanatsal etkinliklere ihtiyacı olduğunu, bundan sonra devamının gelmesi temennisinde bulundu.