POLİTİKA - 29 Ocak 2019 Salı 15:36

MHP’den AK Parti’ye ziyaret

A
A
A
MHP’den AK Parti’ye ziyaret

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan ve beraberindeki heyet, AK Parti İl Başkanı Av.

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan ve beraberindeki heyet, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen “Bu ittifak milletin bekası için, geleceği için, memleketin hayrı için uzun vadede kurulmuş bir ittifaktır” dedi.


Geçtiğimiz günlerde AK Parti heyetinin MHP’ye ziyaretinin ardından bugün MHP heyeti AK Parti’ye iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen “Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP’nin değerli Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 24 Haziran sürecinde bir Cumhur İttifakı başladı. Biz de 24 Haziran’da Afyonkarahisar’da bunun en güzel örneğini yaşadık. İnşallah hafta sonu da ilçe ziyaretlerimiz de görüldüğü üzere Dinar’da muhteşem bir coşku vardı. Hafta sonu orada biz 31 Mart zaferimizi kutladık. İnşallah bu ilçelerimiz için Cumhur ittifakımız hayırlı olsun. Genel başkanlarımızın da söylediği üzere bu ittifak seçim ittifakı değildir. Bu ittifak milletin bekası için, geleceği için, memleketin hayrı için uzun vadede kurulmuş bir ittifaktır. Önce memleket, önce millet, önce beka dedik. Bu millet için MHP ile AK Parti güzel bir ittifak kurdu. Dün Cumhurbaşkanımızın da söylemiş olduğu üzere bu ittifak pazara kadar değil mezara kadardır” dedi.


“Türkiye Cumhuriyeti’ne sevdalı iki lider”


MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan da konuşmasında “Bize göstermiş olduğunuz tevazu ve ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz süreçte Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşamış olduğu, ancak milletimizin gösterdiği engin feraset ve irade ile bir kalkışma dediğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekasını tehdit eden, iç savaşa götürecek bir ortamdan böyle bir güzellikler meydana geldi. Bunu da kendi şahsına münhasır halleri ile her iki partinin genel başkanı, genel başkanlıktan da öte Türkiye Cumhuriyeti’ne sevdalı iki liderin kendi teşkilatları ile birlikte çıktıkları yolda, adını da Cumhur İttifakı koymaları çok manidardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde oynanan oyunlar yıllardır devam ediyor. Bu bitmeyecektir. Biz de her daim uyanık olacağız, gözümüzü dört açacağız. Doğduğumuz topraklarda ölünceye kadar üzerimizdeki sorumluluğu biliyoruz. Bu ittifak ile birlikte hafta sonu yapılan program önemli bir programdır. Önceki görüşmelerimizde teşkilatlarımızın çok da haberi olmadan açık kapıların arkasında görüş alışverişlerinde ortak bir noktada buluştuk. Gayet güzel oldu. Burada isimlerin hiç önemi yok. Kimin nerede olduğunun da önemi yok. Türkiye Cumhuriyeti’nin olduğu yer bizim beka dediğimiz yerdir. İnşallah sadece 2023 değil, 2053, 2071 ile ilelebet muhasır medeniyetler seviyesine çıkıp, başkanlık sistemi ve payitahtın en tepesinde, altında da huzur, esenlik ve güvenlik içerisinde bir millet olarak İslami fıtratta yaşamak bizim gayemizdir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Ressam Mehmet Bal Mersin’de anıldı Tarsuslu olan ve Türkiye’nin yetiştirdiği değerli ressam ve illüstrasyon sanatçılarından Mehmet Bal, vefatının 10. yıldönümünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında düzenlenen ‘Söyleşi ve Film Afişleri Sergisi’ programında anıldı. Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin afişlerini çizen Mehmet Bal’ın eserlerinin TADEKA binasında sergilendiği programa, sevenleri ve sanatseverler ilgi gösterdi. Mehmet Bal’ın yakın dostu olan ve programa konuşmacı olarak katılan yazar Hikmet Öz’ün slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda, Mehmet Bal’ın çocukluk yıllarından başlayarak, hayatından kesitler sunuldu. Konuşmacı Hikmet Öz; ressam ve karikatür çizim özelliğinin yanı sıra, merhum Mehmet Bal’ın Tarsus Nusret Mayın Gemisi Çanakkale Müzesi’ne 12 büyük boy tablo yaptığını ve Atatürk’ün Tarsus’a gelişini resmettiği eserlerinin bir kitapta toplandığını söyledi. “Mehmet Bal, Türkiye’nin yetiştirdiği çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı” Sunumu büyük beğeni toplayan yazar Hikmet Öz, merhum Mehmet Bal’ın Türkiye’nin yetiştirdiği en ünlü illüstrasyon ressamlarından birisi olduğunu kaydederek, “Mehmet Bal, Türkiye’nin ve Tarsus’un yetiştirdiği nadir insanlardan biridir. Çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı. O’nun muhteşem eserleri vardır. İlk çalışmaları afiş çalışmaları olmuştur. Daha sonra İstanbul’da büyük boyda sinema afişleri yapmaya başladı. Ancak 1980 yılından sonra esas karakterini ortaya koyan, sinema afişlerinin de verdiği bir deneme ve tecrübeyle Atatürk resimleri yapmaya başladı. Atatürk’ün hayat hikayesini de resimledi” dedi. “Mehmet Bal, ülke için gerçekten çok güzel şeyler yaptı” Hikmet Öz, Mehmet Bal’ın Atatürk’ün Tarsus ziyaretini resmettiği çalışmalarının daha sonra kitaplaştırıldığını da ifade ederek, “Bu çalışmanın en güzeli ve en büyüğü, 2013 yılında Tarsus Belediyesi tarafından basıldı ve ortaya çıkartıldı. Muhteşem bir kitap olan bu kitabı Mehmet Bal da çok beğendi. Mehmet Bal, bu kitaptan sonra artık bir şey yapmayacağını söyledi. Zaten bir yıl sonra da vefat etti. Çok güzel bir insandı ve ülke için gerçekten güzel şeyler yaptı” diye konuştu.