SPOR - 11 Eylül 2025 Perşembe 10:34

NG Afyon Motofest’e bu yıl yarım milyondan fazla kişi katıldı

A
A
A
NG Afyon Motofest’e bu yıl yarım milyondan fazla kişi katıldı

Afyonkarahisar, bu yıl 8.’si düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası ve NG Afyon Motofest ile bir kez daha dünya gündemine otururken, 3 Eylül’de başlayan organizasyon 550 bini aşkın rekor ziyaretçiyle tamamlandı.


Afyonkarahisar’da, Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (WMX), Motokros Dünya Şampiyonası (MXGP Türkiye), Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) ve Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX250) büyük bir başarıyla gerçekleştirildi.


Dünyaca ünlü sporcuların kıyasıya mücadele ettiği yarışlarda, izleyiciler adrenalin dolu anlara tanıklık etti. MXGP’de Jeffrey Herlings, Lucas Coenen ve Romain Febvre, MX2’de Simon Lngenfelde, Kay de Wolf ve Sacha Coenen öne çıkan isimler arasında yer aldı. Kadınlar klasmanında Kiara Fontanesi, Daniela Guillen ve Martine Hughes izleyenlerin beğenisini toplarken, EMX250’de Francisco Garcia, Janis Martins Reisuli ve Liam Owens başarıya uzandı. Ayrıca milli sporcular Şakir Şenkalaycı, Yiğit Selek, Burak Arlı, Ahmed Buğra Geren, Aras Yıldırım, Mert Akkafa, Yiğit Kara, Ali Akkafa, Selen Tınaz da start alarak Türkiye’yi temsil etti. Festival boyunca kurulan 800 çadır ve 40 karavanla katılımcılara doğayla iç içe konforlu konaklama imkanı sunuldu.



Sadece motor sporları değil, müzik ve eğlence de sahnedeydi


Festival alanında yer alan çok sayıda marka stantları ise ziyaretçilere alışveriş yaparak farklı deneyimler sunmanın yanı sıra farklı etkinlikleriyle de eğlenceli anlar yaşattı. Festival, Afyonkarahisar turizmine de önemli katkı sağladı. 550 bini aşkın ziyaretçi, şehrin konaklama, yeme-içme ve kültürel alanlarında ekonomik hareketlilik oluşturdu. Çadır ve karavan alanları, oteller, restoranlar ve yerel işletmeler doluluk yaşarken, şehir hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtıldı. NG Afyon Motofest, yalnızca spor ve eğlenceyi değil, aynı zamanda Afyonkarahisar’ın ekonomik ve turistik potansiyelini de gözler önüne serdi.


5 gün boyunca sadece motor sporları değil, müzik ve eğlence de sahnedeydi. 3 Eylül’de renkli görüntülerle başlayan festival, akrobasi motosiklet gösterileriyle izleyicilere adrenalin dolu anlar yaşattı.


Motokros tutkunlarını, müzikseverleri ve gençleri bir araya getiren NG Afyon Motofest, yalnızca spor ve eğlenceyi değil, aynı zamanda Türkiye’nin sıcak misafirperverliğini de sergiledi. Sosyal aktiviteler, stantlar ve kültürel buluşmalar festival ruhunu daha da güçlendirdi.



NG Afyon Motofest’e bu yıl yarım milyondan fazla kişi katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.