GENEL - 26 Kasım 2020 Perşembe 17:26

Nostaljik tramvay projesinde güzergah masaya yatırıldı

A
A
A
Nostaljik tramvay projesinde güzergah masaya yatırıldı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim vaatleri arasında yer alan AFRAY ve ‘Nostaljik Tramvay’ projesi konusunda istişare toplantısı yapıldı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in seçim vaatleri arasında yer alan AFRAY ve ‘Nostaljik Tramvay’ projesi konusunda istişare toplantısı yapıldı.


TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Başkan Zeybek’i ziyaret ederek AFRAY ve Nostaljik Tramvay projesinin son durumu ile ilgili bilgiler verdi. Başkanı Zeybek, Bölge Müdürü Sivri ve yüklenici firma yetkililerle istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı da kentin ulaşımı için düşünülen nostaljik tramvayın güzergahı masaya yatırıldı. Proje çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çeken Başkan Zeybek, “İlk etapta Ali Çetinkaya Tren Garı’ndan Ordu Bulvarı, Zafer Meydanı, Uzun Çarşı ve Bedesten Çarşısı’nın yanından Ulu Camii istikametine kadar götürmeyi düşünüyoruz. Bu projemizdeki amacımız; şehir içi yolcu taşımacılığının yanı sıra Afyon’un tarihini, kültürünü tanıtmak amacıyla turistik amaçlı işletilen raylı sistem oluşturmaktır. Genellikle kar amacı gütmeyen tarihi raylı sistemlerin ana amacı geçmişte ulaşımın nasıl olduğuna dair bir tarih bilinci oluşturmaktır. Bu güzel projemizde etüt ve fizibilite çalışmalarımıza başladık. Rabbim muvaffak eylesin” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.