GÜNDEM - 07 Ekim 2025 Salı 13:49

Oruçoğlu Termal Otel yeni sezonu açtı

A
A
A
Oruçoğlu Termal Otel yeni sezonu açtı

Afyonkarahisar’ın köklü termal turizm merkezlerinden Oruçoğlu Termal Otel, yeni sezonda misafirlerine sağlıklı bir yaşamı, konforu ve huzuru bir arada sunmak için kapılarını aralıyor.


Bölgenin en bilinen termal tesislerinden biri olan otel, doğal şifa kaynağı suları, modern hizmet anlayışı ve zengin imkanlarıyla misafirlerine sadece bir tatil değil, aynı zamanda yenilenme fırsatı da vadediyor.


Termal turizmde yıllardır güvenin ve kalitenin adı olan Oruçoğlu Termal, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Doğal sıcak termal suyu, uzman ekiplerce uygulanan özel kürler, SPA merkezleriyle müşteri memnuniyeti odaklı hizmetleriyle tesis, misafirlerine bedenlerini dinlendirirken ruhlarını da yenileme imkanı tanıyor. Özellikle şifa arayanlar için termal havuzlar ve mineral zengini sular büyük ilgi görürken, konfor arayanlar için modern odalar ve geniş sosyal alanlar dikkat çekiyor.



Otel mutfağı ve lezzetiyle de dikkat çekiyor


Otelin sunduğu imkanlar yalnızca sağlık turizmiyle sınırlı kalmıyor. Şık restoranlarında hem Türk mutfağının seçkin lezzetleri hem de dünya mutfağından özel tatlar misafirlere sunuluyor. Ailelerin huzurlu bir tatil geçirmesi için çocuklara özel alanlar hazırlanırken, yetişkinlere yönelik bakım ve terapi hizmetleriyle her yaştan ziyaretçi için ayrıcalıklı bir deneyim oluşturuluyor. Aynı zamanda iş dünyası için toplantı ve organizasyonlara uygun salonlarıyla Oruçoğlu Termal, kurumsal buluşmalara da ev sahipliği yapıyor.



"Oruçoğlu Termal tatilciler için vazgeçilmez bir adres"


Yılın her döneminde yoğun ilgi gören tesis, özellikle kış aylarında termal suların sağladığı şifalı atmosfer sayesinde daha da cazip hale geliyor. Misafirler, bir yandan karla kaplı Afyon manzarasının keyfini çıkarırken, diğer yandan termal havuzlarda bedenlerini ve zihinlerini tazeliyor. Bu eşsiz deneyim, Oruçoğlu Termal’i yalnızca tatil için değil, aynı zamanda sağlık ve yaşam kalitesini artırmak isteyenler için de vazgeçilmez bir adres haline getiriyor.



"Misafirlerimizin beklentilerini aşan bir hizmet sunmak için çalışıyoruz"


Oruçoğlu Termal yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Misafirlerimize sadece bir konaklama değil, aynı zamanda sağlık, huzur ve unutulmaz hatıralarla dolu bir tatil yaşatmayı amaçlıyoruz. Her ayrıntıyı özenle planlıyor, misafirlerimizin beklentilerini aşan bir hizmet sunmak için çalışıyoruz. Bu sezon da tüm misafirlerimizi eşsiz bir termal tatil deneyimi için tesisimize davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.


Afyonkarahisar’ın kalbinde, doğanın sunduğu şifayla modern konforu buluşturan Oruçoğlu Termal, her yaştan misafirini benzersiz bir yolculuğa çıkarıyor. Sağlıkla iç içe geçen bu tatil anlayışı, otelin yıllardır süregelen marka değerini daha da güçlendiriyor. Tüm misafirler için hazırlanan ayrıcalıklı imkanlar, Oruçoğlu Termal’i yalnızca Afyon’un değil, Türkiye’nin en seçkin termal turizm destinasyonlarından biri haline getiriyor.



Oruçoğlu Termal Otel yeni sezonu açtı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Pasinler Belediyesi’nden metruk bina yıkımı Erzurum’un Pasinler ilçesinde belediye ekipleri, Yeni Mahalle semtinde çevre kirliliği ve güvenlik riski oluşturan metruk binalara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Fen İşlerine bağlı ekiplerin yıkım çalışmasını yerinde takip eden Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, ’Pasinlerimizin her köşesine dokunuyoruz. İlçemizin gelişimine katkı sağlayacak, çehresini değiştirecek güzel çalışmalar yapıyoruz. ’’ dedi. Yıkım çalışmalarını yerinde takip etti Tahliye işlemlerinin ardından güvenlik riski oluşturan metruk binalar, Pasinler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince iş makineleriyle yıkıldı. Zabıta ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında yürütülen çalışmalarla bölgenin daha güvenli hale getirilmesi ve görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması hedefleniyor. Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ‘Gerçek Belediyecilik’ anlayışı doğrultusunda Pasinler Belediyesi olarak Kentsel Dönüşümün önemli yıkım projesini gerçekleştiriyoruz. Güvenlik açısından risk taşıyan metruk binalara yönelik temizlik ve yıkım çalışmalarımız planlı şekilde devam edecek. Bu sayede hem güvenli yerler ortaya çıkıyor hem de çevre kirliliği ortadan kalkmış oluyor. Eski bina tapu sahipleri anlaşarak metruk binaları yıkıyor yerine yol, park gibi hizmetler yapıyoruz. İlçe merkezleri bizim evimizdeki misafir odası gibi olmalı yani düzenli, tertemiz ve güzel olması lazım. Bizimde bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Pasinler’imizin her köşesine dokunuyoruz. Güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Pasinlerin İlçemizin gelişimine katkı sağlayacak, çehresini değiştirecek tüm bu yatırımların ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ diye konuştu.
Kars Kars’ta Ocak ayı asayiş ve güvenlik toplantısı yapıldı Kars’ta 2026 yılı Ocak ayı asayiş ve güvenlik toplantısı Vali Ziya Polat başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya İl Emniyet Müdürü Murat Abdullah Topal ve İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Mutlu Genç ile kentte görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Ziya Polat, "Gazi Karsımızın huzur ve güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlama doğrultusunda kolluk kuvvetlerimiz tarafından Ocak ayında gerçekleştirilen çalışmaları paylaşmak üzere bir aradayız. Ocak ayında 261 bin 167 şahıs, 87 bin 833 araç sorgusu yapılmış, haklarında toplam 115 yıl 257 ay 259 gün kesinleşmiş hapis cezası hükmü bulunan 46, haklarında toplam 5 milyon 987 bin adli para cezası hükmü bulunan 11, ifadeye yönelik aranması bulunan 31, yoklama kaçağı 168 olmak üzere toplam 256 aranan şahıs yakalanmıştır" dedi. Polat, "Geçmiş tarihlerde meydana gelen 1 adet kişisel verilerin kaydedilmesi, 3 adet dolandırıcılık,1 adet tehdit ve hakaret olmak üzere toplam 5 faili meçhul olay aydınlatılmıştır. Göçmen kaçakçılığı organizatörü 4 şahıs ve yasadışı yollarla ülkemizde bulunan 63 düzensiz göçmen şahıs yakalanmıştır. Yakalanan 2 organizatör tutuklanmıştır. Kayıp olarak aranan 7 şahıs bulunmuştur. Trafik yönünden 26 araç, 23 bin şahıs sorgusu yapılmış, 567 şahıs ve 4764 araca ilgili maddelerden idari para cezası uygulanmış, 87 araç trafikten men edilmiştir. Jandarma komando birliklerimizce ilimiz kırsal alanında 62, TEM şube tarafından Ocak ayı içerisinde 3 şahsa adli işlem yapılmış toplam 65 operasyon icra edilmiştir. Siber suçlarla mücadele kapsamında icra edilen sanal devriye, soruşturma ve adli bilişim faaliyetlerinde terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 78,5816 sayılı kanuna muhalefet suçu kapsamında 20,yatırım dolandırıcılığı suçu kapsamında 25 sosyal medya hesabına erişim engeli getirilmiştir. Toplum sağlığını tehlikeye atacak nitelikte madde temin eden 24,yasa dışı bahis oynatan 51 ve 48 internet sitesi hakkında USOM’a bilgi verilmiş ve vatandaşlarımızın dolandırılması engellenmiştir" diye konuştu. Vali Polat, "Terörle iktisatlı olduğu tespit edilen 3 farklı şahsa ait hesaplar açık kaynak araştırma raporu tanzim edilmiştir. Bilişim sistemleri kullandırılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık suçundan 33 olaya müdehale edilmiştir. KADES, Narko Nokta, Narko gençlik, Narko rehber en iyi Narkotik Polisi Anne projeleri ile sessiz katil Karbonmonoksit, Siber farkındalık ve bilinçlendirme, genel güvenlik ve asayiş ,hayvan hırsızlığı ve dolandırıcılık ve çeşitli konularda bilgilendirici faaliyetler kapsamında toplam bin 29 vatandaşımıza eğitim verilmiş, 4 bin 720 adet broşür dağıtımı yapılmıştır" şeklinde konuştu. Asayiş ve güvenlik toplantısı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.
Amasya Engelleri aşıp okuma yazma kursuna katıldılar: 30 yıllık çiftten ders alınacak aşk hikayesi Amasya’da yıllardır engelleri birlikte aşan çift, evliliklerinin 30. yılında okuma-yazma kursuna katıldı. Bir tanecik evlatlarını büyütüp asker yaptıktan sonra sağlık sorunlarına aldırmadan her gün el ele yürüyüp geldikleri kursta heyecanla ders çalışan Fehmiye ve Dursun Çakır çifti, en büyük hayallerinin kutsal topraklara umre ziyaretinde bulunmak olduğunu söyledi. Amasya’nın Suluova ilçesinde yaşayan 30 yıllık evli Fehmiye Çakır (55) ile Dursun Çakır çiftçi (64) birlikte gittikleri kursta okuma-yazma öğreniyor. Çocukluk dönemlerinde imkanları bulunmadığı için okula gidemeyip yıllardır besi ahırlarında çalışan çift, Suluova Şehit Hüseyin Düzenli Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen okuma-yazma kursuna birlikte kaydoldu. Çocukken geçirdiği hastalık sonucu sağ elini kullanamayan ve bir ayağı aksayan Fehmiye Çakır ile askerden geldikten sonra yüz felci geçiren eşi Dursun Çakır, birbirlerine destek olarak kursta eğitimlerini sürdürüyor. Hayatlarıyla ders alınacak bir aşk hikayesi yazan örnek çift, 14 Şubat Sevgililer Günü için kutlama mesajı da paylaştı. Hikaye kitapları asker evlatlarından Yıllardır aynı yastığa baş koyduğu eşiyle okuma-yazma öğrenmeye başlayan çiftinin en büyük destekçileri ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıp onlara ilk dersleri için hikaye kitabı alan oğulları Uzman Çavuş İbrahim Çakır ve azimlerine hayran kalıp yakından ilgilenen öğretmenleri Petek Gürçam oldu. "Bu yaştan sonra zor olacağını söylediler" Suluova Kaymakamı Şafak Gürçam’ın öğretmen eşi Petek Gürçam’ın yetişkin bireylere yönelik verdiği derslerden okuma-yazma haberdar olunca kocasıyla Suluova Şehit Hüseyin Düzenli Halk Eğitim Merkezi’nin yolunu tuttuklarını belirten Fehmiye Çakır, "Çevremdekiler bu yaştan sonra zor olacağını söylediler. Ama aldırmadık. Şimdi karı-koca okuldayız" dedi. "Tek isteğimiz kutsal topraklara gitmek" Görücü usulü tanıştıkları eşiyle evliliklerinde 30 yılı geride bırakıp yetiştirdikleri evlatlarını Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzman çavuş olarak görev yapmasının gururunu yaşadıklarını anlatan Çakır, "İkimizin de sağlık sorunları vardı. ‘Kaderimiz böyleymiş’ diyerek evlendik. Eşimle birbirimizi çok seviyoruz. Çok mutluyuz. Engelli maaşıyla geçiniyoruz. Oğlumuz ve gelinimiz de bize destek oluyor. Tek isteğimiz kutsal topraklara gitmek. Umarım bir gün oda gerçek olur" diye konuştu. "Okuma yazmanın yaşının olmadığını gösteriyorlar" Birikintileriyle aldıkları tek katlı evlerinden çıkıp el ele yürüyerek geldikleri kurs sonrası aynı şekilde yuvalarına dönen Çakır çiftinin hikayelerinin ders niteliğinde olduğuna değinen öğretmenleri Petek Gürçam da, "Okuma yazmanın yaşının olmadığını gösteriyorlar. Birbirlerine destek olmalarına, aşklarına, azimlerine, birbirlerine olan sevgilerine şahit oluyoruz" şeklinde konuştu.