YEREL HABERLER - 27 Aralık 2016 Salı 18:38

Kayaklı koşuda Ağrı fırtınası

A
A
A
Kayaklı koşuda Ağrı fırtınası

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenen Kayaklı Koşu K1 Ligi 1. Ayak Yarışmasında dereceye giren sporcular, Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp’ı ziyaret etti.
Ağrılı sporcular her sene olduğu gibi farklı kategorilerde 17 madalya kazanarak yarışmaya damga vurdular. 4 birincilik, 7 ikincilik ve 6 üçüncülük elde eden sporcular, toplamda 17 madalya kazandı. Yarışmacılar zorluk derecesi bakımından Avrupa’nın sayılı pistleri arasında yer alan Kandilli Kayaklı Koşu Merkezinde yarıştı. Hava durumu ve pist şartlarında yapılan 1. Ayak yarışmalarında sporcular bir hayli zorlandı.
K1 Ligi 2. Ayak Yarışmaları 31 Ocak-1 Şubat 2017 tarihlerinde Erzurum Kandilli Kayaklı Koşu Merkezinde gerçekleşecek.
Sporcuları makamında kabul eden Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenen Kayaklı Koşu K1 Ligi 1. Ayak Yarışmasında dereceye giren sporcuları makamında kabul ederek, başarılı sporcuları tebrik etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Alp, “İlimiz adına kayak branşındaki başarı çıtamızı yükselten başta antrenörlerimiz olmak üzere; bütün sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyoruz. İlimizde kayak takımımızın bu yıl içerisinde kazanmış oldukları başarılarının, gelecek yıllarda daha da artacağının kanaatindeyiz. Hedefimiz, ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil edecek sporcular yetiştirmektir. İnşallah sporcularımızın bu azimli ve kararlı istekleri ile bu hedefimiz gerçek olacaktır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Vali Dağlı: “Amacımız gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak” Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Gençlerimiz ve çocuklarımızın ne olduğunu bilmediği mecralara kaymasını önlemek mecburiyetindeyiz. Bütün amacımız gençlerimizi hem ruhen hem de bedenen geleceğe daha iyi hazırlamak” dedi. Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Düvenci Belediyesini ziyaret etti. Vali Dağlı, Belediye Başkanı Necmettin Yalçın’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye ziyaretinin ardından Vali Dağlı, Düvenci Diyanet Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek, çocukların ve gençlerin yaptığı etkinliklere eşlik etti. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte genç nesilleri tehdit eden farklı argümanların ortaya çıktığına dikkat çeken Vali Dağlı, “Onların ne olduğunu bilmediği mecralara kaymasını önlemek mecburiyetindeyiz. Bu anlamda gençler ve çocuklarımızın iyi vakit geçirecekleri spor alanları oluşturmakla yükümlüyüz. Sanat, müzik, resim ve buna benzer alanlarda kendilerini yetiştirecekleri alanlar sunmak zorundayız. Bu tür alanların olmaması durumunda çocuklarımız başkaca mecralara kayabilir. Çünkü hayat boşluk kabul etmez. Bu anlamda gençlik merkezlerimizin fonksiyonu son derece büyük. Çocuklarımız burada güzel vakit geçirecek oyun oynayabilecekler. İsteyen öğrencilerimiz, çocuklarımız kitap okuyabilecek” dedi. Gençleri milli ve manevi değerlerine sahip, araştıran, özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirmek istediklerini dile getiren Dağlı, “Bunun için başta ilgili kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hareket ederek projeler hayata geçiriyoruz. Bütün amacımız gençlerimizi hem ruhen hem de bedenen geleceğe daha iyi hazırlamak” diye konuştu. Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın da gençler ve çocukların merkeze büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Merkezimize zaman zaman yaptığımız ziyaretlerde çocuklarımızın burada eğlenceli vakitler geçirdiğine şahitlik ediyoruz ve bu bizi mutlu ediyor. Merkezimizin açılmasında büyük katkıları olan sayın Valimiz başta olmak üzere Müftülüğümüz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müze teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Dağlı’ya ziyarette Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Naim, Çetinkaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Müftü Vekili Adem Aygül eşlik etti.