- 25 Ağustos 2017 Cuma 09:57

Vali Elban, Diyadin’de incelemelerde bulundu

A
A
A
Vali Elban, Diyadin’de incelemelerde bulundu

Ağrı Valisi Süleyman Elban, Diyadin ilçesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

Ağrı Valisi Süleyman Elban, Diyadin ilçesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.


Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Olgun Öner, AK Parti İlçe Başkanı Sezer Uğur Özmen, İl Genel Meclis Üyeleri ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Vali Elban, kaymakamlık makamına geçerek ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Buradan İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek brifing alan Vali Elban, daha sonra kaplıcalar ve domates seralarına geçerek incelemelerde bulundu.


Domates seralarındaki mevcut üretim ve Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Elban, buradaki çalışmaların tamamlanması ile birlikte hem ekonomik hem de istihdam anlamında önemli gelişmelerin olacağını kaydetti. Diyadin’deki jeotermal kaynaklarının muazzam bir potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Elban, buradaki mevcut çalışmaların daha da geliştirilmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi için çalışacaklarını belirtti.


Vali Elban’a ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve İl Jandarma Komutan Vekili Hüseyin Ali Sarıkaya eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Türkiye’nin birçok ilinde mayıs ayında hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düştü Yaz aylarına sayılı günler kala yüksek kesimlerde görülen kar yağışıyla birlikte Türkiye’nin birçok ilinde mayıs ayının yedisinde hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonundan alınan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, Türkiye’nin en soğuk noktası gece eksi 6,8 derece ile Bolu, Merkez, Bolu/Batı Karadeniz Orman Arş. oldu. Yükseklerde kar yağışının görülmesinin ardından hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfır derecenin altına düştüğü bazı yerleşim yerleri şöyle oldu: Amasya, Merzifon, Merzifon/Tavşan Dağı eksi 5,4 derece. Bolu, Mudurnu, Mudurnu/Abant Gölü eksi 5,3 derece. Rize, Çamlıhemşin, Çamlıhemşin/Palovit Yaylası eksi 5,3 derece. Çankırı, Ilgaz, Ilgaz Dağı eksi 5,2 derece. Erzurum, Palandöken, Doğu Anadolu Gözlemevi eksi 5,1 derece. Çankırı, Ilgaz, Yıldıztepe Kayak Merkezi eksi 5,0 derece. Kastamonu, Seydiler eksi 4,7 derece. Kastamonu, Ağlı eksi 4,7 derece. Kastamonu, Pınarbaşı eksi 4,6 derece. Kayseri, Melikgazi, Erciyes Kayak Merkezi eksi 4,4 derece. Kastamonu, Merkez, Ilgaz Kayak Merkezi eksi 4,3 derece. Gümüşhane, Kürtün, Kürtün/Arpacık Köyü eksi 4,2 derece. Kütahya, Aslanapa eksi 4,2 derece. Bolu, Gerede, Gerede/Samat Köyü eksi 4,1 derece. Giresun, Alucra, Alucra/Çakrak Köyü eksi 4,1 derece. Kastamonu, Bozkurt, Bozkurt/Mamatlar Köyü eksi 4,1 derece. Rize, Çamlıhemşin, Çamlıhemşin/Huser Yaylası eksi 4,1 derece. Bolu, Dörtdivan, Dörtdivan/Çetikören Köyü eksi 3,8 derece. Çankırı, Orta, Orta/Kayıören Köyü eksi 3,8 derece. Gümüşhane, Merkez, Gümüşhane/Aşağıyuvalı Köyü eksi 3,8 derece. Amasya, Merkez, Amasya/Ormanözü Köyü eksi 3,7 derece. Bayburt, Aydıntepe, Aydıntepe/Kavlatan Köyü eksi 3,6 derece.
Balıkesir Yunanistan İzmir Başkonsolosu Kontstas Ayvalık’ta Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas Ayvalık Ticaret Odası’nın konuğu oldu. Yunan bürokrat, ilçede Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ve Belediye Bakanı Mesut Ergin’i de makamlarında ziyaret ederek, Ege’nin iki yakasında kültürel ve ticari ilişkilerin sürdürülmesi her türlü desteğe hazır olduğunun mesajlarını verdi. Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas’a Ayvalık’ta ki temaslarında eşi Kostantina Konstas da eşlik etti. Ayvalık’taki önce Belediye Başkanı Mesut Ergin’i makamında ziyaret eden Alexandros Konstas, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden göreve gelen Belediye Başkanı Ergin’e başarılar diledi. Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas’ın Ayvalık’taki ikinci durağı ise Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman’a yönelik oldu. Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, Belediye Meclis Üyesi Ali Jale, Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri ve turizm rehberlerinin de eşlik ettiği buluşmalarda, iki yaka arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda işbirliklerini sürmesi ve her iki halk arasında kültürel etkinliklerle bağların güçlenmesi adına görüş alışverişinde bulunuldu. ATO Başkanı Ali Uçar ve ATO yönetimi tarafından ağırlanan Konstas, Ayvalık Ticaret Odası’nda ise Yunanistan’a yönelik kapıda vize uygulaması işlemlerini yerinde inceledi. ATO yöneticileriyle gerçekleşen toplantıda Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis arasında varılan anlaşma sonucunda Ege Denizi’ndeki 5 ada için başlatılan kapıda vize uygulamasının 10 adaya yükseltildiğini hatırlattı. Kapıda Vize uygulamasıyla Türklerin, Yunan Adaları’nı gezip, görebilme imkânına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas, randevu sisteminde zaman zaman meydana gelen aksamalarla ilgili sorunları ise yazılımı üstlenen firmanın çözümleyeceğini vurguladı. ATO Başkanı Ali Uçar’ın; Kapıda Vize uygulaması sırasında bazı acente çalışanlarının mağduriyetler yaşadığına ilişkin hatırlatmasını da değerlendiren Alexandros Konstas, “Tüm bu sorunların çözümlenmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Kapıda Vize uygulamasının daha çabuk olabilmesi içinde gerekli girişimleri yaptık. Tüm bunların dışında karşılaşılabilecek yeni sorunları da ortadan kaldırabilmek için de elimden geleni yapmaya hazırım” dedi.
İstanbul Yurtta hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Ordu, Tokat ve Adıyaman çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır’ın doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı: Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve az bulutlu 20 İstanbul: Az bulutlu ve açık 20 İzmir: Az bulutlu ve açık 26 Adana: Parçalı ve çok bulutlu 26 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 27 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 18 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlı 16 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 12 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu kesimlerinde öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 18
Ankara 52 ilde "Narkoçelik-15" operasyonları: 217 kilo uyuşturucu ve 1 milyon 111 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi Zehir tacirlerinin oluşturduğu yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik 52 ilde düzenlenen "Narkoçelik-15" operasyonlarında; 217 kilogram uyuşturucu madde ve 1 milyon 111 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 363 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, zehir tacirlerinin oluşturduğu yerel suç örgütlerine, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik 52 ilde düzenlenen "Narkoçelik-15" operasyonlarında; 217 kilogram uyuşturucu madde ve 1 milyon 111 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirterek 363 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını kaydetti. Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar" diyerek, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi: "Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüklerince; 936 ekip, 2 bin 340 personel, 9 hava aracı ve 38 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla Erzincan, İstanbul, Balıkesir, İzmir, Şanlıurfa, Ankara, Mersin, Osmaniye, Adana, Samsun, Kocaeli, Konya, Malatya, Bursa, Denizli, Muğla, Kilis, Gaziantep, Van, Bitlis, Adıyaman, Antalya, Afyonkarahisar, Amasya, Düzce, Batman, Eskişehir, Kastamonu, Kayseri, Niğde, Kırşehir, Bilecik, Çorum, Kırklareli, Elazığ, Gümüşhane, Karaman, Kırıkkale, Diyarbakır, Trabzon, Bingöl, Artvin, Çanakkale, Erzurum, Hatay, Isparta, Mardin, Tekirdağ, Aksaray, Nevşehir, Yozgat ve Aydın olmak üzere 52 ilde ’Narkoçelik-15’ operasyonları düzenlendi. Bazı illerimizde ele geçirilen uyuşturucu miktarları, yakalanan zehir tacirleri ve sokak satıcıları şöyle; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 38,5 kg metamfetamin, 16 kg kokain, 3 kg bonzai ham maddesi ele geçirildi, 40 sokak satıcısı yakalandı. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 37 kg skunk ele geçirildi, 2 zehir taciri yakalandı. Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 61 kg skunk ele geçirildi, 4 sokak satıcısı yakalandı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 27 kg metamfetamin ve 132 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 5 sokak satıcısı yakalandı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 20,5 kg bonzai, 3,5 kg skunk ve 35 bin 963 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 5 sokak satıcısı yakalandı. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda 380 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 3 zehir taciri yakalandı. Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 19 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 4 sokak satıcısı yakalandı. Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 450 bin 610 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 2 zehir Taciri yakalandı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 83 bin 440 adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 2 zehir taciri yakalandı. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 11 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 3 zehir taciri yakalandı. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."