GENEL - 13 Ocak 2020 Pazartesi 10:52

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, şampiyon sporcuyu kutladı

A
A
A
AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, şampiyon sporcuyu kutladı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, katıldığı çeşitli ulusal ve uluslararası şampiyonalarda birinci olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Çiğdem KIRVAÇ’ı elde ettiği başarıdan dolayı kutladı.


Başarılı sporcu Kırvaç ile birlikte BESYO Müdürü Prof. Dr. Gökhan Bayraktar ve antrenörü Öğr. Gör. Gülcan Tekin’i makamında kabul eden Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Kırvaç’ı elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti.


Prof. Dr. Karabulut, öğrencilerin katıldıkları uluslar ve uluslararası şampiyonalarda kazandıkları başarılardan dolayı gurur duyduklarını, tüm imkanları ile öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.


AİÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Gülcan Tekin gözetiminde turnuvalara hazırlanan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Çiğdem KIRVAÇ, 2019 yılında katıldığı şampiyonalardan başarıyla döndü. KIRVAÇ, Antalya’da yapılan Türkiye Açık Kick Boks Turnuvasında low-kick ve full-contact kategorilerinde birinci, yine Antalya’da yapılan 4. Uluslararası Türkiye Açık Avrupa Kupası Kick Boks Turnuvasında low-kick ve full-contact kategorilerinde birinci ve son olarak Erzurum’da yapılan Türkiye Büyükler Kick Boks Şampiyonasında her iki kategoride birinci olarak milli takımda yer almaya hak kazandı. KIRVAÇ, Geçtiğimiz yıl Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da yapılan WAKO Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonasında low-kick kategorisinde dünya şampiyonu, full-contact dalında ise dünya üçüncüsü olarak, aynı yıl içinde iki dünya derecesini elde etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri Şeker Spor Kulübü, Türkiye Şampiyonu oldu Konya’da düzenlenen İsmail Güzel U23 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden Kayseri Şeker Spor Kulübü, takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu. İsmail Güzel U23 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası 24-26 Nisan tarihleri arasında Konya Karatay Spor Salonu’nda düzenlendi. Şampiyonada mücadele eden Kayseri Şeker Spor Kulübü, takım halinde 2 altın, 4 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Şekerspor Kulübü Onursal Başkanı Hüseyin Akay yaptığı paylaşımda, “24-26 Nisan tarihlerinde Konya’da yapılan U-23 Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonasında Kayseri Şeker Güreş Takımımız 2 altın, 4 gümüş, 4 bronz madalya alarak tarihinde ilk defa Türkiye Şampiyonu olmuştur. Bu başarıda emeği geçen yöneticilerimiz, hocalarımız, yardımcı personelimiz, madalya alan, alamayan, güreşen, güreşemeyen bütün yiğitlerimizi canı gönülden kutluyorum. Bu başarıların uluslararası müsabakalarda da devam edeceğine olan inancımla hepsinin gözlerinden öpüyorum” dedi. Kayseri Şeker Spor Kulübü takım halinde Türkiye Şampiyonu olurken sporcuların aldıkları dereceler ise şu şekilde: 55 Kg Emre Mutlu - Altın Madalya Sercan Keskin - Bronz Madalya 60 Kg Cihan Yaşar - Gümüş Madalya 63 Kg Mahmut Yılmaz - Gümüş Madalya İsmail Oruçoğlu - Bronz Madalya 67 Kg Azad Sarıyar - Altın Madalya Ahmet Yılmaz - Gümüş Madalya 77 Kg Şahan Acar -Bronz Madalya Erkan Tuğcu - Bronz Madalya 87 Kg Toygun Aktop - Gümüş Madalya
İstanbul Esenyurt’ya bir evden 400 bin lira değerinde ziynet eşyası çalan hırsızlar kamerada Esenyurt’ta yüzlerini gizleyerek bir eve giren 3 kadın, yaklaşık 400 bin lira değerinde ziynet eşyası çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anları ise güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Olay, dün saat 15.00 sıralarında Esenyurt Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre kimliği belirsiz 3 kadın, gözlük takıp yüzlerini gizleyerek sokak üzerindeki bir apartmana girdi. Apartmanın içinde bir süre gezen şahıslar, en üst katta bulunan Şerife Aydın’ın evine girdi. Yatak odasına giren hırsızlar, yaklaşık 400 bin lira değerinde ziynet eşyasını alıp apartmandan dışarı çıkarak kayıplara karıştı. O sırada bir alt kattaki akrabasının evinde bulunan Aydın, eve geldiğinde yatak odasının dağıldığını görünce büyük bir şok yaşadı. Eşini arayarak durumu anlatan Aydın, ziynet eşyalarının çalındığını fark etti. Şerife Aydın konuyu polis ekiplerine bildirirken ekipler hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelilerin apartmana girip çıktığı o anlar ise binanın güvenlik kameraları ile saniye saniye görüntülendi. Yaşadığı hırsızlık olayı ile ilgili konuşan Şerife Aydın, "Ben evimin alt katında eşimin ağabeyinin evinde oturuyordum. O sırada çocuğum dondurma yemek istedi. Ben eve çıktım ve kartımı aldım. Markete indikten 15 dakika sonra evime gözlüklü 3 kadın girdi. Yüzleri belli olmuyordu. Alt katta oturduktan sonra eve çıktım. Evde yatak odamın dağınık olduğu fark ettim. Kapıdan girmişler ama zorlama olmamış. Yatak odasında bazamın altında ziynet eşyalarımın olduğu hurç var. Hurcu karıştırmışlar ve çekmeceleri açmışlar. Dolapta da alyans ve yüzüğüm vardı. Onları da almışlar. İlk girdiğimde tuvaletin kapısı açıktı ve evdeler sandım. Çok korktum ve yanımda da küçük çocuğum vardı. Onu alt kata yolladıktan sonra yengemi çağırdım. Evi aradım ama kimse yoktu. Eşimi aradım. O sırada apartmandan çıkıyorlar. Birkaç dakika önce çıksam karşılaşırmışız. Zararım 400 bin liraya yakın. Olaydan sonra polisi aradım ve kayıt oluşturduk” dedi.