EĞİTİM - 05 Eylül 2023 Salı 09:15

Ağrı GSB yurtları öğrenciler için hazır hale getiriliyor

A
A
A
Ağrı GSB yurtları öğrenciler için hazır hale getiriliyor

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, bakım ve onarım çalışmaları devam eden ve kısa sürede faaliyete geçmesi planlanan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda incelemelerde bulundu.


Gençlik ve Spor Bakanlığına (GSB) bağlı Ağrı’daki yurtlar eğitim öğretim yılı öncesi hazır hale getiriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşamaması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda bakım ve onarım çalışmaları devam eden öğrenci yurtlarında incelemelerde bulunan Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai DİN, Üniversite öğrencilerine sıcak bir ortam sunmak için gece gündüz hummalı bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.


Yurtlarda barınma ihtiyacının yanında, sportif ve kültürel etkinliklerin yapılacağı alanlar da çalışmalar olduğunu ifade eden İl Müdürü Din, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yeni döneme öğrencilerimiz için önemli çalışmalar yapıyoruz. Yurtlarımızı en güzel ve en temiz şekilde öğrencilerimize hazırlıyoruz. Ailelerimizin akılları kalmasın, gençlerimize gözümüz gibi bakacağız. Onlara her türlü yaşanabilir ortamı sunmak için tüm personellerimizle gayretle çalışıyoruz. Gençlerimizin yurtlarımızda güzel ve başarı dolu bir yıl geçirmeleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz." diye konuştu.


Yurt ziyaretlerinde Yurt İdare İşler Şube Müdürü Gökmen Aslankılıç’ta hazır bulundu.



Ağrı GSB yurtları öğrenciler için hazır hale getiriliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TUSAŞ, Teknik Gezi XL’de 20 bin öğrenciyi ağırladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Teknik Gezi XL" programında Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 20 bin öğrenciye milli havacılık projelerini tanıttı. TUSAŞ, geleneksel hale getirdiği "Teknik Gezi XL" etkinliğini bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte, ilkokuldan üniversite seviyesine kadar yaklaşık 20 bin öğrenci TUSAŞ tesislerinde ağırlandı. Etkinliğe 74 şehirdeki 177 üniversite, bin 26 lise, 718 ortaokul ve 867 ilkokuldan başvuru yapıldığı bildirildi. İki gün süren programda öğrenciler, Türkiye’nin milli imkanlarla geliştirilen hava platformlarını yakından inceleme fırsatı buldu. Katılımcılar üretim hatlarını gezerken, ayrıca uçuş gösterileri, deneyim alanları, kariyer oturumları ve interaktif atölyelere katıldı. Etkinliğin ilk gününde ilkokul ve ortaokul öğrencileri ağırlandı. HÜRJET ve KAAN temalı gösteriler yoğun ilgi görürken, GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ile ANKA ve AKSUNGUR insansız hava araçlarının uçuş gösterileri gerçekleştirildi. Çocuklar ayrıca HÜRKUŞ deneyim alanında vakit geçirirken, KAAN’ı sanal gerçeklik teknolojisiyle deneyimledi ve HÜRJET 360 simülatöründe uçuş tecrübesi yaşadı. İkinci gün ise lise ve üniversite öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenlendi. HÜRJET ve GÖKBEY’in gerçekleştirdiği uçuş gösterileri izleyicilerden ilgi gördü. TUSAŞ insan kaynakları ekipleri tarafından kariyer fırsatları ve staj programlarına ilişkin bilgilendirme de yapıldı. Test pilotlarıyla söyleşi ve imza etkinlikleri gerçekleştirildi. Öte yandan, TUSAŞ’ın uzun dönem yetenek programlarından biri olan "SKY Experience Programı" kapsamında mezuniyet töreni düzenlendi. Üniversite 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik yürütülen programda bu yıl 600 adaydan 293’ünün başarıyla mezun olduğu belirtildi.