GÜNDEM - 01 Mayıs 2025 Perşembe 14:09

Ağrı’da 1 Mayıs Coşkusu

A
A
A
Ağrı’da 1 Mayıs Coşkusu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında HAK-İŞ Konfederasyonu Ağrı İl Başkanlığı ve ona bağlı sendikalar, Ağrı Merkez Millet Bahçesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Tüm yurtta ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde eş zamanlı düzenlenen etkinlikte, emek ve dayanışmanın önemi vurgulandı.


Basın açıklamasını HAK-İŞ Ağrı İl Başkanı ve Öz Sağlık-İş Şube Başkanı Hakan Yıldırım okudu. Yıldırım konuşmasında, "Bugün, alın terimizin, emeğimizin ve birliğimizin günüdür. 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.


HAK-İŞ olarak çalışanların haklarını savunmaya devam ettiklerini belirten Yıldırım, çalışma hayatında karşılaşılan sorunlara dair çözüm önerilerini de kamuoyu ile paylaştı. Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, vergi yükünün adil bir şekilde dağıtılması, asgari ücretin daha demokratik bir yapıyla belirlenmesi, kıdem tazminatına erişimin yaygınlaştırılması gibi pek çok başlık gündeme getirildi.


Yıldırım ayrıca, Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere, hukuksuz işten çıkarmalara ve sendikal baskılara karşı verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerine de değinen Yıldırım, "Emeğin onurunu savunduğumuz kadar, insan onurunu da korumaya devam edeceğiz" dedi.


HAK-İŞ’in Türkiye genelinde düzenlediği 1 Mayıs Haftası etkinliklerine de dikkat çeken Yıldırım, çeşitli illerde kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantıları düzenlendiğini belirtti.


Etkinlik, "Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın Emek, Yaşasın HAK-İŞ" sloganlarıyla sona erdi.



Ağrı’da 1 Mayıs Coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.