ASAYİŞ - 14 Haziran 2024 Cuma 20:42

Ağrı’da bayram öncesi trafik denetimi yapıldı

A
A
A
Ağrı’da bayram öncesi trafik denetimi yapıldı

Ağrı Valisi Mustafa Koç, Kurban Bayramı öncesi trafik kazalarında emniyet kemerinin önemine dikkati çekmek için polislerle beraber trafik denetimi yaptı.


Ağrı Valisi Mustafa Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile beraber Kurban Bayramı öncesi yapılan trafik denetimlerine katıldı. Bölge Trafiği Uygulama Noktasında gerçekleştirilen uygulama sırasında durdurulan araçlardaki vatandaşlara emniyet kemerinin önemini anlatan Vali Koç, bayram tatili için yoka çıkan vatandaşlara trafik tedbirleri kapsamında hatırlatmalarda bulundu.


Bayram tadında bir bayram olması için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Ağrı Valisi Mustafa Koç, vatandaşların da trafik tedbirlerine uymaları konusunda uyarıda bulunarak, “Bugün çocuklarımıza karnelerini verdik, bir eğitim ve öğretim yılının daha sonuna geldik. Okullarımız tatil oldu ve 9 günlük Kurban Bayramı tatili başladı. Bu nedenle yollarımızın çok yoğun olduğunu görüyoruz. Bizler vatandaşlarımızın bayram tadında bir bayram geçirebilmesi için, ilimizden giden ve ilimize gelen vatandaşların ailelerine kavuşabilmeleri için ilimiz genelinde hem jandarmamız hem emniyetimiz gereken tedbirleri aldık. Trafik denetimlerinde arkadaşlarımız 7 ve 24 denetimlerini yapıyor. Hemşehrilerimiz bizim için kıymetli bu nedenle aldığımız tedbirlerin hepsi onların huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için. Biz bu denetimleri ne kadar yaparsak yapalım nihayetinde hemşerilerimizin trafikte gösterecek oldukları duyarlılık, emniyet kemerlerini takmaları noktasındaki duyarlılık çok daha önemli. Emniyet Müdürlüğümüzden 151 ekip ve 116 personel, jandarmamızdan 41 TİM görev yapıyor. Ağrı’daki büyün hemşehrilerimin pazar günü idrak edecek olduğumuz kurban bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.



Ağrı’da bayram öncesi trafik denetimi yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.