GÜNDEM - 27 Aralık 2023 Çarşamba 17:09

Ağrı’da eğitim ve sosyal hizmetler alanında iş birliği

A
A
A
Ağrı’da eğitim ve sosyal hizmetler alanında iş birliği

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ertaç Baki’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette eğitim ve sosyal hizmetler alanlarında ortak projeler ve faaliyetler konuşuldu.


Kökrek, Baki’yi yeni görevinde kutlayarak, eğitim ve sosyal hizmetlerin toplumun gelişimi için çok önemli olduğunu söyledi. Kökrek, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile iş birliği içinde olacağız. Özellikle dezavantajlı gruplara yönelik eğitim ve sosyal destek hizmetlerini birlikte yürütmek, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine katkı sağlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


Baki de ziyaretten memnun kaldığını belirterek, Kökrek’e teşekkür etti. Baki, “Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yanındayız. Eğitim ve sosyal hizmetlerin birlikte verilmesi, toplumun refahı ve kalkınması için çok değerli. Ortak projeler ve faaliyetlerle bu alanda güzel işlere imza atacağız.” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.