EĞİTİM - 19 Nisan 2025 Cumartesi 15:59

Ağrı’da minik öğrencilerin kitap sevgisi bilgi yarışmasına taşındı

A
A
A
Ağrı’da minik öğrencilerin kitap sevgisi bilgi yarışmasına taşındı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, İsmet Ömeroğlu İlkokulu tarafından düzenlenen "10 Kitap 10 Soru" projesi kapsamında gerçekleştirilen bilgi yarışmasında minik öğrencilerin heyecanına ortak oldu.


Maarif Modeli ve Değerler Eğitimi çerçevesinde öğrencilerde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, motivasyonlarını artırmak ve ahlaki-sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla başlatılan proje kapsamında, birinci sınıf öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenlendi.


İsmet Ömeroğlu İlkokulu’nda düzenlenen yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in yanı sıra şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.


Yarışmada, öğretmenlerden oluşan jüri tarafından belirlenen kitapları iki hafta boyunca okuyan birinci sınıf öğrencilerine, kitap içeriklerinden 10 soru yöneltildi. Soruları büyük bir heyecanla yanıtlayan öğrenciler, yarışma boyunca renkli görüntüler oluşturdu.


Finale kalan öğrenciler tüm sorulara doğru cevap vererek üç sınıf birincisi belirlendi. Yarışma sonunda dereceye giren sınıflar, Doğubayazıt ilçesindeki tarihi ve turistik mekanları gezme ödülüyle sevindirildi.


Programın sonunda konuşan Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Maarif Modeli ve Değerler Eğitimi’nin önemine değinerek, "Bu tür projelerle çocuklarımızın okuma alışkanlığı edinmesi, değerler eğitimiyle birlikte akademik ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi bizler için büyük önem taşıyor. Öğrencilerimizin bu heyecanına ortak olmak bizleri de mutlu etti. Emeği geçen tüm öğretmen ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum." dedi.



Ağrı’da minik öğrencilerin kitap sevgisi bilgi yarışmasına taşındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.