GÜNDEM - 20 Haziran 2025 Cuma 16:39

Başkan Taşkın’dan çocuklara özel park

A
A
A
Başkan Taşkın’dan çocuklara özel park

Daha yeşil bir Patnos çalışmaları kapsamında Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren Patnos Belediyesi, bu sefer de çocuklara yönelik park yaptı.


Hızla büyüyen ve gelişen Patnos’un parklarıyla birlikte yeşillendiğini ve daha da güzelleştiğini belirten Patnos Belediye Başkanı Abdülhalik Taşkın, "Patnos’ta çocuk olmanın ayrıcalık olduğunu çocuklarımıza hissettirmek istiyoruz" dedi.


Yeni ve farklı parkların Patnos’a ayrı bir güzellik kattığına dikkat çeken Başkan Taşkın, mevsim itibariyle park ve yeşil alan çalışmalarını hızlandırdıklarını vurgulayarak "Patnos’ta çocuk olmanın ayrıcalık olduğunu çocuklarımıza hissettirmek istiyoruz. Yeni çalışmalarla çocukların keyifli vakit geçirmelerini ve daha da sosyalleşmesine katkı sağlıyoruz. Çünkü parklar çocukların vazgeçilmez mekanları arasında yer almaktadır. Çocuk ve yetişkinlerin günlük yaşamının bir parçası olan parklarımızı, daha da güzelleştirmek ve gönül rahatlığıyla kullanılması için yoğun gayret sarf ediyoruz. Yapmış olduğumuz bütün projeler geleceğimizin teminatı evlatlarımız içindir. Parkımız, Patnos’a hayırlı olsun. Patnos’a yakışır çevre düzenlemeleri ve parkları ile birlikte hemşehrilerimize daha güzel mekanlar sunmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.



Başkan Taşkın’dan çocuklara özel park

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon Akran Gücüyle Temiz Gelecek Afyon’da projesi gerçekleştirildi İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Girişimci Genç Liderler Derneği yürütücülüğünde hayata geçirilen ‘Akran Gücüyle Temiz Gelecek Afyon’da: Bağımsız Gençlik, Güçlü Yarınlar Projesi’ çerçevesinde planlanan okul faaliyetlerinin ilk ziyareti Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirildi. Proje çerçevesinde bağımlılıkla mücadelenin yalnızca bireysel değil; sosyal, çevresel ve ailevi boyutları olan çok yönlü bir konu olduğu gençlere aktarıldı. Koruyucu ve önleyici çalışmaların önemi vurgulanarak, erken yaşta bilinçlendirme ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılmasının riskleri azalttığı ifade edildi. Gençlerin bu süreçte yalnızca hedef grup değil, mücadelenin aktif paydaşı olduğu belirtildi; akran etkisinin gücüne dikkat çekilerek bilinçli gençlerin çevrelerinde farkındalık oluşturabileceği anlatıldı. "Hayır diyebilme" becerisi ve doğru karar alma süreçlerinin önemi üzerinde duruldu. Ayrıca bağımsız ve sağlıklı bireyler yetiştirmede ailenin temel rolü vurgulandı; sevgi, güven ve açık iletişimin gençleri riskli davranışlardan koruyan en güçlü unsur olduğu gençlere aktarıldı. Gençlerin aktif katılımı ve ailelerin bilinçli desteğiyle bağımlılıkla mücadelenin daha etkili ve sürdürülebilir olacağı ifade edildi.
Muğla Kötekli MEGEM Üniversite gençliğinin talebiyle yenileniyor Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, şehir-üniversite entegrasyonu çerçevesinde Kötekli’de bulunan Menteşe Belediyesi Gençlik Merkezi’nin (MEGEM), üniversite gençliğinden gelen talep ve öneriler doğrultusunda yenileneceğini açıkladı. Kent merkezi ile üniversite yaşamı arasında güçlü bir bağ kurmak amacıyla hayata geçirilen ve bir süredir üniversite öğrencilerine hizmet veren MEGEM’in, gençlerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda yeniden tasarlanacağını belirten Başkan Köksal Aras, merkezin gençlerin aktif olarak kullandığı, fikir ürettiği ve sosyalleştiği bir çekim alanına dönüştürüleceğini ifade etti. "Öğrencilerin görüşlerini aldık" Konuşmasında, gençlerin görüş ve önerilerini esas alan katılımcı bir anlayışla MEGEM’i daha işlevsel ve dinamik bir yapıya kavuşturacaklarını vurgulayan Başkan Köksal Aras, şunları söyledi: "Kötekli Mahallemizde bulunan MEGEM’i yeniliyoruz. Burası, Kötekli Mahallemizde ilkokulun yanında, muhtarlık binasının da içinde yer aldığı dört katlı büyük bir yapı. Gençlerimizin enerjisi ve fikirleriyle şekillenen MEGEM 2.0 projemiz için Büyükşehir Belediyemizle birlikte kapsamlı bir yenileme çalışmasına başlıyoruz. Tadilat sürecine geçmeden önce gençlerimizle bir araya geldik, onların görüş ve önerilerini dinledik. Biz de burada yapmayı planladığımız çalışmaları gençlerimize anlattık, projeyi çok beğendiler. Müzik odası talepleri oldu, bunun için de gerekli çalışmaları yürütüyoruz. MEGEM’in mimarisi, teknolojik donanımı ve yepyeni çehresiyle gençlerimizin çekim merkezi haline gelmesi amacıyla yürüttüğümüz bu dönüşümde, merkezimizi ‘sosyal bir yaşam alanı’ olarak yeni işleviyle hizmete açacağız"