GÜNDEM - 22 Şubat 2025 Cumartesi 14:46

Karda mahsur kalan hastalara paletli ambulansla ulaştılar

A
A
A
Karda mahsur kalan hastalara paletli ambulansla ulaştılar

Ağrı’da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan hastalar paletli ambulanslarla kurtarıldı.


Ağrı’nın il merkezi, Hamur ve Doğubayazıt ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy yollarında mahsur kalan hastalar, sağlık ekiplerinin yoğun çabasıyla hastanelere ulaştırıldı.


Hamur ilçesine bağlı Alakoyun köyünde rahatsızlanan Ahmet Aslangiri için yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. Hemen harekete geçen sağlık ekipleri, paletli ambulansla zorlu yolları aşarak köye ulaştı. Evinde ilk müdahalesi yapılan Aslangiri, daha sonra Hamur Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Aynı ilçeye bağlı Karlıca köyünde ise doğum sancıları başlayan İpek Altay, sağlık ekiplerince alınarak Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.


Doğubayazıt ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri, Kutlubulak ve Üzengili köy yollarını açarak sağlık ekiplerinin hastalara ulaşmasını sağladı. Açılan yollar sayesinde hastalar güvenli şekilde Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ağrı’nın il merkezine bağlı Yukarı Küpkıran köyünde yaşayan 74 yaşındaki Halis Yıldırım’ın sağlık durumu kötüleşince ailesi 112 Acil Çağrı Merkezi’ne başvurdu. Sağlık ekipleri, biri paletli olmak üzere iki ambulansla yola çıktı. Murat köyüne kadar kara ambulansıyla ilerleyen ekipler, burada paletli ambulansa geçerek güçlükle Yukarı Küpkıran köyüne ulaştı. Yıldırım, evinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.



Karda mahsur kalan hastalara paletli ambulansla ulaştılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Trabzonspor’da, Orhan Kaynak için tören düzenlendi Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Orhan Kaynak için kulüp binasında anma töreni gerçekleştirildi. Dün geçirdiği kap krizi sonrası 56 yaşında yaşamını yitiren Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Orhan Kaynak için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndeki idari binada tören düzenlendi. Törene; Kaynak’ın ailesinin yanı sıra Eski Devlet Bakanı ve Eski Trabzonspor Başkanı Faruk Özak, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, yönetim kurulu üyeleri, Teknik Direktör Fatih Tekke ile teknik ekip, futbolcular, siyasetçiler, spor camiasından isimler ve vatandaşlar katıldı. Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, törende yaptığı konuşmada, "Kulübümüz çok değerli bir ismini kaybetti. Orhan Kaynak, Trabzonspor ruhunu ve sevgisini taşıyan bir isimdi. Attığı goller ve Avrupa kupalarında elde ettiği başarılarla camiamızda yer edindi. ‘Küçük Orhan’ lakabıyla bilinen Kaynak, bilgi ve tecrübesini oyuncularımıza aktarmaya devam etti. Trabzonspor’a bağlılığı ve karakteri ile her zaman örnek bir isim oldu. İyi bir insanı ve dostu kaybettik. Onun verdiği emek camiamızda yaşamaya devam edecek. Camiamıza sabır diliyorum" ifadelerini kullandı. Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ise, "Şok olduk. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Benim takım arkadaşımdı ve her zaman pozitif enerjisi olan bir insandı. Bir yıldır teknik ekibimizde birlikteydik. Çok iyi, güler yüzlü bir insandı. Bu şoku atlatmak zor olacak ama hepimizin başı sağ olsun" dedi. Takım arkadaşı ve teknik ekipte birlikte çalıştığı Orhan Çıkrıkçı ise, "Dün en güzel vakitlerden birini geçirdik, bugün ise onun cenazesi için buradayız. Allah mekanını cennet eylesin" cümlelerine yer verdi. Orhan Kaynak’ın cenazesi, yarın İstanbul Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Camii’nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Sarıyer Ağlamış Dede Mezarlığı’nda toprağa verilecek.