ÇEVRE - 11 Nisan 2025 Cuma 09:42

Türkiye’nin çatısı dağcıları ağırlamaya devam ediyor

A
A
A
Türkiye’nin çatısı dağcıları ağırlamaya devam ediyor

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun düzenlediği zirve tırmanışı ile dağcılar, karla kaplı zirveye ulaştı


Birçok dinde kutsal kabul edilen ve terörden arındırılarak tırmanışa açılan Ağrı Dağı, yaz ve kış dağcı gruplarına ev sahipliği yapmaya devam ederken, bu defa Türkiye Dağcılık Federasyonu dağcılarını ağırladı. Federasyon tarafından düzenlenen tırmanış etkinliği, katılımcılar için hem zorlu hem de unutulmaz bir deneyim oldu.


Dağcılar, zorlu hava şartları ve karla kaplı araziye rağmen başarılı bir şekilde zirveye ulaşarak, Ağrı Dağı’nın sunduğu doğal güzellikleri keşfetme fırsatı buldu.



Türkiye’nin çatısı dağcıları ağırlamaya devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta bir köpeği demir sopayla işkence eden şüpheli tutuklandı Uşak’ta sahipsiz bir köpeğe yönelik şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Olay, Uşak merkeze bağlı Aşağı Karacahisar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaşanan olayda, bir kişinin sahipsiz köpeğe demir çubukla vurduğuna ilişkin görüntüler bazı basın yayın organları ve sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntüler üzerine Uşak Valiliği konuya ilişkin soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince şüphelinin F.U. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. -Uşak Valiliği konuya ilişkin açıklamada bulundu Uşak Valiliğince konuya ilişkin yapılan açıklamada ise; "Çeşitli basın-yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında, Merkez Karacahisar köyünde F.U. isimli şahsın sahipsiz köpeğe demir çubukla vurmak suretiyle eziyet ettiğine dair paylaşımlar yer almaktadır. Valiliğimiz koordinesinde, Uşak iI Jandarma Komutanlığımız derhâl olay yerine intikal etmiş; Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinin (a) fıkrası gereğince Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğümüzce şahsa idari para cezası uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.