GÜNDEM - 09 Eylül 2023 Cumartesi 11:14

UDER, 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü’nü Ağrı’da çocuklarla geçirdi

A
A
A
UDER, 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü’nü Ağrı’da çocuklarla geçirdi

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü Ağrı’da muhteşem bir etkinlikle kutlandı. UDER’in düzenlemiş olduğu, Ağrı Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Ağrı Belediyesi, Hamur Belediyesi ve Kızılay Ağrı Şubesi’nin destekleriyle gerçekleştirildi.


Bu özel gün vesilesiyle düzenlenen etkinlik, çocukların kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek ve okumanın faydalarını vurgulamak amacıyla hazırlandı. Ağrı Millet Bahçesi, kitap kurdu ve okuma tutkunu çocuklar için dolu dolu bir gün sunarak onlara keyifli bir öğrenme deneyimi yaşattı.


Etkinlikte çocuklara, kitapların düşlerini gerçekleştirme gücünü ve bilgiye açılan kapı olduğunu anlatan çeşitli bilgilendirici konuşma yapıldı. Ayrıca, çeşitli oyunlar ve etkinliklerle öğrenme süreci eğlenceli hale getirildi. Katılımcılar, kitap okuma saatlerinde bir araya gelerek kitapların büyülü dünyasına dalma fırsatı buldular.


UDER Başkanı Yusuf Yıldırım, etkinlik hakkında şunları söyledi: "Dünya Okuma Yazma Günü, okumanın ve eğitimin önemini vurgulamak için bir fırsat sunuyor. Bugün burada, çocuklarımızın kitapların sihrine kapılmalarını ve bilgiyle dolmalarını desteklemek için bir aradayız. Eğlenceli oyunlar ve kitap okuma saatleri ile bu günü özel kıldık. Bu anlamlı etkinliğin başarısına katkı sağlayan tüm destekçilere teşekkür ediyor. Kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması ve eğitim fırsatlarının artırılması için bu tür etkinliklerin devam etmesi umuduyla, geleceğin aydın ve bilinçli nesillerini yetiştirmeye devam edeceğiz”.



UDER, 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü’nü Ağrı’da çocuklarla geçirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TUSAŞ, Teknik Gezi XL’de 20 bin öğrenciyi ağırladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Teknik Gezi XL" programında Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 20 bin öğrenciye milli havacılık projelerini tanıttı. TUSAŞ, geleneksel hale getirdiği "Teknik Gezi XL" etkinliğini bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte, ilkokuldan üniversite seviyesine kadar yaklaşık 20 bin öğrenci TUSAŞ tesislerinde ağırlandı. Etkinliğe 74 şehirdeki 177 üniversite, bin 26 lise, 718 ortaokul ve 867 ilkokuldan başvuru yapıldığı bildirildi. İki gün süren programda öğrenciler, Türkiye’nin milli imkanlarla geliştirilen hava platformlarını yakından inceleme fırsatı buldu. Katılımcılar üretim hatlarını gezerken, ayrıca uçuş gösterileri, deneyim alanları, kariyer oturumları ve interaktif atölyelere katıldı. Etkinliğin ilk gününde ilkokul ve ortaokul öğrencileri ağırlandı. HÜRJET ve KAAN temalı gösteriler yoğun ilgi görürken, GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ile ANKA ve AKSUNGUR insansız hava araçlarının uçuş gösterileri gerçekleştirildi. Çocuklar ayrıca HÜRKUŞ deneyim alanında vakit geçirirken, KAAN’ı sanal gerçeklik teknolojisiyle deneyimledi ve HÜRJET 360 simülatöründe uçuş tecrübesi yaşadı. İkinci gün ise lise ve üniversite öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenlendi. HÜRJET ve GÖKBEY’in gerçekleştirdiği uçuş gösterileri izleyicilerden ilgi gördü. TUSAŞ insan kaynakları ekipleri tarafından kariyer fırsatları ve staj programlarına ilişkin bilgilendirme de yapıldı. Test pilotlarıyla söyleşi ve imza etkinlikleri gerçekleştirildi. Öte yandan, TUSAŞ’ın uzun dönem yetenek programlarından biri olan "SKY Experience Programı" kapsamında mezuniyet töreni düzenlendi. Üniversite 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik yürütülen programda bu yıl 600 adaydan 293’ünün başarıyla mezun olduğu belirtildi.