YEREL HABERLER - 12 Temmuz 2017 Çarşamba 17:25

15 Temmuz Aksaray Milli İrade Meydanında anıldı

A
A
A
15 Temmuz Aksaray Milli İrade Meydanında anıldı

Aksaray’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü kapsamında program düzenlendi.

Aksaray’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü kapsamında program düzenlendi.


Milli İrade Meydanında düzenlenen programa Aksaray Vali Yardımcısı Kubilay Ant, AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İGM Başkanı Mehmet Tüzün, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, Eğitim-Bir-Sen Başkanı Murat Günaydın, il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Mehmet Erarabacı tarafından ezan ve sela okundu, dualar edildi. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milli İrade Meydanında halka hitaben yaptığı konuşmada anma etkinliklerinin, 16 Temmuz’a kadar devam edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 15 Temmuz gecesi meydanları doldurduklarını belirten Başkan Yazgı, "O gece korkmadan, çekinmeden ve hiçbir şeyden tedirgin olmadan meydanları doldurduk. Üstünden bir yıl geçmesine rağmen o günleri unutmayacağız ve unutturmayacağız. Hainleri, kendisini din kisvesi altında salya sümük ağlayarak milleti kandıran sahtekarı unutmayacağız. O sahtekara kanan ve milletin üstüne bomba atan hainleri unutmayacağız. Onlara yardım ve yataklık edenleri unutmayacağız. Ayrıca bir daha böyle badirelerin yaşanmaması için de birilerinin gelip de din tüccarlığı yapmasına da izin vermeyeceğiz" diye konuştu.


Yazgı, “Bizler öyle bir milletiz ki damarlarımıza özgürlük ve bağımsızlık öyle işlemiş ki İstiklal Marşı hani o ilk başlayan kelime var ya... Korkma! diye başlayan biz onu öyle özümsemişiz ki Sayın Cumhurbaşkanımız talimatını verdiği andan itibaren her birimiz bulunduğu yerlerden fırlayarak meydanlara öyle bir akın ettik ki. Korkmadan, çekinmeden hiçbir şeyden tedirgin olmadan biz Aksaray’da bu meydanları 81 vilayetimizin 81’inde de bütün hemşehrilerimiz bütün Türk Milleti, Kürdü, Lazı, Çerkez’i yani bu coğrafyada yaşayan herkes o korkma sözünü öyle yürekten yaşadı ki hani o Çanakkale destanını okuruz. Kurtuluş Savaşını okuruz da acaba hep o kitaplarda mı kaldı. Milletimizin o damarının bir kere daha canlandığını ben 15 Temmuz da sizlerle beraber gördüm, sizlerle beraber şahit oldum” dedi.


Başkan Yazgı konuşmasının devamında duygularını şu şekilde ifade etti: “Biz şanslı bir milletiz. Hep yiğitler doğurmuşuz, hep yiğitler bizim önümüze geçmiş bizi şaha kaldırmış. İşte AK Parti ile başlayan süreç içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız öyle bir noktaya getirdi ki; ülkemizi öyle bir parlayan yıldız yaptı ki birilerinin canını fena halde sıktı. Onlar içerideki işbirlikçileri ile beraber bir oyun, bir tezgah düzenlemeye kalktılar. Biz liderimize öyle bir sevdalıyız ki, öyle onun emrindeyiz ki, öyle onun askeriyiz ki o bir talimat verdi bizler buraları doldurduk. 27 gün boyunca nöbetlerimizi sabahlara kadar tuttuk. Haykırdık bütün Dünyaya. Dedik ki sizler ne isterseniz isteyin, neyi arzularsanız arzulayın önce Allah bizim yanımızda. Liderimiz biz bu milleti kimseye böldürtmeyiz diye haykırdı. Bizler 27 gün boyunca hep şunun sözünü söyledik ve yeminlerini ettik. Bu bayrakları biz hiçbir zaman indirmeyeceğiz, bu ezanlar da minarelerimizde hiçbir zaman susmayacak en son insan kalana kadar. Biz kendimiz de şehit olmaya hazırız ve daima vatanımız milletimiz için var olmaya hazırız biz çok gür bir sedayla, çok içten gelen dualarla burada haykırdık. Yurt dışından gelen kardeşlerimizle 7’den 70’e ninelerimiz vardı sabahladığımız. Çocuklarını kundakta getiren annelerimiz. Biz burada öyle şeyler yaşadık ki öyle güzel duygular yaşadık ki, her şerde bir hayır vardır der ya, aslında o şerrin içerisinde bile birliğimizi bütünlüğümüzü bir arada dimdik durabildiğimizi öyle güzel gördük ki... Ama biz bu birliğimizi bütünlüğümüzü öyle sağlam tutacağız bundan sonra da Allahım inşallah böyle felaketler memleketimize yaşatmasın, birliğimizi bütünlüğümüzü bozmasın bayrağımızı indirmesin ezanımızı dindirmesin diyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun.”


AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanındaki programda yaptığı konuşmada, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen o günlerin dün gibi hatırlandığını ve hiçbir zaman unutulmayacağını belirtti. Darbe ve işgal girişimini gerçekleştirenlerin yargıda hesap vereceğini dile getiren İnceöz, terör örgütlerinin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını vurguladı. İnceöz, konuşmasında, "Darbe girişiminin üstünden bir yıl geçmesine rağmen bir bakıyorsunuz kontrollü darbe demek suretiyle adeta 80 milyonun aklıyla alay eden bir zihniyet var. Bu millet her şeyi yazar ve feraseti ile karar verir. Adalet yürüyüşleri adı altında yürüyenlere, milletimizin öz varlığına, öz değerlerine, bu ülkenin birlik ve beraberliği için kahramanlık destanı yazan aziz milletimin bağrına dönme çağrısında bulunuyorum. Bu adalet yürüyüşü adı altında kol kola girdikleriniz kimler diye sormadan geçemiyoruz. Bir bakıyorsunuz arkasında sözde FETÖ mağdurları, bir bakıyorsunuz PKK’nın sözcülüğünü yapan kişiler. Maksadınız ne? 80 milyonun aklıyla alay edemeyeceksiniz. Bu milletin değerlerini hiçe sayamayacaksınız. Milletimiz, olup biteni görmekte. Adalet öyle yollarda aranmayacak. Adalet, mahkemelerde ve milletimizin bağrında kararını verecek" ifadelerini kullandı.


Protokol konuşmalarının ardından program Eşref Ziya Terzi’nin konseriyle devam etti. Ünlü sanatçı seslendirdiği eserlerle meydanı dolduran Aksaray halkına duygulu anlar yaşattı. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, program sonrası sanatçı Eşref Ziya Terzi’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Sinan Kaloğlu: "Göztepe ile şartlarımız aynı değil" Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Göztepe yenilgisinin ardından yaptığı açıklamada, "Göztepe ile şartlarımız aynı değil, onların kalecisinin maliyetiyle bizim ilk 11’imizin maliyeti aynı değerde ve bugün sahada ilk kez oynayan genç oyuncularımız vardı" dedi. Trendyol 1. Lig’in 32. haftasında Gençlerbirliği konuk olduğu Göztepe’ye 2-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, "Öncelikle Göztepe takımını tebrik ediyorum, bir üst lige çıktılar. Sezon başından beri etkili bir şekilde devam ettiler. Bugün de onlar adına iyi bir atmosfer vardı. O yüzden tebrik ediyorum. Kendi oyuncularımı da yaptıkları mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Skor ne olursa olsun. Maça gelirsek ilk yarı çok etkili olamadık. İstediğimiz şeyleri yapamadık. Ama yine de ikinci yarıya iyi bir şekilde geldik. İkinci yarıda da aslında oyun dengelenmişti. Kaptırdığımız bir topla maalesef son dakikalara yakın son çeyreğe girdiğimizde golü yememize sebep oldu. İkinci golü de yine kendimiz kaptırdığımız topla yedik. Maalesef bireysel hatalar bugün skoru rakibimizden yana kullandı. Göztepe takımıyla şartlarımız aynı değil. Bugün ilk 11’mizin maliyeti Göztepe kalecisinin bir yıllık maliyetiyle aynı değerde. 11’de bugün görev yapan 5 oyuncumuz ilk defa bu seviyede oynadı. İlk defa bu ligde oynuyorlar. Genç arkadaşlarımız haliyle tabii ki her ne kadar da biz sakin kalmalarını ve oynamalarını tavsiye etsek de şöyle bir atmosferde onlar için kolay değildi. İlk yarı özellikle istediğimiz verimi, beklediğimiz iyi verimi çocuklardan alamadık. Üzgünüz, buraya puan ve puanlar için geldik. Ama bizim için kaybedilmiş bir şey yok. Önümüzde iki karşılaşma var. İki karşılaşmayı kazanıp son hafta da olsa rakiplerimizin puan kaybıyla inşallah play-off’a, play-off’tan da inşallah Süper Lig’i sonuna kadar zorlayıp çıkacağız. Bugünkü atmosfer de güzeldi. Taraftarlarımız da bizi yalnız bırakmadı. Onlara da burada bir galibiyet vermek isterdik ama olmadı. Dediğim gibi çocuklar ellerinden gelen mücadeleyi gösterdiler. Onları da tebrik ediyorum" dedi.
Antalya Osman Zeki Korkmaz: “Bireysel olarak bir analiz yapmak zorundayız” İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Corendon Alanyaspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamalarda, maçın ikinci yarısına farklı bir motivasyonla başladıklarını ifade ederek, “Kaçırdığınız gollerdeki kaçırma şekliniz ve gol yeme şekliniz motivasyonu aşağıya çekebilir. Bireysel olarak bir analiz yapmak zorundayız” dedi. İstanbulspor, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında deplasmanda Alanyaspor’a 6-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundan İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, sahada doğru davranış sergilense de maçtaki oyunun başka bir şey anlattığını ifade etti. “Kaçırdığınız gollerdeki kaçırma şekliniz ve gol yeme şekliniz motivasyonu aşağıya çekebilir” Alanyaspor’un sert bir oyun anlayışıyla maça başladığını belirten Korkmaz, “Böyle bir maçtan sonra neler söylenebilir, bir şeyleri analiz yapmak lazım. Ben rakamlara çok inanmam. İnanmamak haklılığımı da bugün gördüm. İlk yarının skoru 3-0’dı ama ilk yarının sonundaki gol beklentisi iki takımın da eşitti. Bu rakamlar bir şey anlatmıyor. Sahadaki doğru davranışları yerine koymazsanız rakam ne anlatırsa anlatsın top başka bir şey anlatır. Birkaç haftadır şu mesajı veriyorum, bütün gözler üzerimizde. İstanbulspor son sırada olmasına rağmen futboluyla en çok bahsedilen takım. Bunun bir yerde futbolcular için ikinci motivasyon malzemesi olması gerekiyordu. Siz bu tavrı ortaya koydukça rakipler de size karşı başka motivasyonla maça çıkıyor. Alanyaspor bizden hariç biriyle oynasaydı bu motivasyonla maça çıkmazdı. Sert bir oyun anlayışıyla maça başladılar. Biz buna cevap veremedik. Pek çok pozisyonda futbolcular doğru pozisyondaydı ama yapmaları gereken davranışı sahaya koyamadılar. Maçı tutmak için pozisyonlar yakaladık. Bunları değerlendiremedik. İkinci yarının başında başka bir motivasyonla başladık. Kaçırdığınız gollerdeki kaçırma şekliniz ve gol yeme şekliniz motivasyonu aşağıya çekebilir. Bireysel olarak bir analiz yapmak zorundayız. Kazanmak kaybetmek önemli değil diye hep söylüyoruz. Maçı kaybedebiliriz Alanyaspor bizden çok daha zengin kadroya sahip. Ellerinde çok büyük hamle gücü vardı. Bugüne kadar biriktirdiğimiz güzellikleri lig bitene kadar bozmadan devam etmemiz gerekiyor. Bunu da bireysel davranışlarla düşük motivasyonla kimsenin bozmasına izin vermeyiz” diye konuştu.