EĞİTİM - 04 Mayıs 2018 Cuma 09:28

Eskil’de "Evde çocuk bakımı kursu" tamamlandı

A
A
A
Eskil’de "Evde çocuk bakımı kursu" tamamlandı

Aksaray’ın Eskil İlçe Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sodes Projesi kapsamındaki “Evde çocuk bakımı kursu” tamamlandı.

Aksaray’ın Eskil İlçe Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sodes Projesi kapsamındaki “Evde çocuk bakımı kursu” tamamlandı.


Eskil Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sodes Projesi kapsamında kadınlara verilen “Evde Çocuk Bakım kursu” 6 aylık sürenin ardından sona erdi. Kursa devam eden kursiyerler sertifikalarını yapılan törenle aldı. Programda konuşan Sodes Proje Sorumlusu İbrahim Kılıçe, “Evde Çocuk Bakım Kursu 436 saatlik bir kurs olup Sodes Projesi kapsamında yapılmaktadır. Bu kursu açmaktaki gayemiz, ilçemizde memur ve çalışma hayatı olan ailelerin çocuklarını eğitimli bireylere teslim etmelerini amaçladık. Projemiz toplam 300 bin TL değerinde bir proje olup Tuz Gölü çevresinde mesleki eğitim ve sosyal yaşamı geliştirmeye yönelik bir projedir” dedi. Kurs hocası Ayşe Nar ise, “Kursiyerlerimize evde çocuk bakımı ve gelişimi hakkında kurs verdik. Kursiyerlerimiz kurslarını başarılı bir şekilde tamamladı ve bugün sertifikalarını veriyoruz” dedi.


Milli Eğitim Müdürü Yaşar Kolukısa da, “Sodes Projesi kapsamındaki faaliyetlerimiz devam etmekte olup, yaklaşık 300 bin TL değerindedir. Bu projenin en önemli ayaklarından birisi de ’Evde Çocuk Bakımı ve Gelişimi’ kursuydu. Bu programımızda bugün sertifika dağıtımı programıyla sona erecektir. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İGA: "Uçuş trafiği ve operasyon sorunsuz bir şekilde devam etmektedir" İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, Fedex Havayolları’na ait ve ön iniş takımları açılmayan kargo uçağının hava trafik kontrol kulesinin yönlendirmesiyle başarılı şekilde indiği ve sonrasında ARFF ekiplerinin uçağa anında müdahalesiyle hiç bir can kaybı yaşanmadan kazanın kontrol altına alındığı bildirildi. Uçağın güvenli bir alana taşınması ve pistin uçuş trafiğine açılmasına yönelik çalışmaları sürdüğünün belirtildiği açıklamada, yedek pistler dahil olmak üzere tüm diğer pistlerde uçuş trafiğinin ve operasyonun sorunsuz bir şekilde devam ettiği ifade edildi. İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, Fedex Havayolları’na ait kargo uçağının gövde üzerine inişinin ardından bir açıklama yayınladı. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, "8 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 08.17’de FedEx firmasına ait, CDG - Paris Charles de Gaulle Havalimanı’ndan gelen FX6238 sefer sayılı Boeing 767 tipi kargo uçağı teknik bir nedenden dolayı ön iniş takımları açılmadan İGA İstanbul Havalimanı’na, hava trafik kontrol kulesinin yönlendirmesi ile başarılı bir iniş yapmıştır. Gövde üzeri kontrollü iniş öncesi, pistte hazır bekleyen İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibinin (ARFF), uçağa anında müdahalesiyle hiç bir can kaybı yaşanmadan kaza kontrol altına alınmıştır. Olay sonrası sadece 16R pisti geçici süreliğine hava trafiğine kapatılmıştır. İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibinin (ARFF), uçağın güvenli bir alana taşınması ve pistin uçuş trafiğine açılmasına yönelik çalışmaları sürmektedir. Yedek pistler dahil olmak üzere tüm diğer pistlerde uçuş trafiği ve operasyon sorunsuz bir şekilde devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.
Kocaeli Ölüm makinesi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde pres makinesine sıkışan Sude Havacılık fabrikasının sahibi Necmi Şahin’in (48) hayatını kaybetmişti. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Şahin’in kontrol etmek için iş makinesine girdiği, bu sırada makinenin kendi kendine çalıştığı görülüyor. Olay, önceki gün 22.30 sıralarında Alikahya Atatürk Mahallesi Eşref Bitlis Caddesi’ndeki Sude Havacılık isimli plastik parça üretim fabrikasında meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, fabrikaya yeni alınan pres makinesi kurulum esasında aniden çalıştı. Fabrika sahibi Necmi Şahin ise makineye sıkıştı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunulmasıyla adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan itfaiye ekipleri Necmi Şahin’i sıkıştığı yerden çıkardı. Sağlık ekiplerince ağır yaralı olarak Kocaeli Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Necmi Şahin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Otopsi işlemlerinin ardından Necmi Şahin’in cenazesi ailesine teslim edildi. Şahin’in cenazesi Alikahya Fatih Mahallesi Fatih Cami’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Şahin’in evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Sude Havacılığın ise 2007 yılında Kocaeli’de havacılık sektöründeki faaliyetlerine başladığı; uçak koltuğu, sehpası ve koltuk ekipmanları ile ambalajları ürettiği aktarıldı. Kaza anı kamerada Öte yandan feci kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Necmi Şahin’in çalışanıyla birlikte makineyi kontrol ettiği ve içine girdiği görülüyor. Bu sırada makine kendi kendine çalışırken, dışarıda bulunan işçi panik haliyle sistemi durduruyor. Elektrik kesilirken, Necmi Şahin makinenin içinde sıkışıyor.
Zonguldak Kafkametler’in kayıp 7 mürettebatı 171 gündür aranıyor Zonguldak’ta 171 gün önce askeri mendireğe çarptıktan sonra batan Kafkametler’in enkazını çıkartılması çalışmalarında kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor. Rusya Temryuk limanından aldığı yükü 12 Türk mürettebatı ile İzmir’in Aliağa limanına götürmek üzere sefere çıkan Kafkametler adlı Türk Bayraklı yük gemisi; 19 Kasım 2023 günü olumsuz hava şartları nedeniyle Karadeniz Ereğli Limanı önünde demirledi. Gemi, askeri mendireğe çarparak 10.24’te battı. Arama- kurtarma çalışmalarının beşinci gününde 5 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp 7 mürettebatı bulmaya yönelik çalışmalar 171. günde de aralıksız olarak devam etti. Arama-kurtarma çalışmaları kapsamında Aras Gemi Kurtarma ve Enkaz Kaldırma Şirketi’nce; kayıp denizcileri arama ve enkaz kaldırma faaliyeti devam ediyor. Geçen 26 Nisan günü enkazın yaşam mahalli iskele tarafının ikinci katında kırlangıç altından zincir geçilerek kesim işlemi gerçekleştirildi. Böylelikle geminin köprü üstü, kırlangıçlar ve direkleri kesilerek platform üzerine alındı. Enkazın birinci parçasının (kıç) kıç ayna ve iskele tarafı poliple taranarak derinleştirildiği ve diğer parçalarının çıkarılma çalışmasının devam ettiği öğrenildi. Platform çalışmanın yapıldığı bölgenin açığına alınarak çevresine bariyer çekildi. Olay gününden bugüne kadar tüm imkanlar kullanılarak ilçe sahili bandında, liman içinde-dışında ve batık alanında karadan, denizden, havadan insan ve teknik ekiplerle tüm arama faaliyetleri devam ediyor.