SAĞLIK - 18 Mayıs 2018 Cuma 15:22

Yeni doğan kız bebeği, 33. saatinde ameliyat olup sağlığına kavuştu

A
A
A
Yeni doğan kız bebeği, 33. saatinde ameliyat olup sağlığına kavuştu

Karında şişlik ve tuvaletini yapamama şikayeti ile Niğde’den, Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen bir günlük kız bebeği, doğumunun 33.

Karında şişlik ve tuvaletini yapamama şikayeti ile Niğde’den, Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen bir günlük kız bebeği, doğumunun 33. saatinde ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu.


Aksaray’da ilk kez Şammas Vehbi Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatla ilgili bilgi veren Çocuk Cerrahı Op. Dr. Ayşe Betül Öztürk, “13 saatlik kız bebeği, karında şişlik ve kaka yapamama şikayetleri ile Niğde’den Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hastamızın ilk muayenesinde karnının ileri derecede şiş olduğu ve nefes almasının zorlaştığını gördük. Hastamızı Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine, bağırsak tıkanıklığı (İntestinal ve kolonik atrezi) ön tanısı ile yatırdık. Yaptığımız tahlil ve tetkikler sonrasında gerekli hazırlığı yaparak, doğumunun 33. saatinde ameliyata aldık. Yapılan ameliyatta ince ve kalın bağırsakta olmak üzere bağırsağın iki yerde gelişmemiş, bağırsak bütünlüğünü tamamlamamış olduğunu, gelişmeyen bağırsak kısmının ince bağırsağı genişleterek, dolaşımın bozulmasına neden olduğu gördük. Gelişmemiş bağırsak kısmını çıkartarak, sağlam kısımları birleştirerek bağırsak bütünlüğünü sağladık. Hastamızın durumu gayet iyi. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde takip ve tedavisine devam edilmektedir" dedi.


Aksaray İl Sağlık Müdürü ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengizhan Kılıçaslan’da ise "Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçmişte bu tür vakalar il dışına sevk edilirken, teknolojik ve tıbbi donanımız, doktorlarımızın bilgi birikimi ve tecrübeleri ile sevk eden değil, sevk alan bir hastane olduk. Niğde’den Aksaray’a sevk edilen yeni doğan bebeğimizin ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Ayşe Betül Öztürk, Anestezi Uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Ertaşkın’a ve ameliyat ekibine, Aksaray’da bir ilki gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi Penta Teknoloji’nin 2024’ün ilk çeyreğindeki konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artışla 6 milyar TL oldu. Penta Teknoloji, 2023’teki rekor finansal performansını bu yılın ilk üç ayında da sürdürdü. Şirket 2023’teki güçlü finansal pozisyonunu, kârlılık ve cirodaki başarılarını 2024’e de taşıdı. Penta Teknoloji’nin ilk üç aylık konsolide cirosu önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69’luk artışla 6 milyar TL olurken, brüt kârı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artışla toplam 434,9 milyon TL olarak gerçekleşti. 2024’ün ilk üç ayındaki FAVÖK’ü yüzde 53 artarak 258,2 milyon TL’ye ulaşan Penta Teknoloji’nin FAVÖK marjı ise yüzde 4,3 oldu. Penta Teknoloji, aynı dönemde 84,2 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. “Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısıyız” Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, şirketin 34 yıllık yolculuğunda Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir markalarından biri olmayı başardığını belirterek, ilk üç aylık finansal sonuçları şöyle değerlendirdi: “Bugün 40’tan fazla global ve yerel teknoloji markasıyla yaptığımız iş ortaklığıyla yüksek operasyonel kabiliyetimiz, deneyimli ekiplerimiz, dijital alt yapımız ve hizmetlerimizle Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısı konumunda yer alıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde her adımımızda iş ortaklarımızın büyümesini de önceliğimize alıyoruz. Penta Entegrasyon, Penta Abonelik Yönetimi, Penta Depom, Penta Teknoloji Merkezleri gibi hizmetlerimizle sektörde fark oluştururken, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik inovatif ürün ve çözüm seçenekleri sunmaya ve dijitalleşmeye yönelik yatırımlarımızla pazar büyüklüğü ve kârlılık açısından güçlü büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”